Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: “Κωλοτούμπα” Μητσοτάκη για την συμφωνία των Πρεσπών – Οι 7 “κυβιστήσεις” της κυβέρνησης

ΣΥΡΙΖΑ

Τα επτά θέματα στα οποία η κυβέρνηση “αναθεώρησε” τις προεκλογικές της δεσμεύσεις αναδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για “εντυπωσιακές κωλοτούμπες” με αφορμή την παραδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα του ΟΗΕ ότι η καταστροφή στο Μάτι οφείλεται “στα ακραία καιρικά φαινόμενα”.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε ότι μέσα σε δυο μήνες η κυβέρνηση της ΝΔ έχει πάρει πίσω την προεκλογική της επιχειρηματολογία σε αρκετά θέματα και έχει αναγκαστεί να ακολουθήσει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

“Το μόνο στο οποίο έχει μείνει σταθερός ο κ. Μητσοτάκης και φαίνεται να το εφαρμόζει δυστυχώς με ευλαβική προσήλωση, είναι οι αντεργατικές και μνημονιακές εργασιακές ρυθμίσεις που του ζητά ο ΣΕΒ και ζητούσε από τη χώρα το ΔΝΤ” λένε χαρακτηριστικά τα στελέχη της Κουμουνδούρου.

Οι ίδιοι άνθρωποι αναφέρονται στις “επτά κυβιστήσεις της κυβέρνησης καθώς άλλα έλεγε η ΝΔ προεκλογικά και άλλα λέει τώρα“.

Τα 7 σημεία

-Έλεγε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφταιγε για τις προσφυγικές ροές, μέχρι που πρόσφατα ανακάλυψαν στη ΝΔ τους γεωπολιτικούς λόγους

-Έλεγε σε προεκλογικά σποτάκια ότι θα μειώσει άμεσα τα πρωτογενή πλεονάσματα. Τώρα παραπέμπει την όποια υποτιθέμενη διαπραγμάτευση για το 2021 γενικώς και αορίστως, ενώ απορρίπτει τον εγγυητικό λογαριασμό που τα μείωνε defacto στο 2,5% χωρίς να παραβιάζεται η συμφωνία με τους εταίρους.

-Έλεγε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι προδοτική, τώρα ομνύουν στην τήρησή της και ομολογούν κυνικά πως θα την «τιμήσουν».

-Έλεγε πως για το Μάτι ευθύνεται η κυβέρνηση και σήμερα παραδέχεται χωρίς ντροπή πως «τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι άμεση συνέπεια της κλιματικής αλλαγής» και πως ήταν «αδύνατο να περιοριστεί».

-Έλεγε ότι η διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ ευθύνεται επίσης για την τραγωδία στο Μάτι και μετά τις εκλογές διόρισε γγ του Υπουργείου ΠροΠο τον πρώην αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ που είχε αποπέμψει ο Αλέξης Τσίπρας.

-Έλεγε ότι θα «καθαρίσει τα Εξάρχεια σε ένα μήνα» και σήμερα το μόνο που κάνει είναι καταδρομικές επιχειρήσεις με τη συνοδεία των καμερών των τηλεοπτικών καναλιών σε βάρος προσφύγων, αφήνοντας ανενόχλητους το οργανωμένο έγκλημα και τους εμπόρους ναρκωτικών που είναι το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής.

-Έλεγε ότι θα μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό την πρώτη εβδομάδα της διακυβέρνησής του και, σήμερα, μετά από δύο μήνες, οι μπουλντόζες περιμένουν. Και, δυστυχώς, εάν συνυπολογίσει κανείς και την αποχώρηση των ξένων επενδυτών, πολύ φοβάμαι ότι θα συνεχίσουν να περιμένουν για πολύ.

“Εκμεταλλεύτηκα το Μάτι και τώρα παραδέχεται τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης”

Ειδικά για το θέμα της φωτιάς στο Μάτι παράγοντες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι ο «Κυριάκος Μητσοτάκης επί έναν χρόνο επιδόθηκε στην πιο χυδαία πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας στο Μάτι. Με μία πρωτοφανή πολιτική τυμβωρυχία, βάσισε τη μισή προεκλογική του εκστρατεία πάνω στα θύματα της τραγωδίας. Και χθες τι έκανε; Χωρίς ίχνος ντροπής ομολόγησε ότι η τραγωδία στο Μάτι και η φονική πυρκαγιά οφειλόταν όντως στις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής κρίσης.

Είπε επί λέξη πως “αυτή η φωτιά ήταν διαφορετική. Οδηγούμενη από ισχυρότατους ανέμους έφθασε στο Μάτι και μόλις μπήκε στην πευκόφυτη οικιστική περιοχή ήταν αδύνατο να περιοριστεί…. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι η άμεση συνέπεια της κλιματικής αλλαγής». Να σας θυμίσω τι έλεγε τον περασμένο Φλεβάρη; Ότι καμία κλιματική αλλαγή δεν ευθύνεται και η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για την τραγωδία.

Η παραδοχή του κ. Μητσοτάκη δε προξενεί καμία εντύπωση. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που εγκαλούσε την προηγούμενη κυβέρνηση και τον πρ. πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα για επιχειρησιακά λάθη από την ΕΛ.ΑΣ στην τραγωδία στο Μάτι και μόλις έγινε ο ίδιος πρωθυπουργός επιβράβευσε τον πρώην αρχηγό της, τον κ. Τσουβάλα, που είχε αποπέμψει ο Αλ. Τσίπρας, διορίζοντάς τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη!

Είναι εμφανές ότι στη ΝΔ προσπαθούν να μαζέψουν όπως μπορούν την ομολογία Μητσοτάκη, χωρίς να αδειάσουν τον πρωθυπουργό. Άλλα λέει εκτός συνόρων ο κ. Μητσοτάκης κι άλλα εντός, είτε ο ίδιος είτε το κόμμα του. Δεν μας προξενεί καμία εντύπωση πλέον”.

“Κωλοτούμπα στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών”

Φυσικά από τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έμεινε ασχολίαστη και η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζαεφ.

“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες επιβεβαίωσε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο την κωλοτούμπα του στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Επιβεβαίωσε μέχρι κεραίας τη δήλωση της αδερφής του, Ντόρας Μπακογιάννη, ότι όχι μόνο θα τηρήσουν αλλά και θα τιμήσουν τη Συμφωνία. Με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ο κ. Μητσοτάκης είπε ξεκάθαρα ότι θα τηρήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ξέχασε ότι το κόμμα του εν χορώ αποκαλούσε τη Συμφωνία «επιζήμια», «προδοτική», ξέχασε το νερό που έριχνε επί ένα χρόνο στο μύλο των ακροδεξιών. Τώρα θα τηρήσει και θα τιμήσει τη Συμφωνία”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις