Κυριακή, 21 Ιουλ.
28oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί ούτε λεπτό χωρίς μνημόνια

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί ούτε λεπτό χωρίς μνημόνια

Για ομολογία ότι η Κυριάκος Μητσοτάκης θα φέρει πίσω στην Ελλάδα το ΔΝΤ κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την ομιλία της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνας Μάρκου.

«Με την πολιτικά χυδαία, αλλά κατά βάση ανερμάτιστη, ομιλία της βουλεύτριας της ΝΔ κ. Μάρκου δύσκολα θα ασχολιόμασταν αν η ίδια δεν τελείωνε την τοποθέτησή της στη Bουλή με την κυνική ομολογία ότι ο Κ. Μητσοτάκης θα φέρει στην Ελλάδα πίσω το ΔΝΤ!», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει τα λεγόμενα της κ. Μάρκου που, όπως αναφέρει, καταγράφηκαν και στα επίσημα πρακτικά: «Τέτοια είναι η επιτυχία, που η χώρα βρίσκεται εκτός αγορών. Για να το καταλάβουν οι ψηφοφόροι: Είναι σαν σε μια οικογένεια να μην έχει κανένας εισόδημα, να μην υπάρχει κανείς να βοηθήσει, ενώ η οικογένεια ζει με προθεσμία από ένα μικρό μασούρι χρημάτων, που τελειώνουν, μέχρι να ξαναέρθει το ΔΝΤ. Αλλά τότε ο κ. Τσίπρας ξέρει ότι δεν θα είναι Κυβέρνηση. Και φαντάζεται ότι θα παρακολουθεί από την εξέδρα, πετώντας πέτρες».

Κατόπιν αυτών, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως «είναι φανερό ότι ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να ξαναγυρίσει η χώρα σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής χρεοκοπίας. Ο κ. Μητσοτάκης δεν αντέχει λεπτό χωρίς μνημόνια, γιατί του χρειάζονται, ως άλλοθι, για το σκληρό, νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά του».

«Βέβαια», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «οι πολίτες, που με τις θυσίες τους πλήρωσαν τις λανθασμένες προβλέψεις και τις απάνθρωπες πολιτικές του ΔΝΤ, δεν θα κάνουν τη χάρη στον κ. Μητσοτάκη, ούτε στους βουλευτές του, που δεν ενδιαφέρονται ούτε καν να κρύψουν τα σχέδιά του».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις