Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Νέος Μαυρίκης ο… Μιωνή, υπεύθυνος για όλα ο Μητσοτάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Νέος Μαυρίκης ο… Μιωνή, υπεύθυνος για όλα ο Μητσοτάκης

«Τη στιγμή που η χώρα βυθίζεται στην ύφεση και την ανεργία και την ώρα που ξεκινούν τα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, η κυβέρνηση έχοντας στήσει ένα παρακρατικό δίκτυο επιχειρεί να στήσει ένα νέο ‘89» λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία επισημαίνουν ότι  αποκλειστικός υπεύθυνος γι’ αυτή την κατάσταση είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν ότι «η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να σταματήσει αυτόν τον επικίνδυνο κατήφορο για τη δημοκρατία. Να σταματήσει να κυβερνά με μαφιόζικες και παρακρατικές μεθόδους. Και ότι υλικό διαθέτει από τον νέο Μαυρίκη, κο Μιωνή, να το δώσει τώρα στη δημοσιότητα».

Click4more Μετωπική για Παππά – Παπαγγελόπουλο με Τσίπρα στο κάδρο – Για «εγκληματική οργάνωση» μιλούν «γαλάζια» στελέχη

Η ιστορία της μικρής που λιποθύμησε από την πείνα και τα όσα συγκλονιστικά είπε η μητέρα της δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος που έχει η ελληνική κοινωνία μπροστά της επισημαίνουν ακόμα οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

«Όσο “σφίγγουν τα γάλατα” στον τομέα της οικονομίας, ολοένα και περισσότερο θα έρχονται τέτοιες υποθέσεις, με πολλή ένταση, στο προσκήνιο. Είμαστε μπροστά σε έναν πολιτικό αντιπερισπασμό. Ένας αντιπερισπασμός που ξεκίνησε και με την προανακριτική περί σκευωρίας για να συγκαλύψει την πραγματική υπόθεση της Novartis. Αυτό οφείλουμε να το βγάλουμε ως συμπέρασμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Τσακαλώτος κατά Σταϊκούρα

Εν τω μεταξύ ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Σταϊκούρα ότι η ύφεση το δεύτερο τρίμηνο έφτασε στο 16% ανέφερε: «Ένα μήνα πριν προειδοποιούσαμε για το ότι η ύφεση θα ενταθεί το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο.

 Ήδη πριν από δύο εβδομάδες είχα γράψει ότι οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν σε συνδυασμό με την ανυπαρξία μέτρων, προϊδεάζουν για ύφεση της τάξης του 20% για την περίοδο του lockdown.

Το διάστημα που ακολουθεί το lockdown συνεχίζει να χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά αρνητικές προοπτικές.

Click4more Τουλουπάκη κατά Γεωργιάδη – Τι απαντά ο ίδιος

Η οικονομία χρειάζεται στήριξη άμεσα. 

Ο κ. Σταϊκούρας μας ενημέρωσε για την ύπαρξη 37 δισ. ταμειακών διαθεσίμων και είπε ότι προσδοκά εισροές χρημάτων στην Ελλάδα από τον Ιούλιο αλλά κατά κύριο λόγο το 2021.

Ρωτάω λοιπόν ευθέως:

Καταδεικνύει το μέγεθος της ύφεσης την ανεπάρκεια των μέτρων που πήρε η κυβέρνηση;

Αναγνωρίζει ότι η έννοια του μαξιλαριού είναι να έχεις την δυνατότητα να ξοδεύεις στους κακούς καιρούς ώστε να στηρίζεις την οικονομία και να το αναπληρώνεις όταν έχεις την δυνατότητα;

Μια λελογισμένη χρήση του μαξιλαριού με περισσότερα μέτρα στήριξης δεν θα αποτελούσε ένα πρόγραμμα γέφυρα μέχρι το 2021; Γιατί ένα τέτοιο  πρόγραμμα πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ, και όπως αποδεικνύεται είναι απόλυτα ρεαλιστικό.

Τον νοιάζει πώς θα επιβιώσουν οι επιχειρήσεις;

Click4more Παπαγγελόπουλος: Άλλα λέω και άλλα λένε ότι είπα – Αθώος κι εγώ και ο Παππάς

Τον νοιάζει πώς δεν θα απολυθούν εργαζόμενοι;

Θα κάνει κάτι για όλα αυτά;».

ΣΥΡΙΖΑ: Θα το εκμεταλλευθεί η Τουρκία

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα έβαζαν ωστόσο και μια άλλη παράμετρο στο θέμα. Τις συνέπειες που μπορεί να έχει μια τέτοια ιστορία όπως αυτή –που είναι έξω από παραδοσιακή πολιτική πρακτική– στα εθνικά θέματα. «Όταν οι γείτονες μας βλέπουν ότι εδώ γίνεται χαμός και σκοτωνόμαστε μεταξύ μας, με τέτοιες πρακτικές μάλιστα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα. Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη για ό,τι συμβεί».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις