Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης φτιάχνει νέο, διευρυμένο όργανο – Η Ομπρέλα προσεγγίζει Αχτσιόγλου για το νέο κόμμα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης φτιάχνει νέο, διευρυμένο όργανο – Η Ομπρέλα προσεγγίζει Αχτσιόγλου για το νέο κόμμα

Χωρίς την παρουσία της Έφης Αχτσιόγλου -η οποία έχει ενημερώσει αρμοδίως ότι εξαιτίας ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν θα μπορέσει να παραστεί στην σημερινή (15.11.23) συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ– ο Στέφανος Κασσελάκης θα βρεθεί τους συνεργάτες του προκειμένου να συζητήσει πολιτικά και οργανωτικά θέματα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εν λόγω συνεδρίαση υπό τον Στέφανο Κασσελάκη, τα στελέχη της Κουμουνδούρου να εξετάσουν την αντικατάσταση των στελεχών της Ομπρέλας που αποχώρησαν τόσο από την ΚΕ όσο και από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Παράλληλα αναμένεται να καθοριστούν οι πολιτικές πρωτοβουλίες που θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να δοθεί η εντύπωση στους πολίτες ότι τα προβλήματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ τελείωσαν και τώρα αρχίζει μία νέα εποχή.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης προσανατολίζεται να φτιάξει ένα νέο, διευρυμένο όργανο -πρωινό καφέ- προκειμένου να διαμηνύσει προς όλες τις πλευρές ότι πρέπει να δουλέψουν όλοι μαζί. «Θέλω να έχω στην ομάδα μου καλά παιδιά. Καλούς ανθρώπους. Δεν υπάρχει στενός κύκλος. Ελάτε να δουλέψουμε… Προφανώς το κόμμα είχε παθογένειες», ανέφερε χθες στην συνέντευξη του στο LIve News. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στην αποκλειστική συνέντευξη στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου είπε αναφερόμενος στις εσωκομματικές εξελίξεις ότι: «Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος που αυτοαποκαλείται αριστερός αντιδρά στην άμεση δημοκρατία», ενώ για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά αρνούνται να επιστρέψουν τις έδρες τους τόνισε ότι: «Κώδικα δεοντολογίας δεν είχαν συμφωνήσει; Το καταστατικό λέει ότι πρέπει να παραδώσουν την έδρα τους. Προφανώς το καταστατικό ισχύει μόνο όταν βολεύει τον καθένα».

Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ακόμα ότι «χάθηκαν 600.000 ψήφοι στην αποχή και αυτό κάποιοι πρέπει να το πάρουν χαμπάρι». «Εγώ θέλω μια κυβερνητική σύγχρονη αριστερά», είπε ακόμα.

Για τον χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ και πως θα είναι από εδώ και πέρα είπε: «Βεβαίως και είμαστε υπέρ της έπαρσης της σημαίας. Θέλουμε στιβαρή άμυνα. Να μην αποστρατιωτικοποιούνται τα νησιά μας».

Τόνισε ακόμα: «Υπάρχει ανάγκη από τον λαό να μιλάμε με απλά λόγια και να δίνουμε λύσεις. Το κόμμα μας με κοινωνικά ερείσματα θα γίνει κυβέρνηση. Δεν γίνεται ένα άτομο σε δυο μήνες να το κάνει κυβερνώσα παράταξη. Θέλει υπομονή γιατί γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος».

Για το τηλεφώνημα στην Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι την πήρε τηλέφωνο για να τείνει χείρα φιλίας. Είπε ακόμα ότι πρέπει να στρωθεί στη δουλειά για να φτιάξει πρόγραμμα και να μπορέσει να κυβερνήσει.

Την ίδια ώρα τα στελέχη της Ομπρέλας εμφανίζονται να συνεχίζουν τις επαφές τους με στελέχη της ευρύτερης αριστεράς ενώ παράλληλα περιμένουν να δουν τις αποφάσεις που θα πάρει η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου.

Ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η συγκατοίκηση των δύο τάσεων θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθώς στα δύο στρατόπεδα υπάρχουν καταγεγραμμένες διαφωνίες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις