Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης μας καλεί να παραβούμε την απαγόρευση για συναθροίσεις άνω των 4

Πολυτεχνείο

Η δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την οποία κάλεσε τα κόμματα να πάνε όλοι μαζί, με επικεφαλής της Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Πολυτεχνείο για να καταθέσουν ένα λουλούδι στη μνήμη των αγωνιστών, εξόργισε τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, τον κατηγόρησε ότι καλεί σε… παράβαση της απαγόρευσης για συναθροίσεις άνω των τεσσάρων! 

“Η πρότασή του για τη συμμετοχή των έξι πολιτικών αρχηγών από κοινού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσκρούει στην ίδια διάταξη δημοσίων συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων, την οποία η κυβέρνησή του ανακοίνωσε. Ο φαρισαϊσμός του κ. Μητσοτάκη ξεπερνά πλέον κάθε φαντασία”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Click4more Μητσοτάκης: Καλώ σε αυτοσυγκράτηση – Όλοι οι αρχηγοί με επικεφαλής την ΠτΔ στο Πολυτεχνείο

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως “σε ένα κρεσέντο υποκρισίας και αφού έχει αναστείλει το Σύνταγμα με απαγόρευση συναθροίσεων πανελλαδικά και έχει απειλήσει κόμματα και φορείς με συλλήψεις αν τιμήσουν συμβολικά τη μνήμη της επετείου του Πολυτεχνείου, μιλάει τώρα εναντίον του διχασμού. Του διχασμού που ο ίδιος δημιούργησε” και πως “για ακόμη μία φορά προαναγγέλλει και μάλιστα δημόσια τη στάση και τη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας, μη αντιλαμβανόμενος ότι ο θεσμός του Αρχηγού του κράτους δεν είναι επικουρικός στο ρόλο της κυβέρνησης”. 

Το ΚΙΝΑΛ

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε και το ΚΙΝΑΛ, που σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για προσχηματικό κάλεσμα Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για αυταρχισμό, πόλωση και διχασμό. “Το εκ των υστέρων «κάλεσμα»  του κ. Μητσοτάκη για κοινή παρουσία των πολιτικών αρχηγών στο μνημείο του Πολυτεχνείου είναι προσχηματικό, αφού ο ίδιος έσυρε πρώτος το χορό του αυταρχισμού, της πόλωσης και του διχασμού για μικρομματικό όφελος”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Το ΚΚΕ

“Αυτός που επέλεξε να στήσει σκηνικό σύγκρουσης είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, με την απόφασή τους για την ακύρωση του εορτασμού του Πολυτεχνείου και με την κατάπτυστη κι αυταρχική κυβερνητική απαγόρευση των συναθροίσεων”, τονίζει σε ανακοίνωσή του από την πλευρά του το ΚΚΕ. 

Σύμφωνα με τον Περισσό, ο στόχος “είναι προφανής: Να αποπροσανατολίσουν απ’ τις τεράστιες ευθύνες του στη διαχείριση της πανδημίας, που οδηγούν στην κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και στα καθημερινά ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων”.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “ύπουλη” την “προσπάθεια του πρωθυπουργού να προκαλέσει συνειρμούς ανάμεσα στα θύματα της πανδημίας και στον εορτασμό του Πολυτεχνείου, που οργανώνεται υπεύθυνα, με τον απαραίτητο συμβολισμό που έχει φέτος, και με όλα τα μέτρα προστασίας. Μέτρα προστασίας τα οποία η ίδια η κυβέρνηση αρνείται να πάρει στα μέσα μεταφοράς, στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, στους οίκους ευγηρίας κ.α, με τραγικές συνέπειες.

Όσο για τις άλλες επετείους, όπως είναι η 28η Οκτωβρίου, ενημερώνουμε τον πρωθυπουργό ότι πάλι κι αυτές γιορτάστηκαν με υποδειγματικό τρόπο από σωματεία, συλλόγους, μαζικούς φορείς του λαού και της νεολαίας”.

Και καταλήγει η ανακοίνωση: “Το μόνο που απομένει στην κυβέρνηση της ΝΔ είναι να αποσύρει την απαράδεκτη απόφαση απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων, για τον γιορτασμό και την πορεία του Πολυτεχνείου! Τίποτα διαφορετικό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από το λαό και τη νεολαία!”. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις