Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση τα έχει χαμένα – Ζητά αποζημιώσεις και… πρακτικά

Folli Follie ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση τα έχει χαμένα στο θέμα της πανδημίας» ισχυρίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύοντας τις διαφορετικές αποφάσεις που υπήρξαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στην Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα και την Κοζάνη ενώ παράλληλα ζητούν να αποζημιωθούν οι επαγγελματίες που τα καταστήματα τους  θα παραμείνουν κλειστά.

Οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι «είναι αδιανόητο το πρωί της Παρασκευής η κυβέρνηση να πανηγυρίζει για το πόσο καλά τα πηγαίνει στην διαχείριση της πανδημίας και το βράδυ η επιστημονική Επιτροπή να ακυρώνει το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, που ο κ. Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει πριν λίγες ώρες».

Click4more Κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ με «φόντο» την επιτροπή λοιμωξιολόγων

«Δεν περίμενε κανείς αυτό για να καταλάβει το μπάχαλο της κυβέρνησης. Περιμένουμε, όμως, από τον κ. Μητσοτάκη να εξηγήσει στους πολίτες τι άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες» λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου και προσθέτουν: «Γνώριζαν τον αριθμό των κρουσμάτων, γνώριζαν την επιδημιολογική εικόνα. Πρέπει να δοθούν τα πρακτικά συνεδριάσεων της επιτροπής στη δημοσιότητα. Να δούμε επιτέλους αν η κυβέρνηση έχει ακολουθήσει έστω και μισή εισήγηση των ειδικών ή τους έχει μόνο και μόνο για να τους επιρρίπτει ευθύνες όποτε τα κάνει μαντάρα».

ΟΙ συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα αξιολογούν το συγκεκριμένο θέμα ως ιδιαίτερα σοβαρό, καθώς υπήρξαν πολλές και έντονες αντιδράσεις από τον εμπορικό κόσμο των περιοχών που ακυρώθηκε το άνοιγμα των καταστημάτων. «Πώς να καταλάβει κάποιος γιατί ανοίγει η Αθήνα που είναι στο βαθύ κόκκινο και παραμένουν κλειστά τα μαγαζιά σε άλλες περιοχές» λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ίδιοι άνθρωποι επιμένουν ότι εξ αρχής η κυβέρνηση δεν είχε σχέδιο με αποτέλεσμα η χώρα να μπει στο πιο μεγάλο lockdown στην Ευρώπη και τα καταστήματα να παραμένουν κλειστά όταν τα κρούσματα και οι διασωληνομένοι ήταν πολύ λιγότεροι. «Τα ανοίγει τώρα που τα κρούσματα είναι παρά πολλά, οι επιστήμονες επιφυλακτικοί – ζητούν rabid test- ενώ τα νοσοκομεία βρίσκονται πριν την κατάρρευση . Μπαίνουμε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Επίθεση από Τσίπρα

Εν τω μεταξύ χθες με ανάρτηση του στα social media ο Αλέξη Τσίπρας επιτέθηκε εναντίον του πρωθυπουργού αναφέροντας: «Κάθε μέρα που περνά ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει όχι μόνο πως ηγείται μίας κυβέρνησης αχρήστων. Αλλά και ότι έχει μετατρέψει τους επιστήμονες σε ασπίδα, για να τους χρεώνει όλες τις ασυναρτησίες, τις αντιφάσεις και τις παλινωδίες του που στοιχίζουν στη χώρα.

Για αυτό το λόγο και δεν δίνει τα πρακτικά των συνεδριάσεων στη δημοσιότητα, όπως τον καλούμε εδώ και έναν χρόνο.

Η οργή του κόσμου, των εργαζομένων που βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα αθρόων απολύσεων, των καταστηματαρχών που παρά τα σωρευμένα χρέη ξόδεψαν από το υστέρημά τους για να προετοιμάσουν το άνοιγμα των μαγαζιών τους, είναι εύλογη.  

Το ελάχιστο που έχει να κάνει μία κυβέρνηση που δεν μπορεί να διαχειριστεί τίποτα πια, είναι να τους αποζημιώσει για τα δικά της εγκληματικά λάθη» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις