Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: «Η Βόρεια Εύβοια θύμα της αφασίας του επιτελικού κράτους»

ΣΥΡΙΖΑ: «Η Βόρεια Εύβοια θύμα της αφασίας του επιτελικού κράτους»

Για προπαγανδιστικό θράσος κάνει λόγο το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, ο οποίος σε συνέντευξη του προσπάθησε να αποσυνδέσει τις πλημμύρες στη Βόρεια Εύβοια από τις φωτιές του καλοκαιριού.

Στον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι και πάλι η κυβέρνηση επιχειρεί να διαχειριστεί το θέμα της Βόρειας Εύβοιας επικοινωνιακά, αδιαφορώντας για τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι της περιοχής.

«Η Βόρεια Εύβοια απροστάτευτη, όπως και κάθε πυρόπληκτη περιοχή της χώρας, βλέπει τις πληγές της να βαθαίνουν, από την επιτελική αφασία της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Την ίδια στιγμή σε μια ακραία επίδειξη προπαγανδιστικού θράσους, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε ότι δεν πρέπει να συνδέουμε τις πλημμύρες με τις πυρκαγιές του Αυγούστου επειδή οι ζημιές είναι σε παραθαλάσσιες περιοχές» ανέφερε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, προσθέτοντας ότι:

«Χρειάστηκε μία νύχτα ήπιων βροχοπτώσεων για να γίνει πράξη αυτό για το οποίο οι ειδικοί προειδοποιούσαν μετά τις πυρκαγιές του Αυγούστου. Δρόμοι καταστράφηκαν, σπίτια πλημμύρισαν, περιουσίες χάθηκαν. Οι πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση και δηλώνουν απελπισμένοι, εγκαταλελειμμένοι και απροστάτευτοι.

Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη απέδειξε για μια ακόμη φορά την ανικανότητά του να υλοποιήσει οποιοδήποτε έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στην Βόρεια Εύβοια και σε ολόκληρη τη χώρα».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα λένε ότι η Βόρεια Εύβοια είναι το πρώτο θύμα της κακοκαιρίας και «της αφασίας του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη» και είναι, δυστυχώς, βέβαιο ότι παρόμοιες καταστροφές θα σημειωθούν ξανά τόσο στην Εύβοια όσο και στις άλλες περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι.

«Δυστυχώς η καταστροφή στη Βόρεια Εύβοια συνεχίζεται λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου. Με τον ίδιο τρόπο που το καλοκαίρι είδαμε μια περιοχή να σβήνεται από το χάρτη εξαιτίας των πυρκαγιών, τώρα βλέπουμε την ίδια περιοχή να καταστρέφεται από πλημμύρες, και κανείς δεν μπορεί να πει ότι οι πλημμύρες ήταν κάτι που δεν περιμέναμε. Πέρσι τον Αύγουστο θρηνήσαμε 8 απώλειες από πλημμύρες στην κεντρική και νότια Εύβοια, ενώ στην περιοχή που επλήγη τότε υπάρχουν κρίσιμες υποδομές που ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί».

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφερόμενος στην καταγγελία που έκανε ο δήμαρχος Μαντουδίου, ο οποίος είπε ότι μόλις το 10% των απαιτούμενων αντιπλημμυρικών έργων έχει προχωρήσει, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει την καταστροφή από την πυρκαγιά, δεν κατάφερε να προετοιμαστεί για την καταστροφή από τις πλημμύρες και είναι φανερό ότι δεν έχει σχέδιο για να αποτρέψει την οικονομική καταστροφή στις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας».

«Αν δεν αλλάξουν γρήγορα τα πράγματα, η Βόρεια Εύβοια κινδυνεύει με ερημοποίηση», ανέφερε ακόμα εξηγώντας ότι «η κυβέρνηση δεν δημιουργεί ένα πλαίσιο ώστε οι κάτοικοι που επλήγησαν να μπορούν να παραμείνουν στον τόπο τους». «Οι άνθρωποι εκεί δεν έχασαν μόνο ένα πολύ μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους αλλά και τον τρόπο να το αναπληρώσουν. Και σήμερα η καταστροφή απλά προχωρά», επισήμανε ο Ν. Ηλιόπουλος.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις