Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση τα έχει χαμένα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η κυβέρνηση τα έχει χαμένα και βαδίζει στα τυφλά. Στοχοποιεί για μια ακόμη φορά τους νέους και μεταθέτει τις ευθύνες για την αντιμετώπιση του νέου κύματος της πανδημίας στους πολίτες». Αυτό υποστηρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία χθες (08.07.2021) εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού υποστηρίζοντας ότι «η πανδημία και πάλι είναι εκτός ελέγχου με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης».

Με αφορμή μάλιστα το περιστατικό της μετακίνησης επιβατών με κορονοϊό από την Ίο, οι τομεάρχες Υγείας και Ναυτιλίας και Νησιωτικής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκαν στις καταγγελίες που έκανε για το θέμα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

«Οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τους ασθενείς κορονοϊού που έφτασαν με πλοίο της γραμμής από την Ίο στη Ραφήνα, και έχουν γίνει από τη μεγαλύτερη ναυτεργατική ένωση της χώρας, είναι εξοργιστικές και αναδεικνύουν το μέγεθος της ανευθυνότητας που «επιτελικού κράτους Μητσοτάκη» ανέφεραν σε δήλωση τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσαν:

«Οι πολίτες και πρέπει άμεσα να ενημερωθούν, χωρίς μισόλογα, για το συγκεκριμένο περιστατικό:

-Αν όντως το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής γνώριζε ότι ανάμεσα σε όσους επιβιβάστηκαν στο συγκεκριμένο πλοίο, από Ίο για Ραφήνα, συμπεριλαμβάνονταν και συμπολίτες μας- επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού- και παρόλα αυτά έδωσε εντολή μετακίνησης χωρίς σαφές πρωτόκολλο, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την Δημόσια Υγεία.

-Αν όντως ήταν σε γνώση του ΕΟΔΥΥ ότι οι συγκεκριμένοι επιβάτες είναι φορείς του ιού και παρόλα αυτά ενέκρινε την μετακίνησή τους με πλοίο της γραμμής, οφείλει να ενημερώσει άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση την κοινή γνώμη για το ποια πρωτόκολλα ακολουθήθηκαν σε αυτή την περίπτωση και με τι γνώμονα πάρθηκε μια τέτοια απόφαση.

-Οι ηγεσίες του ΥΝΑΝΠ και του Υπουργείου Υγείας πρέπει τώρα να δώσουν αναλυτικές απαντήσεις για το ποιος είναι τελικά ο κρατικός σχεδιασμός για την ασφαλή μεταφορά ασθενών με κορονοϊό από τη νησιωτική χώρα. Υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο που να προφυλάσσει τόσο τους ασθενείς, όσο και τους ταξιδιώτες και τους ίδιους τους νησιώτες;».

Click4more Υπουργείο Ναυτιλίας: Ανυπόστατες οι καταγγελίες για επιβίβαση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού από την Ίο

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα αναφερόμενοι στο περιστατικό επισημαίνουν ακόμα ότι «είναι προφανές πως η κυβέρνηση έχει λειτουργήσει «ανέμελα», ασυντόνιστα και ανεύθυνα, προκαλώντας, για μια ακόμη φορά, αμφιβολίες για την ικανότητά της να διαχειριστεί την κρίση της πανδημίας. Αν όσα καταγγέλλονται, αληθεύουν, τότε βρισκόμαστε μπροστά σε ένα επαναλαμβανόμενο σκηνικό: «με άνωθεν εντολές» τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ασφάλεια των νησιωτών, των ασθενών, των επισκεπτών και των ναυτικών που εργάζονται στα πλοία της γραμμής».

Υπενθυμίζουν ακόμα «στο επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη, πως το εν λόγω ρεπορτάζ κάνει τον κύκλο των ειδήσεων και η επιπολαιότητά του, ξανά, δυσφημεί τα νησιά μας, τον ελληνικό Τουρισμό αλλά και το ακτοπλοϊκό δίκτυο της χώρας, στην πιο κρίσιμη σεζόν, για την οικονομία και τις τοπικές νησιωτικές κοινωνίες.

Σήμερα πρέπει να δοθούν ικανοποιητικές εξηγήσεις και να απολογηθούν οι υπαίτιοι αυτής της εγκληματικής και ντροπιαστικής ανευθυνότητας».

Ο Αλέξης Τσίπρας σε χθεσινή δήλωση αναφέρθηκε στο νέο κύμα του κορονοϊού και τις ευθύνες της κυβέρνησης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν διαθέτει σχέδιο και αξιοπιστία, διχάζει αντί να ενώνει  Οι πολίτες να απορρίψουν το διχασμό, όλοι μαζί να ορθώσουμε τείχος απέναντι στην πανδημία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ΕΛ.Α.Σ. ζητά νέο πλαίσιο για τις φυσικές καταστροφές με μόνιμο ταμείο και μηχανισμό αποκατάστασης
Στον σχεδιασμό προτείνεται να περιλαμβάνονται επίσης μέτρα στήριξης της οικονομικής δραστηριότητας στις πληγείσες περιοχές και έργα που μειώνουν τον κίνδυνο από μελλοντικά καταστροφικά φαινόμενα
O Αλέξης Τσίπρας
Πυρά Παππά κατά της κυβέρνησης: «Ένα ευρώ στην κοινωνία, επτά στους δανειστές»
Στο στόχαστρο του μπαίνει η πολιτική των πρόωρων αποπληρωμών του δημόσιου χρέους και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση εξοφλεί δάνεια χαμηλού επιτοκίου την ώρα που η χώρα δανείζεται ακριβότερα από τις αγορές
Ο Νίκος Παππάς 9
Ο Μητσοτάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά στη Μαντόνα για τα γενέθλιά της – «Έλα ξανά του χρόνου»
Το βράδυ της Πέμπτης η Μαντόνα ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram από φωτογραφίες και βίντεο από το εορταστικό κλίμα με τον Μητσοτάκη να το αναδημοσιεύει με στόρι
Κυριάκος Μητσοτάκης 24
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία μετά τις αντιδράσεις για το χωροταξικό για τις ΑΠΕ: «Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι απολύτως ξεκάθαρο»
Διπλή παρέμβαση από τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας κατά του ελληνικού ενεργειακού σχεδιασμού – «Παράνομα» και χωρίς έννομο αποτέλεσμα τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα, απαντά η Αθήνα
Αιγαίο, άσκηση, φρεγάτες 127