Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Με τις συνομιλίες Παππά – Μιωνή η κυβέρνηση θέλει να αποπροσανατολίσει τους πολίτες

ΣΥΡΙΖΑ

Στα κόκκινα βρίσκεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την λίστα Πέτσα για τα 20 εκατομμύρια της διαφημιστικής καμπάνιας για το «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ»  αλλά και τα όσα έγιναν χθες στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου.

Η ΝΔ πέρασε στην αντεπίθεση δίνοντας στην δημοσιότητα συνομιλία του Νίκου Παππά με τον  επιχειρηματία Σάμπρι Μιωνή  –όπου σύμφωνα με αυτή  το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ  άδειαζε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο λέγοντας ότι «ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα» και ότι «ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω» ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά» και, μάλιστα, «πολλά λεφτά» και ότι «έκανε το δικό του outsourcing».

Τι ανέφερε ο Νίκος Παππάς

 Ο Νίκος Παππάς μίλησε για μονταρισμένη  συνομιλία και ανέφερε ότι «ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη απόγνωση για να δίνει οδηγίες στους επιτελείς της ΝΔ να βγάζουν διαρροές για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

click4more: “Σεισμός”από τις συνομιλίες Παππά – Μιωνή! Οι αντιφάσεις που εντοπίζουν στην ΝΔ

Μόνο που είναι άνθρακες ο θησαυρός. Όχι μόνο γιατί είναι παράνομο υλικό αλλά και γιατί είναι εμφανής και τραβηγμένη από τα μαλλιά η προσπάθεια διαστρέβλωσης των διαλόγων, με αποσιωπητικά και δήθεν ακατάληπτες λέξεις σε επίμαχα σημεία, με μόνο στόχο να στηθεί ένα ψεύτικο αφήγημα ή να βγει ένας τίτλος σε ένα δελτίο τύπου της ΝΔ.»

Την ίδια ώρα  στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν ότι έγγραφο που διαβιβάστηκε στην προανακριτική «δείχνει μίζα  υψους 2,6 εκατομμυρίων ευρώ που πήρε ο Σταύρος Παπασταύρου ενώ αναφέρεται το όνομα του Αντώνη Σαμαρά ».

“Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους πολίτες”

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ωστόσο ότι η ιστορία στην οποία επενδύει η κυβέρνηση είναι παλιά , παρωχημένη και δεν ενδιαφέρει τον κόσμο καθώς «η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει ακόμα για τα 20 εκατομμύρια και νομίζει ότι με μια υπόθεση ξαναπαιγμένη του 2016 θα αποπροσανατολίσει τους πολίτες, λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου. «Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλα τα νόμιμα και παράνομα μέσα για να πάει την συζήτηση αλλού σε μία στιγμή που εμφανιζόταν να είναι στριμωγμένη στον τοίχο» λένε χαρακτηριστικά.

Επισημαίνουν μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί με την εξής λογική. Καθημερινά θα υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση ότι δεν έχει δώσει την λίστα για το που πήγαν τα 20 εκατομμύρια ευρώ της διαφημιστικής καμπάνιας για το ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ενώ ταυτόχρονα τα στελέχη της Κουμουνδούρου θα βρεθούν σε όλη την Ελλάδα κρατώντας το  θέμα στην επικαιρότητα .

“Επενδύει” στα θέματα της οικονομίας

Παράλληλα η Κουμουνδούρου θα αναδείξει με κάθε τρόπο τα θέματα της οικονομίας καθώς   θεωρεί ότι η πολιτική της κυβέρνησης σε αυτό το θέμα βρίσκεται υπό αμφισβήτηση από τους πολίτες.   

Στο πλαίσιο αυτό ο τομεάρχης Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος  αναφερόμενος μάλιστα  στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το έτος 2018 ανέφερε μεταξύ άλλων: «Βλέπουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που «κατέστρεψε την χώρα» από το 2015 έως το 2018, αύξησε το μέσο διαθέσιμο ατομικό εισόδημα κατά 700 ευρώ, ενώ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που την έσωσαν το μείωσαν από το 2010 έως το 2015 κατά 5.187 ευρώ.

Βλέπουμε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος «κατέστρεψε την μεσαία τάξη», το εισόδημα μίας οικογένειας με μεσαίο εισόδημα και 2 παιδιά αυξήθηκε από 1.250 έως 1.390 ευρώ τον χρόνο, ενώ από το 2010 έως το 2015 έπεσε από 8.926 έως 14.000 ευρώ! 

Προφανώς το αποτύπωμα της κρίσης εξακολουθεί να υπάρχει. Όμως τα κόμματα που χρεοκόπησαν την χώρα και φτωχοποίησαν τον κόσμο, οι πολιτικοί που αύξησαν τις ανισότητες σε ιστορικά υψηλά, τα media που σιγόνταραν όλα αυτά, καλό θα ήταν να κοιτάνε που και που τα στοιχεία. Θα βοηθούσε στο να μην εκτίθενται.»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις