Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ πάγωνε τα πρόστιμα και το γκρέμισμα αυθαιρέτων – Ποιός βουλευτής έβαλε φρένο για το Μάτι

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για τα αυθαίρετα και ποιό από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα -ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ- έχει τις μεγαλύτερες ευθύνες.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μία ημέρα μετά την ανάρτηση στο Διαδίκτυο περί αναστολής της κατεδάφισης αυθαίρετων κτισμάτων το 2015 με κυβερνητική τροπολογία, ο ΣΥΡΙΖΑ περνά στην αντεπίθεση με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, βουλευτές της ΝΔ είναι εκείνοι που σταμάτησαν τα πρόστιμα και τις κατεδαφίσεις.

Μετά το δημοσίευμα η Κουμουνδούρου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για τα αυθαίρετα:

“Η σημερινή αποκάλυψη της Εφημερίδας των Συντακτών σχετικά με τροπολογία βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με την οποία… πάγωναν τα πρόστιμα και οι κατεδαφίσεις αυθαίρετων κτισμάτων, επιβεβαιώνει πως η ΝΔ δεν είναι τίποτε άλλο παρά το κόμμα της αυθαιρεσίας”.

“Η επίμαχη τροπολογία, η οποία είχε κατατεθεί λίγες μέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών του Ιανουαρίου του 2015, υπογραφόταν από τους βουλευτές της περιφέρειας υπολοίπου Αττικής της ΝΔ Γιώργο Βλάχο και Θανάση Μπούρα, αλλά και από τον γνωστό και μη εξαιρετέο για τις… κλωτσιές του ανεξάρτητο, τότε, βουλευτή της ίδιας περιφέρειας Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος είναι πλέον βουλευτής του κόμματος του Κυρ. Μητσοτάκη”, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει:

“Με την τροπολογία αυτή, οι 3 βουλευτές ζητούσαν να ανασταλεί η βεβαίωση, εκτέλεση και είσπραξη προστίμων και εκδοθεισών διοικητικών πράξεων βάσει του νόμου 998/1979 για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων μέχρι την κύρωση των δασικών χαρτών”.

“Ο κ. Οικονόμου, άλλωστε, είναι ο ίδιος που, δύο χρόνια πριν, είχε καταθέσει στη Βουλή ερώτηση με την οποία ζητούσε την εξαίρεση της περιοχής του Ματιού από τους δασικούς χάρτες!”, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει:

“Τα παραπάνω αναδεικνύουν πως το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη έχει διαχρονική σχέση τόσο με την οικοδόμηση πελατειακών δικτύων όσο και με την οικοδόμηση αυθαιρέτων. Ταυτόχρονα, ακυρώνουν τις υποκριτικές αιτιάσεις της σημερινής ηγεσίας της ΝΔ, σύμφωνα με τις οποίες ο Κυρ. Μητσοτάκης ζητούσε κατεδαφίσεις από το 2007”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άνω κάτω το ΠΑΣΟΚ: Πώς μια δήλωση του Απόστολου Πάνα άνοιξε ξανά τη συζήτηση για τον Τσίπρα
Στην Χαριλάου Τρικούπη ήχησε αμέσως «συναγερμός», με κορυφαία στελέχη να επικοινωνούν με τον Απόστολο Πάνα προκειμένου να αντιληφθούν το μέγεθος της ζημιάς για να προσπαθήσουν να την «μαζέψουν»
ΠΑΣΟΚ, γραφεία 10
Παύλος Μαρινάκης για Ηλία Κασιδιάρη: Δίνεται η δυνατότητα στον Άρειο Πάγο να εγκρίνει ή να απορρίψει κάποιον που κατεβάζει κόμμα
«Υπάρχει κόσμος που ακούει τις απόψεις ενός ανθρώπου που εξέφραζε ιδέες ναζιστικές, οφείλουμε να εξηγούμε ότι τα πολιτικά άκρα δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα», επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης
15