Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για την έκθεση του State Department

Να υπάρξει άμεσα ενημέρωση για την Έκθεση του State Department για τουρκικές παραβιάσεις στον Εθνικό Εναέριο Χώρο της Ελλάδας, που προσκομίστηκε στις επιτροπές Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και της Γερουσίας των ΗΠΑ, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Σημειώνει σε ανακοίνωση του πως «εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το State Department δηλώνει αδυναμία να προσκομίσει σχετικό κατάλογο, υιοθετώντας τουρκικές θέσεις για την κυριαρχία ελληνικών νησιών, η Έκθεση αυτή αποτελεί παταγώδη αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη και σοβαρότατο πλήγμα για τη χώρα, τα εθνικά συμφέροντα και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις».

“Η ΝΔ καταφέρνει να ακυρώσει σημαντικά βήματα στις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ”

Επίσης, η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «εάν λίγες βδομάδες μετά την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ στην Ελλάδα, οι θέσεις του State Department είναι πλέον αυτές, η Νέα Δημοκρατία κατάφερε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να ακυρώσει σημαντικά βήματα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, που πραγματοποιήθηκαν κατά τα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των συμφερόντων της χώρας».

Σχολιάζει πως «αυτοί είναι, δυστυχώς, οι καρποί της πολιτικής του “πιστού και προβλέψιμου Συμμάχου” που διατύπωσε ο κ. Μητσοτάκης στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Τραμπ, και υλοποίησε με την εκ των προτέρων κύρωση της Αναθεωρημένης Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας χωρίς ανταλλάγματα». Προσθέτει ότι τη συνάντηση αυτή «ακολούθησε η χειρότερη κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας της τελευταίας 25ετίας, με ανοχή του Προέδρου Τραμπ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «έστω και την τελευταία στιγμή, πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να εκφρασθούν και να καταγραφούν οι ελληνικές θέσεις στις αρμόδιες Επιτροπές και να ανατραπεί η ιδιαίτερα δυσμενής αυτή εξέλιξη».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Διπλωματικές πηγές για τη Ρηματική Διακοίνωση της Λιβύης στον ΟΗΕ: Απορρίπτουμε κάθε ενέργεια που βασίζεται σε άκυρες και ανυπόστατες συμφωνίες
«Καμία αντίδραση δεν πρόκειται να αποθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση από το να ασκεί, με υπευθυνότητα και έμπρακτα, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας»
Ο χάρτης που έδωσε η Λιβύη 46
Ρηματική διακοίνωση της Λιβύης στον ΟΗΕ αμφισβητεί τη γραμμή της Ελλάδας ακόμα και νότια Κρήτης
Το επίσημο έγγραφο της Τρίπολης δείχνει για πρώτη φορά τα όρια που θέτει η Λιβύη βάσει του παράνομου Τουρκολιβυκού Μνημονίου τα οποία εκτείνονται όχι μόνο δυτικά αλλά και νότια της Κρήτης
Ο χάρτης που έδωσε η Λιβύη 36
Κυριάκος Μητσοτάκης για την κάρτα εργασίας: «Στον τουρισμό μόνο τον Μάιο δηλώθηκαν 1000% περισσότερες υπερωρίες»
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως τον Μάιο υπήρξε τεράστια αύξηση στις υπερωρίες και ξεκαθάρισε πως αλλάζουν και στην πράξη οι καταστάσεις λόγω της εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας
Κυριάκος Μητσοτάκης
13