Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ κατά Πέτσα για το «υποσύστημα του ΕΟΔΥ»

ΣΥΡΙΖΑ

Η αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου σε υποσύστημα του ΕΟΔΥ το οποίο «αφορά το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης των συμβάντων των κινητών ομάδων του ΕΟΔΥ,  το οποίο  καταλήγει όπως και όλοι οι δειγματολήπτες στη χώρα μας, στο ένα και μοναδικό Μητρώο Ασθενών COVID-19» πυροδότησε και πάλι την αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να θέσει μια σειρά από ερωτήματα  στην κυβέρνηση λέγοντας: «ο κ. Πέτσας συνελήφθη πάλι ψευδόμενος. Την Κυριακή δήλωνε πως «υπάρχει ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, το Εθνικό Μητρώο COVID-19 και βρίσκεται διαρκώς στη διάθεση των επιστημόνων. Τα περί παράλληλων συστημάτων και διπλού τρόπου καταγραφής υπάρχουν μόνο στη φαντασία κάποιων» και την Τετάρτη παραδέχθηκε την ύπαρξη «υποσυστήματος» του ΕΟΔΥ.

Click4more Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης θα λογοδοτήσει για το μπάχαλο και το διπλό σύστημα καταγραφής κρουσμάτων

Ρωτάμε λοιπόν:

-Επικοινωνούν αυτά τα δύο συστήματα;

– Κάθε πότε ενσωματώνονται τα στοιχεία του ΕΟΔΥ στο  Εθνικό Μητρώο COVID-19;

-Ισχύουν οι καταγγελίες για καθυστερήσεις ως και μίας εβδομάδας;

– Έχουν πρόσβαση οι επιστήμονες ανά πάσα στιγμή και ανά περιφέρεια για να μπορούν να κάνουν εισηγήσεις για τη διαχείριση της πανδημίας;

Η χώρα μας καταγράφει καθημερινά αρνητικά ρεκόρ σε ανθρώπινες απώλειες και μέλη της Επιτροπής καταγγέλλουν αδιαφάνεια και ελλιπή ή καθυστερημένη ενημέρωση».

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος απαντώντας στην κριτική της κυβέρνησης περί εκμετάλλευσης του θέματος από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε χαρακτηριστικά «ενημερώνουμε τον κ. Πέτσα πως δυστυχώς για τη χώρα, ο μόνος που υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης με τις εγκληματικές αλλά και αδιανόητες αντιφάσεις και παραλείψεις της κυβέρνησής του, που έχουν οδηγήσει στις δραματικές εξελίξεις του Νοεμβρίου, την κατάρρευση του ΕΣΥ και την πλήρη απώλεια ελέγχου της πανδημίας».

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ακόμα ότι η κυβέρνηση στριμωγμένη υπό τις δραματικές εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, επιχειρεί να κουκουλώσει το μπάχαλο που οδήγησε στην απώλεια ελέγχου της κατάστασής. «Όσο και να παλεύει μέσα από την μιντιακή υπεροπλία της να παρουσιάσει ωραιοποιημένη την κατάσταση, η προπαγάνδα έχει και τα όριά της γιατί προσκρούει στη ζοφερή πραγματικότητα, την οποία βιώνουν οι πολίτες», ανέφεραν.

Η Κουμουνδούρου προσθέτει ακόμα ότι στο ίδιο μήκος κύματος για το θέμα που έχει προκύψει με τον ΕΟΔΥ και τους χειρισμούς της κυβέρνησης κινείται και το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης με εντατικοποίηση της κριτικής και του κοινοβουλευτικού ελέγχου, εντείνοντας την απομόνωση της κυβέρνησης της ΝΔ.

Εν τω μεταξύ την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να προτείνει άμεσες λύσεις για ζητήματα που  αφορούν χιλιάδες συμπολίτες μας που πλήττονται από την κρίση. Ενδεικτική είναι η επανακατάθεση τροπολογίας για άμεση επανασύνδεση και απαγόρευση διακοπής παροχών ρεύματος, νερού, φυσικού αερίου, τηλεφωνίας και σύνδεσης στο διαδίκτυο σε πληθυσμιακές ομάδες πληττόμενες από πανδημία.

«Η άρνηση της κυβέρνησης να την υπερψηφίσει οδηγεί χιλιάδες νοικοκυριά σε απόγνωση, και μεγαλώνει τις ανισότητες  τονίζουν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Η κυβέρνηση θυμάται να ασχοληθεί μόνο όταν προσωπικές ιστορίες πάρουν έκταση, όπως η περίπτωση γονιού στην Ροδόπη που ζήτησε παράταση μίας ώρας για τη διακοπή ρεύματος ώστε να τελειώσει το μάθημα της τηλεκπαίδευσης το παιδί του».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις