Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης χρειάστηκε πάνω από 2,5 ώρες για να μην πει τίποτα νέο

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης χρειάστηκε πάνω από 2,5 ώρες για να μην πει τίποτα νέο
Intime news (αρχείο)

Δριμεία κριτική στην συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ 2019 εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης μίλησε πάνω από 2,5 ώρες ουσιαστικά για να μην πει κάτι καινούργιο.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης:

Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης χρειάστηκε πάνω από 2,5 ώρες για να επιβεβαιώσει πως ακυρώνει την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, τη μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50% και τις 10.500 προσλήψεις καθηγητών.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης παρέπεμψε – για μια ακόμα φορά – τη μείωση των πλεονασμάτων στο αόριστο μέλλον. Με την ευκαιρία αυτή, τον ενημερώνουμε ότι η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 2,5% που δρομολόγησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος απέρριψε για να τη διεκδικήσει κάποτε, στο αόριστο μέλλον, δεν ήταν αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Ήταν μια ρεαλιστική προοπτική καθώς καμία συμφωνία δεν παραβιαζόταν και τα χρήματα των εταίρων ήταν διασφαλισμένα. Μπορεί να τον ενοχλεί, αλλά κάποια στιγμή οφείλει να το συνειδητοποιήσει: η χώρα έχει βγει πλέον από τα μνημόνια χάρη στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέχρι να συμβεί αυτό, ας φροντίσει ο κ. Μητσοτάκης να μάθει την κοστολόγηση των μέτρων που εξήγγειλε. Δεν συνάδει με την κατασκευασμένη εικόνα του “τεχνοκράτη” πολιτικού η παραπομπή της κοστολόγησης στο μέλλον. Όπως, βέβαια, δεν παραπέμπει στον φλογερό μακεδονομάχο που γνωρίσαμε η έμπρακτη αναγνώριση της ανάγκης για πιστή τήρηση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Το Γραφείο Τύπου, 8/9/19

Αχτσιόγλου: “Σαφής επιστροφή σε μνημόνιο σε ό,τι αφορά τα εργασιακά”

“Χθες (σ.σ. Σάββατο 7.9.2019) στη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε τις επόμενες αντεργατικές παρεμβάσεις της κυβέρνησής του, παρουσιάζοντάς τες ως δήθεν προστατευτικές για τους εργαζόμενους. Πρέπει να γνωρίζει όμως ότι δεν απευθύνεται σε ανόητους”, σημειώνει η τομεάρχης Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Και επισημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης “προανήγγειλε ότι θα καταργήσει τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση των υπερωριών”.

“Με τον νόμο αυτό ξεκίνησε να ρυθμίζεται ένα μαύρο τοπίο της ελληνικής αγοράς εργασίας όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν πολύ περισσότερες ώρες από αυτές που δηλώνονται“, προσθέτοντας ότι βοήθησε ιδιαίτερα στον χώρο των τραπεζών.

“Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε την κατάργηση των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων που ο ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε στη χώρα το 2018″, προσθέτει η κ. Αχτσιόγλου. “Εξήγγειλε ότι στο εξής οι επιχειρήσεις θα μπορούν να παρεκκλίνουν προφανώς επί το δυσμενέστερο από την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, πράγμα που σημαίνει ότι η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης καταργείται”.

Άρα, σημειώνει, “οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις παύουν να έχουν σημασία και τούτο συνεπάγεται ότι δεν θα υπάρχουν στην πραγματικότητα μισθολογικές αυξήσεις”, προσθέτοντας ότι αυτό συνέβαινε επί μνημονίου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

“Είναι χαρακτηριστικό ότι η τρόικα ζητούσε επιμόνως το μέτρο που εξήγγειλε χθες ο κ Μητσοτάκης. Πρόκειται για μια σαφή επιστροφή σε μνημόνιο σε ό,τι αφορά τα εργασιακά”!

Κατρούγκαλος: “Ευτελισμός του θεσμού του ΠτΔ από τη ΝΔ”

“Η επιχείρηση πλήρους άλωσης του κράτους και κομματικοποίησης των θεσμών κλιμακώθηκε στη ΔΕΘ, με την προαναγγελία του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από 151 μόνο βουλευτές, σημειώνει ο Γιώργος Κατρούγκαλος, γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του Συντάγματος, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου για την επικείμενη αναθεώρηση.

“Πρόκειται για ευτελισμό του θεσμού, παραβίαση της κατεύθυνσης της Αναθεωρητικής Βουλής και του πνεύματος του Συντάγματος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για να μπορεί να επιτελεί το έργο του ως ρυθμιστής του πολιτεύματος πρέπει να εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες και όχι μόνον την εκάστοτε κοινοβουλευτική πλειοψηφία”, καταλήγει ο κ. Κατρούγκαλος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις