Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Κομμάτια πριν το… κόμμα Λαφαζάνη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Όλοι βλέπουν νέο κόμμα απ’ τα σπλάχνα του ΣΥΡΙΖΑ. Το ένα μετά το άλλο στελέχη και υπουργοί δηλώνουν ανοιχτά την αντίθεσή τους στην πρακτική της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη με σκληρές δηλώσεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας χαρακτήρισε απίστευτο το γεγονός ότι μια ιστοσελίδα (Iskra) κάνει πολιτικές συγκεντρώσεις και κάλεσε τους αντιφρονούντες να “να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα”.

Για φράξια κάνει λόγο μιλώντας στον Real ο Αλέξης Μητρόπουλος που θεωρεί θέμα χρόνου τη δημιουργία νέου κόμματος:
“Σήμερα, για να μην “καεί” και θεωρηθεί το ίδιο συνυπεύθυνη για την αποτυχία της διαπραγμάτευσης, εγκαταλείπει τους κομματικούς συνεταίρους. Είναι χαρακτηριστική συμπεριφορά “φράξιας” σε αριστερό κόμμα, όπως έχω αναλύσει και στα βιβλία μου, που ανεξαρτητοποιείται όταν έρχεται η στιγμή να διαχειριστεί το σύστημα. Δυστυχώς, παρά τις εκκλήσεις μου για μια άλλη ιστορική συνειδητοποίηση, φαίνεται ότι είναι σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή έτοιμη για την ίδρυση (και τυπικά) διακριτού κόμματος”
Σφοδρή ήταν η αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών στην εσωκομματική κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση, ο κ. Αλεξιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ ανέφερε χαρακτηριστικά:
“Όσοι έχουν ένα διαφορετικό πολιτικό αφήγημα ας μας το πουν. Αναφέρομαι σε όσους ασκούν κριτική”.
Συγκεκριμένα για τον κ. Στρατούλη ανέφερε “σέβομαι τους αγώνες του συντρόφου, αλλά δεν θέλω να κάνω τηλεοπτική συζήτηση μαζί του, ιδιαίτερα όταν είναι απών. Το θέμα του εθνικού νομίσματος τέθηκε και συγκέντρωσε ένα μικρό ποσοστό”.
Και ο ο ΓΓ Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Τσουκαλάς εξέφρασε μιλώντας στο Mega την άποψη ότι επίκειται δημιουργία νέου κόμματος:
Πιστεύω ότι ο Λαφαζάνης, ο Στρατούλης και οι άλλοι δεν είναι άνθρωποι που θα κάτσουν στο σπίτι τους. Είναι πολιτικά όντα και θα το εκφράσουν, προφανώς με νέο κόμμα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε