Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η πρώτη ομιλία του νέου Προέδρου Σωκράτη Φάμελλου στην ΚΟ

Την πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε ο Σωκράτης Φάμελλος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του. 

Παράλληλα ανακοινώθηκε το νέο προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Γραμματέας της ΚΟ ανέλαβε ο Διονύσης Καλαματιανός και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ο Νίκος Παππάς και ο Χρήστος Γιαννούλης, ενώ διευθυντής αναλαμβάνει ο Γιώργος Μπάκης. Αναπληρωτές κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ανέλαβαν ο Μίλτος Ζαμπάρας και ο Κώστας Μπάρκας και διευθυντής ο Γιώργος Μπάκης.

Στην ομιλία του στην ΚΟ του κόμματός του ο Σωκράτης Φάμελλος μεταξύ άλλων είπε:

•⁠ ⁠Την πορεία και ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να τη διαγράψει κανείς. Αυτό το μήνυμα στέλνουμε και σε όσους δεν σεβάστηκαν αλλα καταπατησαν τη λαϊκή εντολή να βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτή είναι η δημοκρατική επιλογή. Τα υπόλοιπα παρέχουν υπηρεσίες στον κ. Μητσοτάκη και στα συμφέροντα.

•⁠ ⁠Η χώρα και η κοινωνία δεν χρειάζεται μία συναινετική και βολική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ. Αλλά μία αντιπολίτευση που θα υπερασπιστεί την κοινωνία και τις ανάγκες της απέναντι στην κυβέρνηση. Με τεκμηρίωση και με πρόγραμμα διακυβέρνησης. Δεν θα επιλέξει ο Μητσοτάκης αντιπολίτευση.

•⁠ ⁠Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι εδώ! Κόντρα σε όσους προεξοφλούσαν τη διάλυσή μας. Κόντρα στο σύστημα εξουσίας, που στηρίζει την Κυβέρνηση των δήθεν αρίστων. Κόντρα και στη διαπλοκή που απεργάζεται σχέδια εξαΰλωσής μας.

•⁠ ⁠Είμαστε η δύναμη που οφείλει να δώσει φωνή στους πολίτες και να προετοιμάσει τη μεγάλη προοδευτική αλλαγή. Ξεκινάμε αυτή τη νέα εποχή με όπλο τη συλλογικότητα και τη δύναμη του «εμείς».

•⁠ ⁠Σας καλώ να αξιοποιήσουμε τα χιλιάδες νέα μέλη που εγγράφηκαν κατά την εκλογική διαδικασία, μαζί με εκείνους που επιστρέφουν για να δραστηριοποιηθούν ξανά… Είναι η κινητήρια δύναμή μας.

•⁠ ⁠Καλώς ήρθε η πρόταση από το ΠΑΣΟΚ για τη φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών. Είναι μία ακόμα παραδοχή ότι είχαμε δίκιο που ανοίξαμε το θέμα. Η δική μας πρόταση έχει πολλαπλάσιο οικονομικό αποτύπωμα. Άλλο τα 200 εκατομμύρια και άλλο 1,5 δισεκατομμύριο.

•⁠ ⁠Από πλευράς μας θα λάβουμε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες στο Ευρωκοινοβούλιο, ώστε οι προοδευτικές και δημοκρατικές Ευρωομάδες να συνεργαστούν και να αυξήσουν κι εκείνες την πίεση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για να έχουμε την αναγκαία και πολυπόθητη κατάπαυση του πυρός σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία.

•⁠ ⁠Θέλω να σταθώ και στην Ευρωομάδα μας, η οποία απέδειξε πως παραμένει μία σοβαρή και συνεπής αριστερή προοδευτική δύναμη. Αναφέρομαι στην πρόσφατη ψηφοφορία για τη νέα σύνθεση της Κομισιόν, όπου η Left μαζί με ένα σημαντικό μέρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών καταψήφισε τη συμπερίληψη μέλους της ακροδεξιάς στη θέση του εκτελεστικού αντιπροέδρου της νέας Κομισιόν με πρόεδρο την κ.Φον ντερ Λάιεν.
Δυστυχώς, σε αυτές τις δυνάμεις των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών δεν συγκαταλέχθηκε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, καθώς οι ευρωβουλευτές του υπερψήφισαν τη νέα κομισιόν, ενώ θα μπορούσε και θα έπρεπε να σηματοδοτήσουν μία άλλη συνομιλία και συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή το εργασιακό νομοσχέδιο - Το 13ωρο και όλες οι αλλαγές για εργαζόμενους και επιχειρήσεις
Στο εργασιακό νομοσχέδιο, που θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, προβλέπεται η δυνατότητα του εργαζόμενου να εργαστεί έως 13 ώρες την ημέρα σε έναν εργοδότη με προσαύξηση 40% στην αμοιβή
Η Νίκη Κεραμέως στη Βουλή 52
Τo «καρφί» του Ευκλείδη Τσακαλώτου για τον Αλέξη Τσίπρα και το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και οι αιχμές της Κουμουνδούρου για τον πρώην ΥΠΟΙΚ
Η αναφορά Τσακαλώτου δεν πέρασε απαρατήρητη από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία εξέφραζαν την απορία γιατί δεν μίλησε τότε ο πρώην υπουργός ως παράγοντας που είχε την ευθύνη των οικονομικών του κόμματος
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή 8
Ο Τσιάρας τα «άκουσε» από γαλάζιους βουλευτές για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές αγροτών – Εγγυήσεις για την ευλογιά αιγοπροβάτων
Οι προκαταβολές των βασικών κοινοτικών ενισχύσεων (πρόκειται για το 70% της ενιαίας ενίσχυσης) προγραμματίζονται να δοθούν στις 30 Νοεμβρίου (αντί για τα τέλη Οκτωβρίου)
Κώστας Τσιάρας 1
Η στροφή του Νίκου Ανδρουλάκη και το άνοιγμα με την συγκρότηση της ΚΟΕΣ
Η δημοσκοπική στασιμότητα του κόμματος αλλά και η επανεμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στο προσκήνιο έκαναν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επανεκτιμήσει τα πράγματα ακολουθώντας άλλη τακτική
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης 1
Βουλή: «Σύγκρουση κορυφής» σήμερα για τα εθνικά θέματα και τη Γάζα στη συζήτηση αρχηγών κομμάτων
Η πρώτη «μάχη» μεταξύ πολιτικών αρχηγών στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο θα αφορά τις εξελίξεις στη Γάζα, τα ελληνοτουρκικά και όλα τα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής
Κυριάκος Μητσοτάκης 9
Η λαμπερή εμφάνιση της Κίμπερλι Γκιλφόιλ σε φιλανθρωπικό γκαλά στο Λονδίνο – Φωτογραφίες της νέας πρέσβειρας των ΗΠΑ λίγο πριν έρθει στην Αθήνα
Στην εκδήλωση έλαβαν, επίσης, μέρος οι πρεσβευτές των ΗΠΑ στην Ουκρανία και την Κύπρο, η Τατιάνα Μπλάτνικ, αλλά και ο δημοφιλής τραγουδιστής, Κωνσταντίνος Αργυρός
H νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Αθήνα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ 8