Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης χάνει τη μεσαία τάξη και φαίνεται στις δημοσκοπήσεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τέλος δεν έχει η αντιπαράθεση ανάμεσα στην αξιωματική αντιπολίτευση και την κυβέρνηση για την μεσαία τάξη. Η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη το Σάββατο το βράδυ από την Θεσσαλονίκη ότι θα επιστρέψει στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε νέα ένταση ανάμεσα στην Κουμουνδούρου και το Μέγαρο Μαξίμου.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι η αναφορά στη μεσαία τάξη από τον πρωθυπουργό δείχνει ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι πλέον έχει χάσει την αίγλη σε αυτή την κοινωνική ομάδα – κάτι που όπως λένε  φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις -και γι’ αυτό επιχειρεί να την επαναπροσεγγίσει με τέτοιου είδους αναφορές.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επισημάνουν ακόμα ότι « κ. Μητσοτάκης μάλλον βλέπει ότι η μεσαία τάξη, που είχε κάνει σημαία προεκλογικά, του γυρίζει ανεπιστρεπτί την πλάτη και προσπαθεί να της πουλήσει και πάλι φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Ας κοιτάξει πως θα επιστρέψει στην μεσαία τάξη αυτά που ο ίδιος της αφαιρεί εδώ και ενάμισι χρόνο, αφού πρώτα φροντίσει να σταματήσει την καθημερινή φτωχοποίηση της, και να αφήσει τα κλισέ.

Μεσαία τάξη είναι οι εργαζόμενοι, των οποίων ετοιμάζεται να καταργήσει το 8ωρο και να θεσπίσει απλήρωτη εργασία και μειώσεις μισθών. Είναι οι καταστηματάρχες στους οποίους αρνείται την ρευστότητα για την επανεκκίνηση της δραστηριότητάς τους. Είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τις οποίες αφήνει να πνιγούν στο ιδιωτικό χρέος, αρνούμενος την ρύθμισή του.

Είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, δικηγόροι, οικονομολόγοι, μηχανικοί, τους οποίους άφησε χωρίς ίχνος στήριξης στην πανδημία και τους εξευτέλισε με τα Σκόιλ Ελικικού και με την απαξίωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων. Είναι τα νοικοκυριά που ετοιμάζονται μέσα στην πανδημία να χάσουν τα σπίτια τους με τον πτωχευτικό νόμο του κ. Μητσοτάκη. Είναι ακόμα και οι μικρομέτοχοι της Τράπεζας Πειραιώς που καταληστεύθηκαν μέρα μεσημέρι με την ανοχή του.

Χειρότερο από το να μην δίνεις σε αυτούς που έχουν ανάγκη, είναι να τους κοροϊδεύεις. Και ο κ. Μητσοτάκης θα το ανακαλύψει πολύ σύντομα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: «Η επίλυση του κυπριακού παραμένει κορυφαία προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής»
«Τιμάμε με βαθύ σεβασμό τα θύματα που αντιστάθηκαν με γενναιότητα στον εισβολέα για να υπερασπιστούν την κυριαρχία» δήλωσε ο Πρόεδρος της της Δημοκρατίας
Κωνσταντίνος Τασούλας
Παύλος Μαρινάκης για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: «Η κατοχή δεν μπορεί να γίνει κανονικότητα»
«Η τουρκική εισβολή του 1974 και η συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου αποτελούν μια διαρκή πρόκληση απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο και τη διεθνή νομιμότητα» αναφέρει στην ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης
Στο φουλ οι μηχανές του ΠΑΣΟΚ: Οι 3 μεγάλες μάχες του Νίκου Ανδρουλάκη για 3η Σεπτεμβρίου, ΔΕΘ και μεταγραφές
Πρόκειται για άλλη μία ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ να δείξει πόσο έτοιμο είναι να κυβερνήσει ξανά, θυμίζοντας παράλληλα στους πολίτες πώς είχαν τα πράγματα, όταν αυτό ήταν στην κυβέρνηση και... ο λαός στην εξουσία
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Μητσοτάκης από ΟΑΚΑ: Η Ισπανία κέρδισε δίκαια, έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο – Δεν αρκούν μόνο οι σταρ, το βλέπουμε και στην πολιτική
Παρεμβάσεις άνω των 160 εκατ. ευρώ στο ΟΑΚΑ - «Σκοπός είναι το ΟΑΚΑ να μην είναι μόνο ένας χώρος άθλησης αλλά ένας χώρος αναψυχής και πρασίνου»
Μητσοτάκης στο ΟΑΚΑ 63
Το νέο τρίγωνο εξουσίας Δούρου, Πολάκη, Παππά - Η επόμενη μέρα που δίνει χρόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι λύση
Η επόμενη ημέρα βρίσκει την Κουμουνδούρου με νέα κατανομή ρόλων, αλλά και με τα ίδια μεγάλα ερωτήματα: ποιος αποφασίζει, ποια πολιτική κατεύθυνση θα ακολουθήσει το κόμμα, με ποιους θα συνεργαστεί
Η Ρένα Δούρου 11