Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Τα πρόσωπα «κλειδιά» και ο νέος αναβαθμισμένος ρόλος Πολάκη

ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Τα πρόσωπα «κλειδιά» και ο νέος αναβαθμισμένος ρόλος Πολάκη

Ρόλο υπερσυντονιστή της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάσσει ο Στέφανος Κασσελάκης στον Παύλο Πολάκη, τον άνθρωπο που τον έβαλε στην πολιτική και ο οποίος τον στήριξε στην εκλογή μάχη που έδωσε.

Εν τω μεταξύ χθες ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή ανακοίνωσε και τις πρώτες αλλαγές στο οργανόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη θέση του Διευθυντή στο Γραφείο Προέδρου αναλαμβάνει ο δικηγόρος Μανώλης Καπνισάκης, Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής ομάδας ο Γιώργος Τσίπρας, ενώ εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος θα είναι η Δώρα Αυγέρη.

Μπαράζ συναντήσεων

Την ερχόμενη εβδομάδα ή το αργότερο σε δέκα μέρες ο Στέφανος Κασσελάκης θα πάει στην Κύπρο για να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία της Κυπριακής δημοκρατίας. Χθες πάντως ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, του τηλεφώνησε και τον συνεχάρη για την εκλογή του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης λίγες ώρες μετά την εκλογή του ξεκίνησε τις επαφές με στελέχη που τον στήριξαν. Ο Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, ήταν από τους πρώτους που πέρασε την πόρτα της Κουμουνδούρου ενώ με την επιστροφή του μετά την συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα είχε τετ-α-τετ και με τον Νίκο Παππά. Ενώ εκεί βρέθηκε και ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Οι πληροφορίες λένε ότι στην «ομάδα κρούσης», που φτιάχνει ο νέος πρόεδρος θα βρίσκεται και ο Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και Δικαίου Ενέργειας Νικόλας Φαραντούρης, με μακρά ακαδημαϊκή και επαγγελματική εμπειρία στο εξωτερικό και την Ελλάδα.

Σήμερα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας Σωκράτη Φάμελλο προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανότητα να μείνει στην θέση, αν και τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο.

Για τη θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ακούγεται η Βουλευτής, Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία σε άλλη περίπτωση δεν αποκλείεται να αναλάβει καθήκοντα Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου.

Οι προτεραιότητες στην ατζέντα

Όπως είναι φυσικό τις αμέσως επόμενες ημέρες ο Στέφανος Κασσελάκης θα στρέψει το ενδιαφέρον του στις αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς θέλει και εμπράκτως να στηρίξει τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα αλλά και στην περιφέρεια. Ακόμα δεν αποκλείεται να επισκεφθεί την Θεσσαλία αφού το θέμα αυτό βρίσκεται σε άμεση προτεραιότητα στην ατζέντα του.

Θα αναδείξει ακόμα τα θέματα που δίνει προτεραιότητα όπως μέτρα για τις ευάλωτες ομάδες και τα ΑΜΕΑ ενώ θα προωθήσει και τα δικαιώματα των ΛΟΑΚΤΙ.

Ξεκίνησε διάβασμα για τα εθνικά θέματα

Φυσικά το βλέμμα του νέου προέδρου είναι στραμμένο στα εσωκομματικά του κόμματος του καθώς ακόμα εμφανίζεται να μην γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Έχει ήδη ξεκινήσει το φροντιστήριο για τις τάσεις και τις δομές του κόμματος ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει και το διάβασμα για τα θέματα που αφορούν τα εθνικά και την διπλωματία.

Όμως με το καλημέρα της εκλογής του νέου προέδρου ξεκίνησαν και τα προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ. Επιφυλακτικός για τον νέο πρόεδρο του Στέφανου Κασσελάκη εμφανίστηκε ο Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος είπε ότι «Πρέπει να απαντηθούν όλα. Άκουγα το σύνθημα άλλαξε τα όλα. Όλα τι; Σημαίνει μετάλλαξη; Σημαίνει να μην είναι αριστερό το κόμμα; Θέτω ερωτήματα. Δυστυχώς αυτή η προεκλογική αντιπαράθεση είχε έντονα στοιχεία πολωτικά που λειτούργησαν καθοριστικά για το αποτέλεσμα».

Εν τω μεταξύ χθες υπήρξε και η πρώτη παραίτηση. Το πρώην μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Τσακνάκης αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις