Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Κρατάει ζεστούς» τους συνεργάτες του ο Κασσελάκης, κινητικότητα στο παρασκήνιο – Γέρνει η πλάστιγγα στο να είναι εκ νέου υποψήφιος

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η νέα διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται απ’ όλους αναπόφευκτη, ενώ την ίδια στιγμή όλα δείχνουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, εκτός απροόπτου.

Εάν πάντως η απόφαση του είναι να κατέβει στις κάλπες, η εσωκομματική αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται σκληρή και χωρίς όρια για τους επόμενους δύο μήνες, αφού – όπως επισημαίνουν στελέχη της ομάδας των 100 – ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αποφασίσει να τραβήξει τα πράγματα στα άκρα.

Χθες Τετάρτη (11.9.2024) πάντως ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την πρώτη του σύσκεψη μέσω zoom με τους στενούς του συνεργάτες και ζήτησε τα στελέχη που τον στηρίζουν να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Απέφυγε, ωστόσο, να ανοίξει τα χαρτιά του αν και πολλοί πιστεύουν ότι τελικά θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Εάν κερδίσει τις εκλογές, τότε αναμένεται να υπάρξει το μεγάλο ξεκαθάρισμα στο κόμμα, αφού το πρώτο που θα κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης είναι να θέσει όσους τον αμφισβητούν εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Φυσικά, η διαδικασία αυτή δεν είναι εύκολη, καθώς θα πρέπει να διαγράψει το μισό κόμμα ή με άλλους τρόπος να τους εξωθήσει εκτός Κουμουνδούρου.

Στην περίπτωση αυτή κάποια στελέχη εμφανίζονται να λένε ότι θα αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άλλοι δηλώνουν από τώρα παρών επισημαίνοντας ότι δεν θα εγκαταλείψουν τον αγώνα, το κόμμα τους να γυρίσει στην κανονικότητα.

“Δεν κάναμε όλη αυτή την ιστορία για να επανέλθει στο κόμμα ο Στέφανος Κασσελάκης” λένε στελέχη της ομάδας των 100 τα οποία κινούνται σε πολύ χαμηλότερους τόνους: “Εάν επανεκλεγεί προφανώς και θα φύγουμε“.

“Θα διώξει τους 100 με τις κλωτσιές”

Εν τω μεταξύ, στελέχη που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη συνεχίσουν να αναφέρονται σε πραξικοπηματίες και κουκουλοφόρους, ενώ λένε ότι εάν ο Στέφανος Κασσελάκης επανεκλεγεί πρόεδρος “θα διώξει τους 100 με τις κλωτσιές“.

Άρα, όπως και να έχουν τα πράγματα, η διάσωση μοιάζει να είναι μονόδρομος.

Όμως ακόμα και αν ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσει να προχωρήσει στην δημιουργία δικού του κόμματος – έτσι όπως το θέλει αυτός και με τους ανθρώπους που επιλέξει – και πάλι η διάσπαση δεν μπορεί να αποφευχθεί, αφού κάποια στελέχη και μέλη του κόμματος θα τον ακολουθήσουν. Κανείς δεν ξέρει, ωστόσο, αν θα τον ακολουθήσουν και βουλευτές.

Χθες πάντως ο Σωκράτης Φάμελλος εξήγησε γιατί έγινε η πρόταση μομφής: “Στην ΚΕ αυτό που είπα για τον Στέφανο Κασσελάκη είναι ότι αυτό που εφαρμοζόταν ως πολιτική από την ηγεσία μας, δεν ήταν σε αντιστοιχία και ερχόταν σε αντίθεση και με τις προβλέψεις του καταστατικού και με τις αποφάσεις του Συνεδρίου, αλλά και με τους πολιτικούς στόχους του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί οδηγούνταν ο ΣΥΡΙΖΑ σε μία εσωστρέφεια και συρρίκνωση με αρχηγικά φαινόμενα που δεν αντιστοιχούσαν στη συλλογικότητα”.

