Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Με «πάτημα» Λιγνάδη, δημοσκοπήσεις και power pass, η κυβέρνηση θα κορυφώσει την τοξικότητα

ΣΥΡΙΖΑ: Με «πάτημα» Λιγνάδη, δημοσκοπήσεις και power pass, η κυβέρνηση θα κορυφώσει την τοξικότητα

Κορυφώθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο η αντιπαράθεση ανάμεσα τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, με αφορμή το θέμα της αποφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη, εξ αιτίας των αντιδράσεων που υπήρξαν σε πολλές θεατρικές εκδηλώσεις από ηθοποιούς και πολίτες.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζουν ότι δεν υποκινούν τις αντιδράσεις αλλά βρίσκονται δίπλα στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και σε κάθε πολίτη ο οποίος επιλέγει να δείξει την αντίδραση του στην απόφαση για τον Δημήτρη Λιγνάδη σηκώνοντας ένα πανό ή ένα πλακατ.

Άλλωστε, όπως λένε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την πρώτη στιγμή πήρε θέση στο θέμα λέγοντας ότι «εκτσογλανισμός είναι όταν η κοινωνία αισθάνεται ότι δεν υπάρχει δίκαιη δικαιοσύνη. Γιατί όταν είσαι άνθρωπος της εξουσίας, όταν είσαι φίλος υπουργών και καναλαρχών, περιβάλλεσαι από ασυλία. Ακόμη και αν είσαι βιαστής ανηλίκων όπως ο εκλεκτός σας κ. Λιγνάδης».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα σχολίαζαν ακόμα δηκτικά τη στάση που κράτησε στο θέμα η υπουργός Πολιτισμού, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι έκθετη και η κα Μενδώνη συμμέτοχη σε μια πρωτοφανή υπόθεση συγκάλυψης και πρόσθεσαν: «Η κα Μενδώνη συνεχίζει να προσβάλει τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του. Βλέπει παντού το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Δυστυχώς για αυτήν δεν χρειάζεται κάποιος να είναι ΣΥΡΙΖΑ για να έχει κατανοήσει τον βρώμικο ρόλο της».

Λένε ακόμα ότι η κυβέρνηση με την υπόθεση Λιγνάδη έχει χάσει την ψυχραιμία της καθώς αντιλαμβάνεται ότι οι αντιδράσεις προέρχονται από το σύνολο των πολιτών, ανεξάρτητα από το που ανήκουν πολιτικά και γι’ αυτό δεν ξέρουν τι θέση να πάρουν.

«Ξεκίνησαν με τον νόμο Παρασκευόπουλου, πήγαν στον κώδικα Καλογήρου και τώρα αναζητούν άλλο επιχείρημα για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τους ψηφοφόρους τους», λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα οποία θεωρούν ότι η ιστορία αυτή θα στοιχίσει στην κυβέρνηση.

Μάλιστα επιμένουν ότι εξ αιτίας αυτής της ιστορίας, των δημοσκοπήσεων και των αντιδράσεων για το power pass, το Μέγαρο Μαξίμου θα κορυφώσει την τοξικότητα, η οποία έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Πιο συγκεκριμένα λένε ότι τα όσα είπε ο πρωθυπουργός για τον εμπρησμό στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, δείχνοντας προς τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και οι αναφορές του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου για το Πολυτεχνείο και τη Χούντα, έχουν ως στόχο να κορυφώσουν την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ συσπειρώνοντας μάλιστα γύρω τους το ακροδεξιό κοινό.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις