Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης χάνει τη μεσαία τάξη και φαίνεται στις δημοσκοπήσεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τέλος δεν έχει η αντιπαράθεση ανάμεσα στην αξιωματική αντιπολίτευση και την κυβέρνηση για την μεσαία τάξη. Η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη το Σάββατο το βράδυ από την Θεσσαλονίκη ότι θα επιστρέψει στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε νέα ένταση ανάμεσα στην Κουμουνδούρου και το Μέγαρο Μαξίμου.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι η αναφορά στη μεσαία τάξη από τον πρωθυπουργό δείχνει ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι πλέον έχει χάσει την αίγλη σε αυτή την κοινωνική ομάδα – κάτι που όπως λένε  φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις -και γι’ αυτό επιχειρεί να την επαναπροσεγγίσει με τέτοιου είδους αναφορές.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επισημάνουν ακόμα ότι « κ. Μητσοτάκης μάλλον βλέπει ότι η μεσαία τάξη, που είχε κάνει σημαία προεκλογικά, του γυρίζει ανεπιστρεπτί την πλάτη και προσπαθεί να της πουλήσει και πάλι φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Ας κοιτάξει πως θα επιστρέψει στην μεσαία τάξη αυτά που ο ίδιος της αφαιρεί εδώ και ενάμισι χρόνο, αφού πρώτα φροντίσει να σταματήσει την καθημερινή φτωχοποίηση της, και να αφήσει τα κλισέ.

Μεσαία τάξη είναι οι εργαζόμενοι, των οποίων ετοιμάζεται να καταργήσει το 8ωρο και να θεσπίσει απλήρωτη εργασία και μειώσεις μισθών. Είναι οι καταστηματάρχες στους οποίους αρνείται την ρευστότητα για την επανεκκίνηση της δραστηριότητάς τους. Είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τις οποίες αφήνει να πνιγούν στο ιδιωτικό χρέος, αρνούμενος την ρύθμισή του.

Είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, δικηγόροι, οικονομολόγοι, μηχανικοί, τους οποίους άφησε χωρίς ίχνος στήριξης στην πανδημία και τους εξευτέλισε με τα Σκόιλ Ελικικού και με την απαξίωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων. Είναι τα νοικοκυριά που ετοιμάζονται μέσα στην πανδημία να χάσουν τα σπίτια τους με τον πτωχευτικό νόμο του κ. Μητσοτάκη. Είναι ακόμα και οι μικρομέτοχοι της Τράπεζας Πειραιώς που καταληστεύθηκαν μέρα μεσημέρι με την ανοχή του.

Χειρότερο από το να μην δίνεις σε αυτούς που έχουν ανάγκη, είναι να τους κοροϊδεύεις. Και ο κ. Μητσοτάκης θα το ανακαλύψει πολύ σύντομα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Σιακαντάρης: Η βελόνα του ΠΑΣΟΚ έχει κολλήσει και όχι λόγω του Ανδρουλάκη – Δέχομαι προσωπικές επιθέσεις γι’ αυτά που λέω από το 2010
«Δέχομαι το 2026 προσωπικές επιθέσεις για απόψεις που έχω εκφράσει από τις αρχές της δεκαετίας του 2010» γράφει στην ανάρτησή του
Γιώργος Σιακαντάρης 8
Μαρία Καρυστιανού: Αν νομοθετηθεί ο όρος γυναικοκτονία θα είναι σαν να λέω ότι η γυναίκα ανήκει στις ευάλωτες ομάδες
«Ο όρος γυναικοκτονία τονίζει τη διάκριση μεταξύ των γυναικών και των ανδρών. Τοποθετεί τη γυναίκα στις ευάλωτες ομάδες, Δεν πιστεύω ότι η γυναίκα είναι αδύναμο φύλο», υποστήριξε η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Μαρία Καρυστιανού
29
Μπαράζ περιοδειών κορυφαίων υπουργών και στελεχών της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα – «Εξόρμηση» για τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους
Τα «αναχώματα» στην Πελοπόννησο λόγω Σαμαρά, το τεστ του πρωθυπουργού για το ποιοι υπουργοί «ιδρώνουν τη φανέλα» και τα «γαλάζια» φροντιστήρια
Κυριάκος Μητσοτάκης 61
Ευρωπαϊκό μοντέλο και στις διατακτικές σίτισης, ζητά το ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η μηνιαία παροχή σίτισης στην Ευρώπη αντιστοιχεί μεσοσταθμικά στο 20% του κατώτατου μισθού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 12%-13%, κατατάσσοντας τη χώρα στην τελευταία θέση
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Λατινοπούλου - Παϊτέρη: Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής θυμήθηκε την ερώτηση του στον Τσακνή «αν είναι γύφτος»
Η κόντρα που ξεκίνησε από τηλεοπτικό πάνελ μεταφέρεται στα social media, με την πρόεδρο της Φωνής Λογικής να ανασύρει παλαιότερη συνέντευξη του τραγουδιστή
Παϊτέρης και Λατινοπούλου 6