Η Θεοδώρα Τζάκρη δίνοντας λάθος πληροφορία στο κοινό είπε ότι αυτοί που έκαναν την πρόταση μομφής στον Στέφανο Κασσελάκη ήταν αυτοί που γκρέμισαν τον Αλέξη Τσίπρα. Προφανώς το στοιχείο αυτό δεν είναι αληθές, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε τους διαφωνούντες ότι μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα παίζουν παιχνίδι για να τον ρίξουν.

Η Νίνα Κασιμάτη εξέφρασε την άποψη ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει να κατέβει στις εκλογές. Ο Γιάννης Ραγκούσης από την πλευρά του τόνισε ότι “η πλατφόρμα Πολάκη δεν απέχει από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ” και επεσήμανε ότι θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος πρόσθεσε ότι “θα γελάσει κάθε πικραμένος”, αν κάνει κόμμα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο υποψήφιος έκπληξη, Απόστολος Γκλέτσος, τόνισε από την πλευρά του ότι θα πάει σπίτι του εάν εκλεγεί ο Κασσελάκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Ask Alexis»: Backstage από την πρώτη διαδικτυακή συνάντηση Τσίπρα με τα μέλη της ΕΛΑΣ – «Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ»
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε στιγμιότυπα από τον ανοιχτό διάλογο, μίλησε για «νέο τρόπο λειτουργίας» και έθεσε στο επίκεντρο τη συμμετοχή και τη συνδιαμόρφωση
Αλέξης Τσίπρας
10
«Συλλογική ηγεσία» μέχρι τις εκλογές εισηγείται ο Νίκος Παππάς στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – «Πρώτιστη ανάγκη η συγκρότηση των ψηφοδελτίων»
Ο πρώην υπουργός κηρύσσει το τέλος της απόφασης συνεργασίας με την ΕΛΑΣ, στρέφει τα πυρά του στις «ατομικές μετακινήσεις» στελεχών και ζητεί την επιστροφή των βουλευτικών εδρών από όσους επιλέγουν διαφορετική πολιτική πορεία.
Νίκος Παππάς
Μόνη στην κάλπη η Ρένα Δούρου για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Η υποχώρηση Πολάκη και οι αιχμές για «σχέδιο» αποχωρήσεων
Η υποψηφιότητα της βουλευτού ανακοινώθηκε επισήμως μετά την απόσυρση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος επικαλέστηκε τους δυσμενείς συσχετισμούς και παρέπεμψε στην Κεντρική Επιτροπή
Δούρου και Πολάκης 41
ΠΑΣΟΚ: Τέταρτο σποτ για το Ταμείο Ανάκαμψης – «Χαμένη ευκαιρία για φθηνό ρεύμα και αποθήκευση ενέργειας»
Η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για «ιστορική χαμένη ευκαιρία», υποστηρίζοντας ότι οι πόροι δεν αξιοποιήθηκαν προς όφελος των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Γραφεία ΠΑΣΟΚ
Ο Παύλος Πολάκης δεν κατεβαίνει υποψήφιος στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – «Δεν έχουμε την πολυτέλεια για δύο υποψηφιότητες»
Ο βουλευτής Χανίων δεν θα διεκδικήσει την προεδρία, καθώς οι συσχετισμοί γέρνουν υπέρ της Ρένας Δούρου - Αύριο η ψηφοφορία για τους 13 εναπομείναντες βουλευτές
Παύλος Πολάκης 29
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Καριπίδης αποδέχεται την έδρα Κόκκαλη, αλλά κρατά κλειστά τα χαρτιά του – «Θα ορκιστώ και μετά θα δω»
Ο πρώτος επιλαχών στη Λάρισα δηλώνει ότι θα αναλάβει το βουλευτικό αξίωμα, χωρίς ωστόσο να δεσμεύεται για την πολιτική του πορεία - Στους 13 βουλευτές η Κοινοβουλευτική Ομάδα, εν μέσω νέου κύματος αποχωρήσεων
Ιωάννης Καριπίδης