Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Λίστα με 10 ονόματα υποψηφίων Προέδρων αν ο Παυλόπουλος δεν είναι υποψήφιος

ΣΥΡΙΖΑ: Λίστα με 10 ονόματα υποψηφίων Προέδρων αν ο Παυλόπουλος δεν είναι υποψήφιος

Την υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλο θα υποστηρίξει μέχρι τέλους ο ΣΥΡΙΖΑ. Εναλλακτική λύση για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υπάρξει μόνο εφόσον ο ίδιος ο Προκόπης Παυλόπουλος θέσει τον εαυτό του εκτός της κούρσας για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Σε αυτή την περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας θα περιμένει να ακούσει την πρόταση που θα κάνει ο πρωθυπουργός και στη συνέχεια θα καταθέσει και ο ΣΥΡΙΖΑ την δική του πρόταση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του διευρυμένου σχήματος ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επέμεινε ότι η υποψηφιότητα Παυλόπουλου την συγκεκριμένη στιγμή είναι η πλέον ενδεδειγμένη.

Click4more Οι διπλές εκλογές και… Αποστολάκης, Σακελλαροπούλου στη λίστα για ΠτΔ

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι εγκλωβισμένος στις επιλογές και τις αντιφάσεις του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. «Εμείς δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε στα καλλιστεία και την ονοματολογία. Οφείλει να σταματήσει να ευτελίζει το θεσμό του ΠτΔ και να εξηγήσει γιατί δεν προτείνει την ανανέωση της πετυχημένης θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ακόμα πως «σε μία συγκυρία που χρειάζεται εθνική συνεννόηση, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να την τορπιλίσει με δύο κορυφαίες επιλογές του. Από τη μία δεν προτείνει την ανανέωση της θητείας Παυλόπουλου και από την άλλη καταργεί την απλή αναλογική, το πιο δίκαιο εκλογικό σύστημα που αναγκάζει τα πολιτικά κόμματα σε συνεννόηση και προγραμματικές συγκλίσεις».

Η λίστα του… Τσίπρα

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει έναν κατάλογο με δέκα ονόματα, τα οποία θα προσεγγίσει εάν ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν θελήσει να είναι υποψήφιος. Επιδίωξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρόσωπο που θα προταθεί να προέρχεται από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο και να είναι αποδεκτός τόσο από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από το ΚΙΝΑΛ.

Στα… άδυτα του Πολιτικού Συμβουλίου

Τα εθνικά θέματα και ο εκλογικός νόμος βρέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τα στελέχη του κόμματος του για την συζήτηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε ό,τι αφορά στον εκλογικό νόμο δεν αλλάζει τίποτα από την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την απλή αναλογική.

Καθώς η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ήταν η πρώτη, ουσιαστικά, μετά τη συγκρότησή της λίγο πριν τις γιορτές, οριστικοποιήθηκαν και οι τομείς ευθύνης των μελών της.

Σύμφωνα με τον καταμερισμό, οι αναθέσεις έχουν ως εξής:

-Μητρώο στελεχών: Γιάννης Δραγασάκης και Ρεγγίνα Βάρτζελη
-Νεολαία: Δημήτρης Τζανακόπουλος και Νίκος Μαδεμλής (σ.σ. έχει διατελέσει γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ).
-Θεωρητικά θέματα: Μενέλαος Γκίβαλος
-Επικοινωνία και καμπάνια: Παναγιώτης Παναγιώτου (Παν Παν).
– Τοπική Αυτοδιοίκηση: Σπύρος Δανέλλης
– Κοινοβουλευτική Ομάδα: Θανάσης Θεοχαρόπουλος
– Υγεία: Τάκης Κορμάς
– Ινστιτούτο Πουλατζά: Αντώνης Λιάκος
– Αγροτικής Πολιτικής: Στέφανος Τζουμάκας
– Πολιτισμός: Δημήτρης Χαλαζωνίτης
– Οικονομία: Δημήτρης Χατζησωκράτης
– Δημόσια Διοίκηση-Ανθρώπινα Δικαιώματα: Φώτης Κουβέλης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις