Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Κυβερνητική υποκρισία και παραποίηση των λεγομένων Τσίπρα για το εμβόλιο της AstraZeneca

ΣΥΡΙΖΑ

Για υποκρισία , άγχος και υπερβολική δημοσκοπική αγωνία κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε εξ αιτίας της φράσης που είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη , ότι άνοιξε η πλατφόρμα  για τους 30-39 για να «ξεστοκάρουμε το Astrazeneca».

Όπως λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κυβερνητική τακτική της παραποίησης των λεγομένων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέρα από επικίνδυνη είναι και ντροπιαστική από την στιγμή που το κυβερνών κόμμα αλλοιώνει τα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  συνδέοντας μάλιστα  τον ΣΥΡΙΖΑ με το αντί εμβολιαστικό κίνημα .

«Θέλουν μόνο να δημιουργούν εντυπώσεις»

«Δεν μπήκαν στον κόπο ούτε να διαβάσουν ακριβώς τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι μόνο να δημιουργούν εντυπώσεις  πάιζοντας επικοινωνιακά παιχνίδια» ανέφεραν οι συνεργάτες του.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο θέμα των συγκεκριμένων εμβολίων ανέφερε ότι  «δυστυχώς, δημιουργήθηκε και ένα κλίμα αρνητικό για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Εγώ θα μιλήσω έξω απ’ τα δόντια λέγοντας ότι εδώ υπάρχουν και συγκρούσεις συμφερόντων εταιρειών. Διότι δε μπορεί αυτή τη στιγμή ένας ολόκληρος πληθυσμός στη Μεγάλη Βρετανία να έχει εμβολιαστεί με AstraZeneca, όλοι οι Βρετανοί έχουν εμβολιαστεί με AstraZeneca και δε μπορεί αυτό να δημιουργεί υπόνοιες μονάχα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και εκεί να είναι όλα μια χαρά.

Όλα τα εμβόλια έχουν κάποιες παρενέργειες, αυτό όμως που πρέπει να καταλάβει ο μέσος πολίτης που μας ακούει, είναι ότι οι πιθανότητες να έχει κάποιες παρενέργειες από το εμβόλιο, είναι μηδαμινές σε σχέση με τις πιθανότητες που έχει να κολλήσει τον κορονοϊό και να περάσει δύσκολα και ενδεχομένως να μη γλιτώσει».

Παραπέμπουν μάλιστα σε οσα είχε πει πριν από λίγο καιρό ο αρμόδιος γενικός γραμματέας, Μάριος Θεμιστοκλέους  ο οποίος είχε αναφέρει: «Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει αύριο, Μεγάλη Τρίτη, ανοίγουμε την πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι συμπολίτες μας ηλικιακής ομάδας 30-39 με το εμβόλιο της AstraZeneca, δεδομένου, όπως έχουμε ήδη εξηγήσει, ότι είχαμε αρκετά διαθέσιμα ραντεβού.

Έτσι τους δίνεται η ευκαιρία τα άτομα της ηλικιακής ομάδας αυτά να εμβολιαστούν νωρίτερα από όταν θα ήταν η σειρά που θα είχαν με βάση την προτεραιοποίηση».

«Θράσος και όψιμο ενδιαφέρον για τους νέους»

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος σχολιάζοντας το θέμα ανέφερε ότι «Θέλει πολύ μεγάλο θράσος να μιλούν για ανευθυνότητα στον εμβολιασμό αυτοί που έσπευσαν να εμβολιάσουν 38άρηδες υπουργούς και συνεργάτες τους εδώ και πέντε μήνες, ενώ όλοι οι συνομήλικοι τους περίμεναν πότε θα έρθει η σειρά τους.

Θέλει πολύ μεγάλο θράσος το όψιμο ενδιαφέρον για τους νέους, όταν εδώ και έναν χρόνο άθλια τους στοχοποιείς ως υπαίτιους για την πανδημία.

Το να επιτίθεσαι, όμως, στον πολιτικό σου αντίπαλο με τη κατηγορία ότι ενθαρρύνει τον αντι εμβολιασμό, τη στιγμή που αυτός κάνει έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν με όλα τα εμβόλια και ειδικά της AstraZeneca, δε θέλει απλά θράσος, θέλει «Πελώνειο» θράσος.

Με την ανακοίνωση της αυτή η κυβερνητική εκπρόσωπος αποδεικνύει τον απόλυτο κυνισμό της κυβέρνησης. Δεν τους ενδιαφέρει ποια διαστρεβλωμένα μηνύματα θα εκπέμψουν για τον εμβολιασμό, αρκεί να το χρεώσουν στον Τσίπρα.»

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις