Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ κατά πάντων για την κατάθεση Φρουζή στην προανακριτική

ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει “συνήγορους υπεράσπισης” του Κωνσταντίνου Φρουζή τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, ενώ επιτίθεται στον ίδιο και σε ΜΜΕ.

Επίθεση σε ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής, Κωνσταντίνο Φρουζή και μέσα ενημέρωσης εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη του αντίδραση σχεδόν 20 ώρες μετά την κατάθεση του πρώην αντιπρόεδρος της Novartis, κατά την οποία φέρεται να ανέφερε πως η Εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη τον πίεζε φορτικά για να καταθέσει περί χρηματισμού πολιτικών προσώπων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω πηγών του υποστηρίζει πως τα δύο κόμματα “επιλέγουν να λειτουργήσουν ως συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Φρουζή και των εμπλεκομένων και να ταυτιστούν μαζί του με κάθε κόστος”.

Αναλυτικότερα οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι “η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ αναπαράγουν μαζί με πολλά Μέσα, ως «βόμβα» τα όσα κατέθεσε ο κ. Φρουζής στην Προανακριτική περί πιέσεων από εισαγγελικούς λειτουργούς (σσ την κυρία Τουλουπάκη) για να μιλήσει για πολιτικά πρόσωπα”.

Σχολιάζουν πως είναι αυτονόητο ότι “ο κ. Φρουζής είναι κατηγορούμενος για το σκάνδαλο Novartis και προφανώς δεν θα ισχυριζόταν κάτι που θα τον ενοχοποιούσε”.

Οι ίδιες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνουν ερωτήματα που καλούν τη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής να απαντήσουν και συγκεκριμένα:

  • Εφόσον ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, ακόμη και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, έχουν παραδεχθεί δημόσια ότι το σκάνδαλο Novartis, την περίοδο που ήταν επικεφαλής της εταιρείας ο κ. Φρουζής, είναι υπαρκτό αλλά μόνο ως προς το σκέλος που αφορά σε χρηματισμούς γιατρών, τότε τους χρηματισμούς γιατρών ποιος τους ενορχήστρωνε;
  • Επικαλούνται ως θύμα δήθεν «σκευωρίας» τον κ. Φρουζή για το σκέλος που αφορά στους πολιτικούς, αλλά την ίδια ώρα τον εγκαλούν ως υπεύθυνο για το σκάνδαλο Novartis που αφορά σε χρηματισμούς γιατρών;

Τέλος οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι “είναι προφανές πως μετά την ποινική δίωξη (σσ επίσης από την κυρία Τουλουπάκη) στον κ. Λοβέρδο και την εκκρεμή δικαστική διερεύνηση για ακόμη δύο πρώην υπουργούς, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ επιλέγουν να λειτουργήσουν ως συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Φρουζή και των εμπλεκομένων και να ταυτιστούν μαζί του με κάθε κόστος”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις