Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ κατά Σαμαρά για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι! “Εγκληματική πολιτική”

Στην γραπτή της ανακοίνωση η Κουμουνδούρου τονίζει πως η πρόσφατη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου, σχετικά με το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι θέτει τα μέλη της τότε κυβέρνησης Σαμαρά προ των ευθυνών τους.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, το ναυάγιο του πλοίου, το οποίο στοίχισε τη ζωή 11 προσφύγων τον Ιανουάριο του 2014, έγινε κατά τη διάρκεια της ρυμούλκησής του από σκάφος του Λιμενικού Σώματος, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει κατηγορηματικά πως ο θάνατος των ανθρώπων αυτών επήλθε ως αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής των επαναπροωθήσεων που είχε υιοθετήσει η κυβέρνηση Σαμαρά και υλοποιούσε η τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, με επικεφαλής τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος είχε κατηγορήσει, τότε, τους διασωθέντες ότι ήθελαν «να δημιουργήσουν πολιτικό θέμα» υπογραμμίζει το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση καταλήγει τονίζοντας πως «η εξέλιξη αυτή θέτει νέα δεδομένα για το τραγικό περιστατικό του ναυαγίου. Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να χυθεί άπλετο φως σε αυτή την τραγική υπόθεση».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ: «Πείτε μας αν μιλούσε ο Ανδρουλάκης με τον Χατζηδάκη» – «Πολιτική αλητεία, ανακαλέστε τα ψεύδη»
«Τον διαψεύδουμε κατηγορηματικά», υπογραμμίζει ο κ. Τσουκαλάς, προσθέτοντας ότι «παζάρια το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει» και αυτό «ας το χωνέψει και ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας»
Νίκςο Ανδρουλάκης 20
Μαρινάκης για Ανδρουλάκη: Ενώ ήταν σε συνεννόηση με εμάς για τις Ανεξάρτητες Αρχές έκλεινε και το μάτι στην υπόλοιπη αντιπολίτευση
«Σε δυο βάρκες» πατούσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τον κυβερνητική εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη αναφορικά με τις συνεννοήσεις...
Παυλος Μαρινάκης
Παύλος Μαρινάκης για Αλέξη Τσίπρα: «Η πολιτική δεν είναι μανιφέστα, τρέμω τι θα ακούσουν τα αυτάκια μας»
Απάντησε και στον Νίκο Ανδρουλάκη για τις Ανεξάρτητες Αρχές λέγοντας πως προσπαθούσε να συνεννοηθεί με τη ΝΔ ενώ έκλεινε και το μάτι στην υπόλοιπη αντιπολίτευση, πάτησε σε δύο βάρκες και έπεσε στη μέση
Ο Παύλος Μαρινάκης
Ο Γεωργιάδης τρολάρει τον Ανδρουλάκη για το κόκκινο γαρύφαλλο: Η έλευση του κόμματος Τσίπρα έχει άμεσες επιπτώσεις
«Μήπως τελικά στόχος του κ. Γεωργιάδη είναι να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως πιο γραφικός πολιτικός;» αναρωτιέται ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 29