Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης χάνει τη μεσαία τάξη και φαίνεται στις δημοσκοπήσεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τέλος δεν έχει η αντιπαράθεση ανάμεσα στην αξιωματική αντιπολίτευση και την κυβέρνηση για την μεσαία τάξη. Η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη το Σάββατο το βράδυ από την Θεσσαλονίκη ότι θα επιστρέψει στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε νέα ένταση ανάμεσα στην Κουμουνδούρου και το Μέγαρο Μαξίμου.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι η αναφορά στη μεσαία τάξη από τον πρωθυπουργό δείχνει ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι πλέον έχει χάσει την αίγλη σε αυτή την κοινωνική ομάδα – κάτι που όπως λένε  φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις -και γι’ αυτό επιχειρεί να την επαναπροσεγγίσει με τέτοιου είδους αναφορές.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επισημάνουν ακόμα ότι « κ. Μητσοτάκης μάλλον βλέπει ότι η μεσαία τάξη, που είχε κάνει σημαία προεκλογικά, του γυρίζει ανεπιστρεπτί την πλάτη και προσπαθεί να της πουλήσει και πάλι φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Ας κοιτάξει πως θα επιστρέψει στην μεσαία τάξη αυτά που ο ίδιος της αφαιρεί εδώ και ενάμισι χρόνο, αφού πρώτα φροντίσει να σταματήσει την καθημερινή φτωχοποίηση της, και να αφήσει τα κλισέ.

Μεσαία τάξη είναι οι εργαζόμενοι, των οποίων ετοιμάζεται να καταργήσει το 8ωρο και να θεσπίσει απλήρωτη εργασία και μειώσεις μισθών. Είναι οι καταστηματάρχες στους οποίους αρνείται την ρευστότητα για την επανεκκίνηση της δραστηριότητάς τους. Είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τις οποίες αφήνει να πνιγούν στο ιδιωτικό χρέος, αρνούμενος την ρύθμισή του.

Είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, δικηγόροι, οικονομολόγοι, μηχανικοί, τους οποίους άφησε χωρίς ίχνος στήριξης στην πανδημία και τους εξευτέλισε με τα Σκόιλ Ελικικού και με την απαξίωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων. Είναι τα νοικοκυριά που ετοιμάζονται μέσα στην πανδημία να χάσουν τα σπίτια τους με τον πτωχευτικό νόμο του κ. Μητσοτάκη. Είναι ακόμα και οι μικρομέτοχοι της Τράπεζας Πειραιώς που καταληστεύθηκαν μέρα μεσημέρι με την ανοχή του.

Χειρότερο από το να μην δίνεις σε αυτούς που έχουν ανάγκη, είναι να τους κοροϊδεύεις. Και ο κ. Μητσοτάκης θα το ανακαλύψει πολύ σύντομα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Απάντηση της ΕΛ.Α.Σ για την κοστολόγηση του προγράμματος: Ο λογαριασμός βγαίνει, η κυβερνητική αριθμητική όχι
«Το πρόβλημά της κυβέρνησης δεν είναι ότι δεν βγαίνουν οι αριθμοί μας, είναι ότι βγαίνει η πολιτική διαφορά ανάμεσα στις προτεραιότητές μας» επισημαίνει η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη
Ομιλία Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη
ΠΑΣΟΚ για ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη: Επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος με νέες αυταπάτες – Ψαρεύει στα θολά νερά χωρίς πυξίδα
«Προπαγάνδιζε πως έρχεται να καλύψει το ''κενό αντιπολίτευσης'' και έκανε copy paste το 80% του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο επιτίθεται με μανία»
Τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη
Υπουργείο Οικονομικών για Τσίπρα: Χάσαμε τον λογαριασμό – Μέτρα με ετήσιο κόστος 13 δισεκατομμύρια
«Τα μέτρα Τσίπρα παραβιάζουν κάθε ευρωπαϊκό δημοσιονομικό κανόνα και παραπέμπουν ευθέως στις περιπέτειες της δικής του περιόδου με τα μέτρα λιτότητας του αχρείαστου τρίτου μνημονίου»
Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών 5
Παύλος Μαρινάκης: Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε 13 δισεκατομμύρια ευρώ στον λογαριασμό τινάζοντας την μπάνκα στον αέρα
«Κάλπικες υποσχέσεις, χωρίς καμία κοστολόγηση και ''πατριωτικοί φόροι'', οι οποίοι ξυπνούν τις πιο άσχημες μνήμες, ειδικά στη μεσαία τάξη», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης 9
Κυβέλη Μάρδα: Η νεαρή γιατρός που προλόγισε τον Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και η δυναμική παρέμβασή της
Είναι κόρη του Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος είχε διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και σύζυγος του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Δημήτρη Πέλκα
Κυβέλη Μάρδα 15
Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη: Κατώτατος μισθός 1000 ευρώ το 2027, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και πανελληνίων
«Θεσπίζουμε Πατριωτική Εισφορά για το ισχυρότερο 1% των Ελλήνων: Ένα ευρώ τον χρόνο για κάθε εκατό ευρώ καθαρής περιουσίας», εξήγγειλε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης
Αλέξης Τσίπρας
318