Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ιδεολογική εμμονή της κυβέρνησης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

«Λουκέτα ή συγχωνεύσεις», είναι η πρόταση της κυβέρνησης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ισχυρίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς – όπως λένε – ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη του υποστήριξε ότι δεν μπορεί να υπάρχει τραπεζική χρηματοδότηση σε επιχειρήσεις που απασχολούν 2-3 εργαζομένους.

Την άποψη αυτή για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις επιβεβαίωσε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέρουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι ο Γιάννης Οικονόμου αφού αναφέρθηκε στην μεσαία τάξη πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση: «Της δίνει κίνητρα έτσι ώστε μέσα από συγχωνεύσεις να μπορέσουν να διευρύνουν την εμβέλειά τους, να διευρύνουν την πελατεία τους, την αγοραστική τους στόχευση, να μπορούν να έχουν ευκολότερα πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία και να σταθούν απέναντι στον ανταγωνισμό», είπε.

«Ο αποκλεισμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων συνιστά μία ευρωπαϊκή πρωτοτυπία που αντανακλά την ιδεολογική εμμονή της κυβέρνησης σε μια πολιτική που οδηγεί σε εκτίναξη της ανεργίας, μείωση των δημοσίων εσόδων και διάχυτη κοινωνική ανασφάλεια», σχολίασε ο τομεάρχης ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Εν τω μεταξύ χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με τους προέδρους της ΓΕΣΕΒΕΕ, Γιώργο Καββαθά, και της ΚΕΕΕ, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην άρνηση της κυβέρνησης για ρύθμιση των πανδημικών χρεών με πρόβλεψη διαγραφής μέρους τους, τον σχεδιασμό του Ταμείου Ανάκαμψης με διοχέτευση των πόρων μόνο μέσω των συστημικών τραπεζών που θεωρούν αναξιόχρεες και δεν δανείζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

«Η στρατηγική της κυβέρνησης είναι συγχωνεύσεις ή λουκέτο για τις ΜμΕ», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας τη «λανθασμένη».

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρέθεσε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΔΕΘ για «μία “Νέα Αρχή” στην οικονομία, μέσα από ένα πακέτο λύσεων και ρεαλιστικών αλλά και ριζοσπαστικών τομών με στόχο την ενίσχυση των ΜμΕ».

Συγκεκριμένα τόνισε πως:

  • Η πρώτη αφορά στη διαγραφή μέρους των χρεών που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία, 40 ως 60% μεσοσταθμικά και 120 δόσεις για το υπόλοιπο.
  • Η δεύτερη αφορά στον ανασχεδιασμό των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και την αξιοποίηση της Αναπτυξιακής τράπεζας, ώστε να μην είμαστε ουραγοί στους πόρους στις ΜμΕ αλλά να υπερβούμε και το μέσο όρο γιατί οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις είναι διαρθρωτικό χαρακτηριστικό της οικονομίας μας.
  • Η τρίτη αφορά στις παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του κύματος της ακρίβειας, με τη ριζική μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, στα κατώτατα όρια που επιτρέπει η ΕΕ.
  • Η τέταρτη είναι η αντικατάσταση του πτωχευτικού που σήμερα αίρει το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας
  • Και η πέμπτη είναι κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος που είναι «ένα οριζόντιο χαράτσι, ασχέτως εισοδήματος, που πλήττει κυρίως τους μικρούς και μεσαίους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πυρά της αντιπολίτευσης για την ανάρτηση Μητσοτάκη και τα Τέμπη: «Δεν ντρέπεται για τις δηλώσεις Φλωρίδη»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση ασκούν κριτική στον πρωθυπουργό για το εισόδημα, την ακρίβεια, τη δίκη για τη σιδηροδρομική τραγωδία και τις αναφορές στην υπόθεση των υποκλοπών
Ολομέλεια της Βουλής 6
Νίκος Ανδρουλάκης στο TikTok: Από τους καφέδες του Συνεδρίου στο «όχι» στο γιουβέτσι της μητέρας του και τη δίαιτα
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντά σε σύντομες ερωτήσεις νέων συνέδρων για τις προτιμήσεις, τις συνήθειες και τις πιο χαλαρές στιγμές του στο περιθώριο του 4ου Τακτικού Συνεδρίου
Νίκος Ανδρουλάκης
8
Δημήτρης Κουτσούμπας από Λιτόχωρο: «Η άρχουσα τάξη έχει χωθεί για τα καλά στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή»
Στην εκδήλωση για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, ο γγ του ΚΚΕ συνέδεσε την ιστορική μνήμη με τη σημερινή συγκυρία, κατηγορώντας κυβέρνηση και ευρωατλαντικά κόμματα για εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραήλ
Δημήτρης Κουτσούμπας
Παύλος Πολάκης για Νικόλα Φαραντούρη στο συνέδριο ΠΑΣΟΚ: «Είναι φελλός, μικρός ήταν στη ΔΑΠ»
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την παρουσία του ευρωβουλευτή στο 4ο συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστήριξε ότι έχει μετανιώσει που δεν τον είχε «ξεφτιλίσει» νωρίτερα
Φαραντούρης και Τσουκαλάς 13
Beef Σδούκου – Αποστολάκη για τους «πελάτες της Δεξιάς»: «Κατάντημα», «Κοινωνικά απομονωμένη η κυβέρνηση»
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κάνει λόγο για τοποθετήσεις που «θύμισαν εποχές των “γερμανοτσολιάδων”», με τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ απαντά ότι το Μαξίμου επιχειρεί, μέσω διαστρέβλωσης, να αλλάξει την ατζέντα
Σδούκου και Αποστολάκη 5