Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ σχεδιάζει την δημιουργία νέας δομής των Ενόπλων Δυνάμεων;»

Οι αρμόδιοι τομεάρχες Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Τσίπρας απεύθυναν ερώτημα προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το αν ισχύει δημοσίευμα  σύμφωνα με το οποίο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ σχεδιάζει «την δημιουργία μιας νέας δομής, συγκροτώντας Αρχηγείο Ενόπλων Δυνάμεων»,.

Στην κοινή τους δήλωση αναφέρουν: «Δυο μόλις μέρες μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, με βάση το οποίο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, όπως και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ, χθεσινό και μάλιστα επώνυμο δημοσίευμα του ιστότοπου in.gr, προκαλεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά και απορίες, ενώ αποδίδει στον ΑΓΕΕΘΑ πρόθεση δημιουργίας ‘μιας νέας δομής συγκροτώντας Αρχηγείο Ενόπλων Δυνάμεων’, δομή που παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές».

Αφού σημειώνουν ότι «η Κυβέρνηση σιωπά» προσθέτουν ότι «αυτή η σιωπή γεννά ακόμα μεγαλύτερα ερωτηματικά και ενισχύει την εύλογη ανησυχία».

Ακολούθως ρωτούν: «Ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας και όλη η Κυβέρνηση υιοθετούν με τη σιωπή τους το περιεχόμενο, ή μέρος του δημοσιεύματος της ιστοσελίδας in.gr; Εάν ναι, τι μέτρα προτίθενται να πάρουν; Εάν όχι, η σιωπή τους για τόσο σοβαρά θέματα που αφορούν την κορυφή της στρατιωτικής ηγεσίας είναι ακατανόητη, ανεύθυνη και επικίνδυνη».

Καταλήγοντας υποστηρίζουν ότι «η επιλογή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ να κρύβονται για καιρό πίσω από το δάχτυλό τους για το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών, οδηγεί – όπως αποδεικνύεται – σε περαιτέρω ανεύθυνες και επιζήμιες κυβερνητικές συμπεριφορές, ακόμη και σε ευαίσθητα πεδία, όπως αυτό της Εθνικής ‘Αμυνας». 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τέμπη: Τον Δεκέμβριο οι απολογίες Τριαντόπουλου, Αγοραστού και των υπολοίπων 6 κατηγορουμένων για το «μπάζωμα»
Αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις για λάθη και παραλείψεις στο σημείο της τραγωδίας, τις κρίσιμες πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να αλλοιωθεί ο χώρος και να χαθούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία
Τέμπη
Τελευταία προδημοσίευση για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα - «Υπέγραψα έναν επώδυνο συμβιβασμό, αλλά έθεσα τα θεμέλια για οριστική έξοδο από τα Μνημόνια»
«Το “Μύθοι και Αλήθειες” είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με ιδιαίτερη σημασία. Η ουσία όσων περιγράφω σε αυτό το κεφάλαιο, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που με παρακίνησαν να γράψω την “Ιθάκη”»
Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα 19
Η ΝΔ εκλέγει την Κυριακή τον «κομματικό στρατό» της με το βλέμμα στο συνέδριο της άνοιξης: Στις κάλπες πάνω από 120.000 πολίτες
Αυτές οι εσωκομματικές εκλογές έχουν και μία ακόμη ιδιαιτερότητα, πραγματοποιούνται σε ένα περιβάλλον μετά τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά, με ζωηρά τα σενάρια για ίδρυση νέου κόμματος
τα γραφεία της ΝΔ
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ συνάντησε την Λίνα Μενδώνη: Στο επίκεντρο η αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών
Συζητήθηκαν, επίσης, οι τρέχουσες και μελλοντικές συνεργασίες του Υπουργείου Πολιτισμού με κορυφαία μουσεία των ΗΠΑ, όπως το Getty, το MET, το Museum of the Bible και τη National Gallery of Art
Λίνα Μενδώνη και Κίμπερλι Γκιλφόιλ