Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης μπορεί να χλευάζει αλλά υιοθετεί τις προτάσεις μας

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης μπορεί να χλευάζει αλλά υιοθετεί τις προτάσεις μας

Για θέατρο του παραλόγου κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο χθεσινό (21.04.2021) διάγγελμα του πρωθυπουργού και στις ανακοινώσεις για την εστίαση και τους εμβολιασμούς των νέων αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι το Μέγαρο Μαξίμου παρά τα όσα λέει δημοσίως τελικά υιοθετεί τις προτάσεις της Κουμουνδούρου.

«Μέχρι χθες χλεύαζε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να ανοίξει στους εξωτερικούς χώρους η εστίαση για να αποτραπούν φαινόμενα υπαίθριου συνωστισμού. Σήμερα (σ.σ. χθες) ξαφνικά κάνει το αυτονόητο που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ και επιστήμονες τόσες μέρες, χωρίς ωστόσο να εξηγεί γιατί δεν εφαρμόζεται άμεσα αλλά τη Δευτέρα του Πάσχα, αφήνοντας ακόμα δέκα μέρες περιθώριο για φαινόμενα συνωστισμού σε πλατείες έλεγαν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Και πρόσθεσαν: «Μέχρι χθες χλεύαζε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμό ομάδων εργαζομένων, κυρίως μικρότερων ηλικιών (κούριερ, εστίαση, τουρισμό) για ασφαλές άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας, ισχυριζόμενος πως δεν υπάρχουν αρκετά εμβόλια. Σήμερα ξαφνικά και ενώ η χώρα μας είναι κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ στους εμβολιασμούς, προαναγγέλλει το άνοιγμα του για τις ηλικίες από 30 ετών».

Οι ίδιοι άνθρωποι αναφερόμενοι στο lockdown ανέφεραν ότι «ο κ. Μητσοτάκης μάταια προσπαθεί να πείσει πως ακούει τις εισηγήσεις των επιστημόνων. Την τραγική πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει την πιστοποιεί το μεγαλύτερο και πιο αποτυχημένο lockdown της Ευρώπης, την ώρα μάλιστα που η πανδημία βρίσκεται στη χειρότερη φάση της εδώ και έναν χρόνο.

Όσα διαγγέλματα και να κάνει ο κ. Μητσοτάκης, οι πολίτες πλέον του γυρνούν την πλάτη».

Click4more Δεν είδαν με καλό μάτι οι εστιάτορες την επαναλειτουργία την επομένη του Πάσχα – Οι βασικές ενστάσεις τους

Την ίδια ώρα η τομέρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Εφη Αχτισόγλου σε ομιλία της στην Βουλή ανέφερε ότι  «δεν αρκεί μόνο ή άρση του lockdown για να αρθούν τα προβλήματα, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ασφυκτιούν υπό το βάρος των χρεών και της έλλειψης ρευστότητας. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται υπό γενικευμένη απειλή απολύσεων και η συνολική μείωση εισοδήματος καθιστά εξαιρετικά δυσχερή την ανάκαμψη της κατανάλωσης.

Χρειάζεται υποστήριξη της πραγματικής οικονομίας για να σταθεί στα πόδια της. Ένα πλαίσιο ρύθμισης των χρεών της πανδημίας, με κούρεμα βασικής οφειλής ανάλογα με τη μείωση του τζίρου της επιχείρησης ή του εισοδήματος του νοικοκυριού και συγκεκριμένα μέτρα άμεσης ενίσχυσης και ρευστότητας για το επόμενο διάστημα, ώστε η πραγματική οικονομία να λειτουργήσει και να μην βρεθούμε μπροστά σε μαζικά λουκέτα και κύμα απολύσεων».

Σχολιάζοντας μάλιστα την αντίδραση της κυβέρνησης στις προτάσεις που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία τόνισε: «Η κυβέρνηση, αντέδρασε με αλαζονεία και εύπεπτα κλισέ περί “λεφτόδεντρου” που κατέρρευσαν μέσα σε 24 ώρες» και «μετά υιοθέτησε τη “γραμμή” ότι τα χρέη της πανδημίας δεν είναι 17 δισ. όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά 16,3 δισ. Αυτά είναι αστειότητες και δείχνουν απόλυτη ένδεια επιχειρημάτων. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι το πρόβλημα συνεχίζει και διογκώνεται το 2021, με δεδομένο ότι υπάρχει ένας μεγάλος όγκος χρεών των οποίων οι πληρωμές αναβλήθηκαν και αργά ή γρήγορα θα απαιτηθούν από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και του πολίτες».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις