Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σημίτης έγραψε άρθρο για τον Καραμανλή και τελικά σφάζονται… στην Κουμουνδούρου!

ΣΥΡΙΖΑ

Αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννούν οι κότες… Ο Κώστας Σημίτης επιτέθηκε εναντίον του Κώστα Καραμανλή και σφάζονται στον ΣΥΡΙΖΑ!!!!!

Αφορμή για όλη αυτή την περίεργη κατάσταση στάθηκε το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού του ΠΑΣΟΚ στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ όπου ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφερε ότι για όλα φταίει ο Καραμανλής κατηγορώντας τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ ότι συναίνεσε στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία χωρίς να έχει ικανοποιηθεί ο βασικός όρος που περιελάμβανε η συμφωνία του Ελσίνκι για την διευθέτηση των διαφορών σε ότι αφορά την έκταση της υφαλοκρηπίδας.

Αντί λοιπόν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αφήσουν τα εμπλεκόμενα μέρη -Καραραμανλικους και ίσως ένα κομμάτι της ΝΔ- και πρώην εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να … «σφαχτούν» πολιτικά ο … Παύλος Πολάκης έκανε και πάλι το « θαύμα» του με αποτέλεσμα να μεταφερθεί η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ .

Με ένα σχόλιο του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη – και κατάφερε το ακατόρθωτο! Να διχάσει τους συντρόφους του -προεδρικούς και τους κομματικούς- καθώς μέσα από αυτή την ιστορία αναδείχθηκαν τα προβλήματα της διεύρυνσης και να κάνει τα πολιτικά στελέχη από άλλους κομματικούς σχηματισμούς που είχαν πάρει τον δρόμο για τον ΣΥΡΙΖΑ να το ξανασκέπτονται.

Το παράδοξο είναι ότι ενώ ο Παύλος Πολάκη ανήκει στην στενή ομάδα των προεδρικών και πολλές φορές έχει βρεθεί στο στόχαστρο των « 53» αλλά και άλλων κομματικών στελεχών αυτή την φορά ανακηρύχτηκε ως ο απόλυτος «κυνηγός» των στελεχών του εκσυγχρονιστικού μπλοκ του ΠΑΣΟΚ που επιθυμούν να προσχωρήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και τους οποίους είχε προσεγγίσει ο ίδιος ο Αλέξη Τσίπρας !!!!

Αντιδράσεις από την Προοδευτική συμμαχία

Τα στελέχη της «Προοδευτικής Συμμαχίας», που στο παρελθόν είχαν συνεργαστεί με τον Κώστα Σημίτη εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ενοχλημένα από τον σχολιασμό Πολάκη . Ο Παναγιώτης Παναγιώτου, ο Αντώνης Λιάκος και ο Νίκος Μπίστης απαντώντας στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαναν ότι «είναι δικαίωμα του Παύλου Πολάκη να κρίνει και να επικρίνει τη διακυβέρνηση Σημίτη.

Ακόμα και όταν άθελα του -όπως πιστεύουμε- η κριτική του στα εθνικά θέματα ταυτίζεται με αναχρονιστικές και εθνικιστικές προσεγγίσεις. Όταν όμως η κριτική μετατρέπεται σε προσωπικό λίβελο και εκτρέπεται σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς βλάπτει σοβαρά την υπόθεση της ανασυγκρότησης της σύγχρονης Αριστεράς. Το ύφος στην πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να συμβαδίζει με το ήθος της Αριστεράς. Αυτή είναι απαίτηση του κόσμου που ακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία».

Απάντηση από τους “53”

Στους τρείς της προοδευτικής συμμαχίας απάντησε η προερχόμενη από την τάση των «53» Αννέτα Καββαδία. «Να γιατί η αποσαφήνιση των όρων της – απαραίτητης – διεύρυνσης, η αποσαφήνιση του πολιτικού περιεχομένου του εγχειρήματος – με πυξίδα τις αρχές, τις αξίες, την παράδοση της Αριστεράς – δεν είναι “εμμονή” ή “φοβία” μπροστά στο άνοιγμα του κόμματος. Και αν ορισμένοι, ένθεν κακείθεν, οραματίζονται τον ΣΥΡΙΖΑ ως “Κολυμβήθρα του Σιλωάμ”, να τους πληροφορήσουμε ότι δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου», ανέφερε η Αννέτα Καββαδία.

Ενόχληση για Πολάκη

Οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα εμφανίζονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι από την στάση του Παύλου Πολάκη για τον οποίο έχει γίνει πολλές φορές συζήτηση στην Κουμουνδούρου.

Ο Αλέξης Τσιπρας έχει χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να τον πείσει ότι πριν μιλήσει ή γράψει κάτι στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης θα πρέπει να το σκέπτεται πολύ.

Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει έρθει σε αντιπαράθεση με τους σημερινούς συμμάχους του Παύλου Πολάκη – της ομάδας των «53»- όταν αυτοί διαμαρτύρονταν λέγοντας ότι το κόμμα τους δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται από τις ακρότητες του «μάγκα Κρητικού».

Φυσικά το ερώτημα που προκύπτει από την συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη είναι που το πάει . Γιατί τέτοιου είδους αναφορές στοχεύουν ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα και την επιλογή του να προχωρήσει στην διεύρυνση φτιάχνοντας ένα νέο κόμμα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις