Τρίτη, 7 Μαΐ
21oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση τα έχει χαμένα λόγω θανάτων και δημοσκοπήσεων

Αποφασισμένος να «μην επιτρέψει άλλο την επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος της πανδημίας από την κυβέρνηση την στιγμή που η χώρα έχει τους περισσότερους νεκρούς σε όλη την Ευρώπη» εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι συνεργάτες του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι αναφέρουν ακόμα ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται να τα έχει χαμένα εξ αιτίας του μεγάλου αριθμού των νεκρών στην χώρα, αλλά και γιατί οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τους ανεμβολίαστους να απομακρύνονται από το κυβερνών κόμμα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη δήλωση του αναμένεται να αναφερθεί στον μεγάλο αριθμό των νεκρών, στην κακή κατάσταση που βρίσκεται το ΕΣΥ χωρίς ΜΕΘ, γιατρούς και νοσηλευτές, στο πρόγραμμα των εμβολιασμών το οποίο δεν προχωράει όσο θα έπρεπε, αλλά και στην κυβερνητική διγλωσσία που μπερδεύει στους πολίτες.

Από χθες άλλωστε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με μία ανάρτησή του στο Twitter έδωσε το στίγμα του αναφέροντας: «Μετά από τόσα διαγγέλματα αυτοθαυμασμού, με πανηγυρικούς για τη νίκη επί της πανδημίας και για το τελευταίο μίλι, αύριο ακόμη μια παράσταση, με 17.000 νεκρούς και το ΕΣΥ διαλυμένο. Ως εδώ όμως η κοροϊδία. Αμέσως μετά, θα κάνω δημόσια δήλωση σε όλα τα ΜΜΕ».

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραπέμπουν στην επίκαιρη ερώτηση που έχουν καταθέσει στην Βουλή όπου εκεί δίνεται έμφαση στα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του, η Ελλάδα βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου για την εξέλιξη της πανδημίας, ενώ μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του Νοεμβρίου οι νεκροί ξεπέρασαν τους 800 και η χώρα μας βρίσκεται (μαζί με κάποιες χώρες της ανατολικής Ευρώπης) στην πρώτη θέση της ΕΕ σε θανάτους ανά εκατομμύριο.

Ακόμα επισημαίνεται ότι στην πρόσφατη αναφορά (12-11-2021) του John Hopkins University (Our World in Data) , η Ελλάδα καταγράφει 73,28 θανάτους/εκατομμύριο τη βδομάδα, ενώ η Κύπρος 16,74, η Ιταλία 10,75, η Πορτογαλία 7,97, η Γαλλία 7,09 και η Ισπανία 6,53.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ακόμα ότι η κυβέρνηση φοβούμενη το πολιτικό κόστος τάσσεται κατά της υποχρεωτικότητας των υπαλλήλων που έρχονται σε άμεση επαφή με τους πολίτες, όπως είναι οι κληρικοί και οι ένστολοι.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις