Τετάρτη, 8 Μαΐ
21oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθεί αμέτοχος τις εξελίξεις στο θέμα των εμβολίων

ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση δημιούργησε υψηλές προσδοκίες στο θέμα των εμβολιασμών και στην συνέχεια άρχισε να κυνηγάει τις εξελίξεις.

Πανηγύριζε γιατί εξασφάλισε εμβόλια , έφτιαξε 1014 εμβολιαστικά κέντρα από τα οποία υπολειτουργούν τα 144 , προώθησε την πρόταση για πιστοποιητικό εμβολιασμού ενώ όπως πάνε τα πράγματα ούτε μέσα στο 2022 δεν θα έχει εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός της χώρας. 

Αυτό λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα οποία επισημαίνουν ότι «η ελληνική κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες κυνηγάει μονίμως τις εξελίξεις, λόγω των ιδεοληψιών του κ. Μητσοτάκη, οι οποίες πλέον χρεοκοπούν σε όλη την ΕΕ» 

«Ο κ. Μητσοτάκης να σταματήσει να είναι αμέτοχος στην Ε.Ε»

Όι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα λένε  ακόμα ότι «τώρα που ο κ. Μητσοτάκης κατάλαβε ότι έχει χρησιμοποιηθεί ευρωπαϊκό χρήμα για την έρευνα παραγωγής των εμβολίων, του προτείνουμε να πάψει επιτέλους να παρακολουθεί αμέτοχος στην ΕΕ τις δεσμεύσεις του προς τους πολίτες να διαψεύδονται η μια μετά την άλλη και να περιμένει στωικά τις φαρμακευτικές ζητώντας τους να τιμήσουν τα συμβόλαια τους.

Αντί γι’ αυτό, θα ήταν καλύτερο για τη χώρα να ακολουθήσει και αυτός τον δρόμο που έδειξε χθες το συμβούλιο της Ευρώπης για το θέμα της πατέντας  υιοθετώντας τη λογική της πρότασης του κ. Τσίπρα.

Η Ελληνική κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες κυνηγάει μονίμως τις εξελίξεις, λόγω των ιδεοληψιών του κ. Μητσοτάκη, οι οποίες πλέον χρεοκοπούν σε όλη την ΕΕ. Ας συντονιστεί επιτέλους με το ευρωπαϊκό περιβάλλον και να σταματήσει να μετατρέπει την Ελλάδα σε ψωροκώσταινα των εμβολίων». 

«Να ζητήσετε συγγνώμη στον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην Βουλή και αναφερόμενος στο θέμα επέκρινε την κυβέρνηση για την στάση που κράτησε όλο το διάστημα απέναντι στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως «τώρα θα ζητήσετε, κατεβάζοντας τα μάτια, συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ που λοιδορήσατε, γιατί δεν υποστηρίξατε αυτή την πρόταση, της δυνατότητας πρόσβασης στην πατέντα; Έστω και τώρα, θα βγάλετε τα αναγκαία συμπεράσματα; Θα καταλάβετε ότι δεν υπάρχει αξιόπιστο δημόσιο σύστημα υγείας, αν δεν στηρίζεται, μέσα από αντίστοιχες δημόσιες δαπάνες, αν δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό όλες και όλοι; Καλοδεχούμενες οι δωρεές, αλλά πρέπει να ξεκινάει αυτή η  συζήτηση λέγοντας ότι συμπληρωματικά μπορεί να λειτουργήσουν σε ένα δημόσιο σύστημα υγείας»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις