Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει το πρόγραμμα στεγαστικής πολιτικής

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει το πρόγραμμα στεγαστικής πολιτικής

Την πρόταση του για την στεγαστική πολιτική αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα (05.07.2022) το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας θα ορίζει κατάργηση του Πτωχευτικού νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και επαναφορά της προστασίας της κύριας κατοικίας που προβλέπει υπαγωγή σε εξωδικαστική και δικαστική διαδικασία με δεσμευτικότητα για τις τράπεζες. Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει πρόγραμμα επιδότησης δόσεων για τα ρυθμισμένα δάνεια από το ταμείο αναδιαρθρώσεων εντός αναπτυξιακής τράπεζας.

Όπως αναφέρουν αρμόδια στελέχη, η πρόταση είναι κοστολογημένη «και θα την εφαρμόσουμε αμέσως μόλις φύγει από την διακυβέρνηση της χώρας η ΝΔ και αναλάβει προοδευτική κυβέρνηση».

Εν τω μεταξύ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέχισε και χθες την επίθεση προς την κυβέρνηση για το θέμα του απαλλακτικού βουλεύματος για τους Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη.

«Ο κ. Οικονόμου αντί να παραιτηθεί μετά τα συνειδητά ψέματα, κάνει ότι δεν καταλαβαίνει», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος «Ο κ. Οικονόμου κάνει ότι δεν καταλαβαίνει πως το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό με τη βούλα της Δικαιοσύνης».

«Δεν καταλαβαίνει ότι το παραμύθι της δήθεν σκευωρίας μένει πλέον ως επιχείρηση συγκάλυψης και διώξεων πολιτικών αντιπάλων, δικαστών και δημοσιογράφων», επισημαίνει, προσθέτοντας ότι «τα “αδιευκρίνιστα” εκατομμύρια σε υπουργούς της ΝΔ που εντόπισαν οι εισαγγελείς, θα διευκρινιστούν».

«Ο κ. Οικονόμου αποδεικνύει ότι πίσω από το οργανωμένο σχέδιο παραπληροφόρησης που καταγγέλλουν δημοσιογράφοι, βρίσκεται ο ίδιος με εντολή Μητσοτάκη», καταλήγει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Εν τω μεταξύ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Ραγκούσης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης ζητώντας να μάθει γιατί δεν διατάχθηκε πειθαρχικός έλεγχος για την παραπλάνηση της κοινής γνώμης από ανώτατες δικαστικές πηγές σε σχέση με την κατάρρευση της δήθεν «σκευωρίας Novartis».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ερώτηση  επισημαίνει ότι υπήρξε:

  • Η  πλήρης ανατροπή της δήθεν «σκευωρίας Novartis» και με αμετάκλητη δικαστική επικύρωση είναι ένα αδιαμφισβήτητο και συνταρακτικό πολιτικό γεγονός.
  • Μετά το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου δικαιώθηκαν απολύτως οι καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ διέστρεψαν την αλήθεια ως προς το σκάνδαλο Novartis
  • Τη βραδιά που ολοκληρώθηκε η σύνταξη του βουλεύματος του δικαστικού συμβουλίου, διέρρευσαν στη δημοσιότητα πληροφορίες εντελώς αντίθετες από αυτές που ξέρουμε σήμερα. Διέρρευσε ότι δήθεν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης κ. Δημ. Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας εγκλημάτων διαφθοράς κ. Ελ. Τουλουπάκη παραπέμπονταν για σκευωρία κατά 10 πολιτικών προσώπων αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις