Τρίτη, 30 Απρ.
15oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη της ΝΔ κοροϊδεύουν τον κόσμο

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη της ΝΔ κοροϊδεύουν τον κόσμο

Για αλαζονική συμπεριφορά και απουσία ενσυναίσθησης των προβλημάτων των πολιτών κατηγορούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν χαρακτηριστικά ότι «την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης από τη μία προσπαθούσε να πείσει τους βουλευτές του να σπάσουν τη λευκή απεργία και να τον στηρίξουν (λόγω του σκανδάλου των υποκλοπών και της ραγδαίας φθοράς λόγω ακρίβειας) και από την άλλη δήθεν ζητούσε σεμνότητα από τα στελέχη της ΝΔ, ένα ακόμα στέλεχός του, ο διοικητής ΔΥΠΑ – μετά τα golden boys της ΔΕΗ, του ΕΦΚΑ και του ΔΕΔΔΗΕ- έδινε αύξηση στον εαυτό του 1.000 ευρώ το μήνα ενώ την ίδια στιγμή επέβαλε ποινολόγιο στους ανέργους».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζουν, ακόμα, ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης «ενέκρινε χρηματοδότηση 4,2 εκατ. ευρώ για εταιρία του βουλευτή της ΝΔ κ. Μαραβέγια με κεφάλαιο 5.000 ευρώ».

«Ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη της ΝΔ κοροϊδεύουν τον κόσμο», λένε χαρακτηριστικά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται, αλλά δεν μπορούν καν να ακούσουν, να αντιληφθούν την αδυναμία νοικοκυριών και επιχειρήσεων να βγάλουν το μήνα, όσο αυτοί συνεχίζουν με τους φίλους τους και τους ημέτερους το «πάρτι» και τη μεγάλη ζωή με το δημόσιο χρήμα».

Πρόσθεταν δε ότι «την ίδια ώρα που ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του ζουν σε κάποιο παράλληλο σύμπαν, ενώ το κύμα ακρίβειας γιγαντώνεται ακόμα περισσότερο. Ο πληθωρισμός στη χώρα μας είναι άνω του 12%, σταθερά πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και με τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επεσήμαιναν ακόμα ότι τα κυβερνητικά στελέχη πανηγυρίζουν για τη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης, την ώρα που ο κόσμος αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς. «Αυτοί απλά επιδοτούν μέσα από τα αυξημένα έσοδα του ΦΠΑ (ακριβώς λόγω της ακρίβειας) την αισχροκέρδεια, μεταφέροντας τα χρήματα από την αφαίμαξη των πολιτών στις τσέπες της ΔΕΗ και των παρόχων. Το πετρέλαιο κίνησης έχει φθάσει πλέον την τιμή της βενζίνης, ενώ οι τιμές στο ράφι των σούπερ μάρκετ ανεβαίνουν ακόμα ως και 10%, με νέες αυξήσεις τον Οκτώβριο στις ήδη εκτοξευμένες τιμές. Κάθε μέρα που περνάει μειώνεται όλο και περισσότερο η αγοραστική δύναμη των πολιτών. Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, οι μεσαίοι φτωχοί και οι φτωχοί απελπισμένοι» τονίζουν.

Οι ίδιοι άνθρωποι υπενθυμίζουν τις  προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όπως η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα τονίζοντας ότι είναι δύο φορολογικά μέτρα τα οποία μπορούν να ευνοήσουν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, συνδυαστικά με τις προγραμματικές δεσμεύσεις που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ (αφορολόγητο για όλους στα 10.000 ευρώ, κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, ρύθμιση με πρόβλεψη διαγραφής για πανδημικά χρέη, αύξηση κατώτατου στα 800 και μηχανισμός τιμαρηθμικής προσαρμογής, αναδρομικά και 13η για συνταξιούχους).

Όπως υποστηρίζουν ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ εισηγείται, πολλά μέτρα από αυτά βρίσκονται στην εργαλειοθήκη που έχει προτείνει η Κομισιόν και έχουν εφαρμοστεί από μία σειρά από χώρες της ΕΕ, όμως η κυβέρνηση της ΝΔ επιμένει να μην τα εφαρμόζει, ενώ έλαβε μέτρα που ευνοούν τα ανώτατα εισοδήματα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις