Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ κατά ΣτΕ – Κόντρα με “φόντο” τα πόθεν έσχες των δικαστών

ΣΥΡΙΖΑ κατά ΣτΕ – Κόντρα με “φόντο” τα πόθεν έσχες των δικαστών

Ένα νέο “επεισόδιο” στην κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΣτΕ έλαβε χώρα σήμερα στην Βουλή. 29 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κατέθεσαν ερώτηση για «εσκεμμένη καθυστέρηση» στην έκδοση της οριστικής απόφασης για την ηλεκτρονική υποβολή πόθεν έσχες των δικαστών.

Στο κείμενο, που υπογράφει και ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Μάκης Μπαλαούρας, τονίζεται το ΣτΕ ότι ανάλογη καθυστέρηση έχει «επιδείξει και επί άλλων μεγάλων και ευρύτερων υποθέσεων».

Οι βουλευτές αναρωτώνται «μήπως κάποιοι επιχειρούν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του Έλληνα πολίτη στην εφαρμοζόμενη από την Κυβέρνηση πολιτική της διαφάνειας και της εξυγίανσης».

Υποστηρίζουν επίσης ότι η έκδοση της οριστικής απόφασης της προσφυγής που είχαν καταθέσει πέντε δικαστικές ενώσεις κατά της ηλεκτρονικής υποβολής πόθεν έσχες των δικαστικών, έχει καθυστερήσει «ασυνήθιστα μεγάλου χρονικού διαστήματος, οκτώ μηνών από τότε που αυτή συζητήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 2017»

Στο πλαίσιο αυτό ρωτούν εάν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής θα πάρει θέση επί αυτής της καθυστέρησης που “εκθέτει ανεπανόρθωτα την ελληνική Δικαιοσύνη”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις