Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης έχει κερδίσει τον τίτλο του πιο επικίνδυνου πρωθυπουργού της χώρας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στις αποκαλύψεις των εφημερίδων Τα Νέα και Το Βήμα για το θέμα των υποκλοπών επικεντρώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι την ερχόμενη Παρασκευή (04.11.2022) φτάνει στην Ελλάδα η Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (PEGA), η οποία εξετάζει το θέμα των υποκλοπών.

Η PEGA προτίθεται μάλιστα να ζητήσει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό (τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει επικίνδυνο), τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον υπουργό Δικαιοσύνης, αλλά και τον Γρηγόρη Δημητριάδη. Τα εν λόγω πρόσωπα δεν κατέθεσαν στην ελληνική Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές, καθώς η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε όλα τα σχετικά αιτήματα της αντιπολίτευσης.

Όπως είναι γνωστό, το Σάββατο, το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στην εφημερίδα Τα Νέα ανέφερε ότι είχαν τεθεί σε παρακολούθηση υπουργοί -«φωτογραφίζεται» ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης- οι οποίοι δεν είχαν καλή σχέση με στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού που βρέθηκε εκτός Μαξίμου όταν ξέσπασε η υπόθεση των υποκλοπών – «φωτογραφίζεται» ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης.

Την Κυριακή στο Το Βήμα ο ίδιος δημοσιογράφος αναφέρεται αναλυτικά στο ρόλο του Γρηγόρη Δημητριάδη στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και στη μεταφορά του Pretador από την Κύπρο στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο Γρηγόρης Δημητριάδης έφερε σε επαφή επιχειρηματίες, πρώην πράκτορες και δικηγόρους, που έστησαν το δίκτυο παρακολουθήσεων μέσω παράνομου λογισμικού στην Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος σε δήλωση του τόνισε ότι: «Ο κ. Μητσοτάκης δια του κυβερνητικού εκπροσώπου διαβεβαίωνε ότι το ελληνικό δημόσιο δεν έχει προμηθευτεί κανένα κακόβουλο λογισμικό. Αυτό που δεν μας είπε όμως είναι αν η «φαμίλια» του Μαξίμου έχει κάνει χρήση εξωθεσμικά ενός τέτοιου κακόβουλου λογισμικού προς όφελός της.

Η εφημερίδα Το Βήμα αποκαλύπτει ότι ο κ. Δημητριάδης, ο ανιψιός του κ. Μητσοτάκη, που έλυνε κι έδενε στο πρωθυπουργικό γραφείο επί τρία χρόνια, ήταν άνθρωπος που αποτέλεσε τη γέφυρα συγκεκριμένων προσώπων σε Ελλάδα και Κύπρο, προκειμένου το λογισμικό παρακολούθησης Predator να έρθει στην Αθήνα και να τεθεί στις υπηρεσίες του κ. Μητσοτάκη.

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, που από εχθές η κυβέρνηση υπεκφεύγοντας δεν διαψεύδει ευθέως, κάνουν λόγο για ένα εκτεταμένο παρακρατικό σύστημα παρακολούθησης πολιτικών αντιπάλων, επιχειρηματιών, ακόμα και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Ο «κονσιλιέρι» κ. Δημητριάδης αναδεικνύεται πλέον στο πρόσωπο κλειδί ενός καλά οργανωμένου παράνομου συστήματος πολιτικών και οικονομικών εκβιασμών, που συγκέντρωνε ευαίσθητες πληροφορίες για πρόσωπα, οι οποίες δεν ξέρει κανείς σε ποια χέρια βρίσκονται σήμερα».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα τονίζουν ακόμα ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει κερδίσει τον τίτλο του πιο επικίνδυνου πρωθυπουργού της χώρας τα τελευταία χρόνια. Οι ημέρες της αλαζονείας του όμως είναι μετρημένες. Αλλά μέχρι την κατάρρευσή του θα έχει πουλήσει όλους τους εμπλεκόμενους, έναν-έναν, σε Ελλάδα και Κύπρο, σε μια μάταιη προσπάθεια να διασωθεί. Όμως έχει εξαπατήσει τόσο πολύ κόσμο με όλες αυτές τις πρακτικές παρακράτους που δεν θα τα καταφέρει».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Σιακαντάρης: Η βελόνα του ΠΑΣΟΚ έχει κολλήσει και όχι λόγω του Ανδρουλάκη – Δέχομαι προσωπικές επιθέσεις γι’ αυτά που λέω από το 2010
«Δέχομαι το 2026 προσωπικές επιθέσεις για απόψεις που έχω εκφράσει από τις αρχές της δεκαετίας του 2010» γράφει στην ανάρτησή του
Γιώργος Σιακαντάρης 8
Μαρία Καρυστιανού: Αν νομοθετηθεί ο όρος γυναικοκτονία θα είναι σαν να λέω ότι η γυναίκα ανήκει στις ευάλωτες ομάδες
«Ο όρος γυναικοκτονία τονίζει τη διάκριση μεταξύ των γυναικών και των ανδρών. Τοποθετεί τη γυναίκα στις ευάλωτες ομάδες, Δεν πιστεύω ότι η γυναίκα είναι αδύναμο φύλο», υποστήριξε η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Μαρία Καρυστιανού
29
Μπαράζ περιοδειών κορυφαίων υπουργών και στελεχών της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα – «Εξόρμηση» για τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους
Τα «αναχώματα» στην Πελοπόννησο λόγω Σαμαρά, το τεστ του πρωθυπουργού για το ποιοι υπουργοί «ιδρώνουν τη φανέλα» και τα «γαλάζια» φροντιστήρια
Κυριάκος Μητσοτάκης 63
Ευρωπαϊκό μοντέλο και στις διατακτικές σίτισης, ζητά το ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η μηνιαία παροχή σίτισης στην Ευρώπη αντιστοιχεί μεσοσταθμικά στο 20% του κατώτατου μισθού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 12%-13%, κατατάσσοντας τη χώρα στην τελευταία θέση
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Λατινοπούλου - Παϊτέρη: Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής θυμήθηκε την ερώτηση του στον Τσακνή «αν είναι γύφτος»
Η κόντρα που ξεκίνησε από τηλεοπτικό πάνελ μεταφέρεται στα social media, με την πρόεδρο της Φωνής Λογικής να ανασύρει παλαιότερη συνέντευξη του τραγουδιστή
Παϊτέρης και Λατινοπούλου 6