Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Να παραιτηθεί ο Μηταράκης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την παραίτηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα συνέβησαν στην Μόρια μιλώντας για εγκληματικές ενέργειες της κυβέρνησης, ενώ παράλληλα τα στελέχη του επισημαίνουν ότι το θέμα της πανδημίας μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο νησί από την στιγμή που δεν έχουν εντοπιστεί οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν βρεθεί θετικoί στον κορονοιό.

Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα σε ανάρτηση του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης έδειξε τον ίδιο τον πρωθυπουργό ως υπεύθυνο λέγοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι προσωπικά υπεύθυνος γι’ αυτό το δράμα και αποδεικνύεται ιστορικά λίγος για να διαχειριστεί ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που αντιμετώπισε ποτέ η Ελλάδα και η Ευρώπη».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ακόμα ότι η πληγή της Μόριας έπρεπε να κλείσει και θα έκλεινε καθώς η κυβέρνηση του είχε προχωρήσει σε σχέδιο αποσυμφόρησης του νησιού.

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Λέσβο

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το θέμα, η αξιωματική αντιπολίτευση έστειλε αντιπροσωπεία στην Λέσβο καθώς θεωρούν ότι η κατάσταση μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις καθώς 13.000 άνθρωποι – ανάμεσα στους οικογένειες με παιδιά βρίσκονται να κοιμούνται και να τρώνε στα χωράφια  στην ευρύτερη περιοχή της Μόριας.

Σε ότι αφορά τα σενάρια περί προβοκάτσιας  και αποσταθεροποίησης της χώρας τα οποία συζητήθηκαν  πολύ χθες όλη μέρα – ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι θα εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα – τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλεγαν ότι ακόμα και  έτσι να είναι αυτά θα έπρεπε να έχουν αντιμετωπιστεί έγκαιρα  από την στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό.

“Πήραν δομή με 5.600 και ξεπέρασαν τις 20.000”

«Η ΝΔ προεκλογικά έταζε ότι θα κλείσει τη δομή της Μόριας , πρόσθεταν ακόμα οι ίδιοι άνθρωποι. Το μόνο που κατάφερε είναι να παραλάβει μια δομή με 5.600 ανθρώπους και να ξεπεράσει τις 20.000 πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα αποσυμφόρησης.

Ο κ. Μητσοτάκης χωρίς να πιέζει για μία συνολική Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, καθιστά την Ελλάδα μια αποθήκη ψυχών.

Η κυβέρνηση εθελοτυφλεί και με τις επιλογές της οδήγησε στο τραγικό αποτέλεσμα που βλέπουμε σήμερα στη Μόρια. Στη διάρκεια της πανδημίας άφησε τις δομές στην τύχη τους, δεν φρόντισε για την αποσυμφόρησή τους, αδιαφόρησε για τη στελέχωσή τους. Δημιούργησε μια δομή χωρίς καμία δυνατότητα πρόνοιας αλλά και ελέγχου.» ανέφεραν ακόμα τα στελέχη της Κουμουνδούρου..

 Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος επεσήμανε  μάλιστα  ότι “Η ΝΔ πολύ γρήγορα έκανε πίσω στην ανάγκη και την υπόσχεσή της να απεγκλωβιστεί ο κόσμος από τα νησιά, για να μην ‘τσακωθεί’ με τα πελατειακά δίκτυα που τη στηρίζουν στην ηπειρωτική χώρα”, και τόνισε  πως “ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει η εν λόγω κρίσιμη κατάσταση να γίνει ευκαιρία για να προωθήσει ο κ. Μηταράκης και η ΝΔ τα κλειστά κέντρα -ζήτημα στο οποίο τίθεται και θέμα διαφάνειας”, κάνοντας, μάλιστα, λόγο για “παταγώδη αποτυχία της διαχείρισης του προσφυγικού από την κυβέρνηση”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κίνηση ματ του Αντόνιο Κόστα: Μπροστά στο κείμενο δυσαρέσκειας από μερίδα ηγετών, ξαναβάζει στο τραπέζι την ενεργειακή κρίση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ότι τα συμπεράσματα δεν ανταποκρίνονται στον επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης που δημιουργούν οι αυξήσεις στις τιμές ενέργειας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ 11
Φλωρίδης για Βελόπουλο: Τα οστά που έδειξε ανήκουν σε ζώα και δεν είναι στη δικογραφία των Τεμπών, συνεχίζει την απάτη
Αργά το απόγευμα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης με γραπτή δήλωσή του επιμένει για τις φωτογραφίες με οστά νεκρών από τα Τέμπη, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος
Σφοδρή αντιπαράθεση του Κυριάκου Βελόπουλου και του Γιώργου Φλωρίδη στη Βουλή
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες
9
Πλακιάς για Βελόπουλο: Τον είδα έκπληκτος να δείχνει φωτογραφίες οστών ζώων στη Βουλή φωνάζοντας ότι είναι από τα θύματα των Τεμπών
«Την άλλη φορά που θα μιλάτε για οστά και θα δείχνετε φωτογραφίες να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου» λέει, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Πλακιάς απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης
Πλακιάς: Έκπληκτος είδα τον Βελόπουλο να δείχνει φωτογραφίες οστών ζώων στη Βουλή υποστηρίζοντας ότι είναι από θύματα στα Τέμπη 32
Δημοσκόπηση Alco: Πρωτιά ΝΔ σε Βουλή οκτώ κομμάτων με Κασιδιάρη – «Βραχνάς» ακρίβεια και κόστος θέρμανσης
Περιορισμένη η απήχηση ενός κόμματος Σαμαρά - Πολιτική αλλαγή ζητούν οι πολίτες - Ανησυχία για τους γιατρούς των social με αφορμή τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
(Φωτογραφία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 20
Άγρια κόντρα στη Βουλή για τα Τέμπη – Φλωρίδης: Υπήρξε η απάτη αλλά κανένα ξυλόλιο – Βελόπουλος: Σήμερα ξεπεράσατε και τον χειρότερο Φλωρίδη
Ο Γ. Φλωρίδης κατηγόρησε τον Κ. Βελόπουλο ότι «έστησε μια μεγάλη συνομωσία προκειμένου να εκμεταλλευτεί μια εθνική τραγωδία».  
Γιώργος Φλωρίδης, Βουλή