Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Με Τσίπρα και… Καμμένο η Κεντρική Επιτροπή

Ο πρωθυπουργός θα δώσει το... εναρκτήριο λάκτισμα στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, της οποίας η ατζέντα είναι "πλούσια".
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα που είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσουν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος.

ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ με… Καμμένο και όλες τις πολιτικές εξελίξεις

Η Κ.Ε. συνεδριάζει σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, στον πολυχώρο «Αθηναΐς».

Στην ατζέντα της Κ.Ε. βρίσκονται όλες οι πολιτικές εξελίξεις. Και όπου πολιτικές εξελίξεις, βάλτε στις κορυφαίες θέσεις το ζήτημα με την ενδοκυβερνητική κόντρα, μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Πάνου Καμμένου.

[read4more]

Οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας στις ΗΠΑ προκάλεσαν και την βεντέτα με την Εφημερίδα των Συντακτών και κάπως έτσι θεωρείται απίθανο να μην κάνει αναφορές ο πρωθυπουργός στο ζήτημα κατά την διάρκεια της ομιλίας του.

Στην ατζέντα βρίσκονται επίσης οι επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις: Αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές, εθνικές εκλογές, καθώς επίσης και η ανασυγκρότηση του κόμματος και εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας.

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο στόχος είναι το αργότερο στις αρχές Νοεμβρίου να έχουν αποφασιστεί οι υποψηφιότητες που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις Περιφέρειες.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής το «χρίσμα» έχει δοθεί σε 7 Περιφέρειες. Πρόκειται για τους δύο νυν περιφερειάρχες που είχαν στηριχθεί και την προηγούμενη φορά, τη Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής και τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Επίσης, τον νυν περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Καρυπίδη, τον Γιώργο Δέδε για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον νυν περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, τον Κωνσταντίνο Κατσιμίγα για την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και τον Δημήτρη Αναγνωστάκη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

ke syriza tsipras

Αναφορικά με την εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας την ερχόμενη Κυριακή, φαίνεται να προκρίνεται να υπάρξει πρόταση για ενιαία ΠΓ, με μικρότερο αριθμό μελών από τη σημερινή, η οποία αριθμεί 29 μέλη, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει και πρόταση για διατήρηση της σημερινής δομής της ΠΓ. Τονίστηκε η επιθυμία όλων η νέα ΠΓ να προκύψει με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Λατινοπούλου: «Όχι» σαν του Μεταξά στις συνεργασίες με άλλα κόμματα – «Τεράστια αποδοχή από τις μανούλες» στη στολή στα σχολεία
«Το ότι υπάρχει μια Ευρώπη που αντί να προστατεύει την βιομηχανία και τον πρωτογενή τομέα ή να αντιμετωπίζει το δημογραφικό, προτιμά επιδόματα σε λαθρομετανάστες και να δίνει χρήματα για χάρτινα καλαμάκια, είναι η απόδειξη»
Αφροδίτη Λατινοπούλου
5
Το ΠΑΣΟΚ δίπλα στους πολίτες για την ακρίβεια: Η αλαζονεία της ΝΔ και τα καθυστερημένα μέτρα για το πετρέλαιο
Ο στόχος για πρωτιά έστω και με μία ψήφο, εξάλλου παραμένει, αν δεν ενισχύεται κιόλας, από τη στιγμή που κανένας άλλος συνδυασμός, χωρίς το πρώτο κόμμα, δεν μπορεί να φέρει πολιτική αλλαγή
ΠΑΣΟΚ, γραφεία
Αλέξης Τσίπρας: Οι δέκα παρεμβάσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι αιχμές για τα καρτέλ και τις τράπεζες
Πολιτική αλλαγή, άνοιγμα των αγορών και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία ζήτησε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο - Αιχμές για τις τράπεζες, εξαγγελίες για φόρους, χρέη και ενέργεια
Ο Αλέξης Τσίπρας 18
Μαρία Καρυστιανού σε Άδωνι Γεωργιάδη για το ιατρείο της: «Κάθε έλεγχος καλοδεχούμενος και πρώτα από όλους για τα μέλη της κυβέρνησης»
Στην αντεπίθεση κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, που αποκάλυψε ότι μέσω του Medwatch στο ιατρείο της έχει εντοπιστεί μηχάνημα βιοανάδρασης, εξαπέλυσε...
Άδωνις Γεωργιάδης και Μαρία Καρυστιανού 45