Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η πρώτη ομιλία του νέου Προέδρου Σωκράτη Φάμελλου στην ΚΟ

Την πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε ο Σωκράτης Φάμελλος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του. 

Παράλληλα ανακοινώθηκε το νέο προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Γραμματέας της ΚΟ ανέλαβε ο Διονύσης Καλαματιανός και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ο Νίκος Παππάς και ο Χρήστος Γιαννούλης, ενώ διευθυντής αναλαμβάνει ο Γιώργος Μπάκης. Αναπληρωτές κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ανέλαβαν ο Μίλτος Ζαμπάρας και ο Κώστας Μπάρκας και διευθυντής ο Γιώργος Μπάκης.

Στην ομιλία του στην ΚΟ του κόμματός του ο Σωκράτης Φάμελλος μεταξύ άλλων είπε:

•⁠ ⁠Την πορεία και ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να τη διαγράψει κανείς. Αυτό το μήνυμα στέλνουμε και σε όσους δεν σεβάστηκαν αλλα καταπατησαν τη λαϊκή εντολή να βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτή είναι η δημοκρατική επιλογή. Τα υπόλοιπα παρέχουν υπηρεσίες στον κ. Μητσοτάκη και στα συμφέροντα.

•⁠ ⁠Η χώρα και η κοινωνία δεν χρειάζεται μία συναινετική και βολική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ. Αλλά μία αντιπολίτευση που θα υπερασπιστεί την κοινωνία και τις ανάγκες της απέναντι στην κυβέρνηση. Με τεκμηρίωση και με πρόγραμμα διακυβέρνησης. Δεν θα επιλέξει ο Μητσοτάκης αντιπολίτευση.

•⁠ ⁠Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι εδώ! Κόντρα σε όσους προεξοφλούσαν τη διάλυσή μας. Κόντρα στο σύστημα εξουσίας, που στηρίζει την Κυβέρνηση των δήθεν αρίστων. Κόντρα και στη διαπλοκή που απεργάζεται σχέδια εξαΰλωσής μας.

•⁠ ⁠Είμαστε η δύναμη που οφείλει να δώσει φωνή στους πολίτες και να προετοιμάσει τη μεγάλη προοδευτική αλλαγή. Ξεκινάμε αυτή τη νέα εποχή με όπλο τη συλλογικότητα και τη δύναμη του «εμείς».

•⁠ ⁠Σας καλώ να αξιοποιήσουμε τα χιλιάδες νέα μέλη που εγγράφηκαν κατά την εκλογική διαδικασία, μαζί με εκείνους που επιστρέφουν για να δραστηριοποιηθούν ξανά… Είναι η κινητήρια δύναμή μας.

•⁠ ⁠Καλώς ήρθε η πρόταση από το ΠΑΣΟΚ για τη φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών. Είναι μία ακόμα παραδοχή ότι είχαμε δίκιο που ανοίξαμε το θέμα. Η δική μας πρόταση έχει πολλαπλάσιο οικονομικό αποτύπωμα. Άλλο τα 200 εκατομμύρια και άλλο 1,5 δισεκατομμύριο.

•⁠ ⁠Από πλευράς μας θα λάβουμε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες στο Ευρωκοινοβούλιο, ώστε οι προοδευτικές και δημοκρατικές Ευρωομάδες να συνεργαστούν και να αυξήσουν κι εκείνες την πίεση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για να έχουμε την αναγκαία και πολυπόθητη κατάπαυση του πυρός σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία.

•⁠ ⁠Θέλω να σταθώ και στην Ευρωομάδα μας, η οποία απέδειξε πως παραμένει μία σοβαρή και συνεπής αριστερή προοδευτική δύναμη. Αναφέρομαι στην πρόσφατη ψηφοφορία για τη νέα σύνθεση της Κομισιόν, όπου η Left μαζί με ένα σημαντικό μέρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών καταψήφισε τη συμπερίληψη μέλους της ακροδεξιάς στη θέση του εκτελεστικού αντιπροέδρου της νέας Κομισιόν με πρόεδρο την κ.Φον ντερ Λάιεν.
Δυστυχώς, σε αυτές τις δυνάμεις των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών δεν συγκαταλέχθηκε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, καθώς οι ευρωβουλευτές του υπερψήφισαν τη νέα κομισιόν, ενώ θα μπορούσε και θα έπρεπε να σηματοδοτήσουν μία άλλη συνομιλία και συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Κυρανάκης για τις αλλαγές στα τρένα: Τα υλικά των καθισμάτων είναι πιο εύφλεκτα από ότι θα έπρεπε
«Ο ΟΣΕ αλλάζει στην πράξη», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, μιλώντας για τις κάμερες σε συρμούς και σήραγγες και τα καινούργια τρένα που θα παραλάβει η χώρα
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης
Παύλος Μαρινάκης: Πλήθος κόσμου και γνωστοί πολιτικοί στα εγκαίνια του πολιτικού γραφείου του κυβερνητικού εκπροσώπου
Με σύνθημα «Ψηλότερα για όλους» ο Παύλος Μαρινάκης στις βασικές πολιτικές του προτεραιότητες τόνισε, μεταξύ άλλων, την στήριξη της οικογένειας, τη θωράκιση της ασφάλειας και τη συνεχή αναβάθμιση της δημόσιας υγείας
Εγκαίνια πολιτικού γραφείου Παύλου Μαρινάκη
Το συγκινητικό «αντίο» του Νικήτα Κακλαμάνη στην Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη: «Σε αποχαιρετώ, αλλά δε σε ξεχνώ»
Στο Α’ Νεκροταφείο, ο πρόεδρος της Βουλής αποχαιρέτησε με προσωπικό λόγο την πρώτη γυναίκα που ανέλαβε το ύπατο κοινοβουλευτικό αξίωμα στην ιστορία της χώρας και έκανε λόγο για μια παρακαταθήκη που θα φωτίζει τη συνέχεια
Νικήτας Κακλαμάνης
Κυριάκος Μητσοτάκης από Νέο Δελχί: Το έργο του IMEC θα αποφέρει οφέλη σε Ινδία και Ελλάδα
Ο πρωθυπουργός μίλησε για τους κινδύνους της ΑΙ, προειδοποίησε για συγκέντρωση ισχύος σε λίγες εταιρείες και ανέδειξε IMEC, επενδύσεις, απευθείας πτήσεις και τουρισμό ως αιχμές συνεργασίας με το Νέο Δελχί
Κυριάκος Μητσοτάκης
30
Κόντρα Μάντζου και Λαζαρίδη με φόντο το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΑ: «Ποιος κυβερνά τον τόπο τα τελευταία επτά χρόνια;»
Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια για την υπόθεση των φερόμενων «μαϊμού» επιδομάτων, με τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας να θέτει ερωτήματα για την Αναστασία Χατζηδάκη
Δημήτρης Μάντζος 5