Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τραμπ θέλει να υποβαθμίσει την επίσκεψη Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τραμπ θέλει να υποβαθμίσει την επίσκεψη Μητσοτάκη

Με το βλέμμα στραμμένο στην Ουάσιγκτον και στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς, όπως λένε, τα σημάδια από την πορεία της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού δεν είναι και τα καλύτερα.

Το γεγονός ότι η αμερικανική πλευρά τελικά δεν συναίνεσε για να δοθεί η κοινή συνέντευξη τύπου – σε όλες τις επίσημες επισκέψεις Ελλήνων πρωθυπουργών είχαν δοθεί κοινές συνεντεύξεις μαζί με τους εκάστοτε προέδρους – δείχνει, όπως λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θέλει να υποβαθμίσει την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο.

Click4more Λευκός Οίκος: Στο καλύτερο επίπεδο των τελευταίων ετών οι σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ – Σημαντικός για την περιοχή ο East Med

Η Κουμουνδούρου δεν επιθυμεί τη συγκεκριμένη στιγμή –και ενώ ο πρωθυπουργός βρίσκεται στις ΗΠΑ- να βάλει θέμα για το κατά πόσον ήταν καλά προετοιμασμένη η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο, ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού, το σίγουρο είναι ότι στην συνάντηση που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλέξη Τσίπρα το θέμα αυτό θα μπει μετ’ επιτάσεως  από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επισημαίνουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης το θέμα δεν έχει να κάνει με τους τύπους αλλά με την ουσία της επίσκεψης καθώς θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό – δημοσίως στην συνέντευξη τύπου- παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ η ελληνική κυβέρνηση να έβαζε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας.

Έγκυροι διπλωματικοί κύκλοι ανέφεραν μάλιστα ότι με αυτή την κίνησή του ο πλανητάρχης έδειξε ότι δεν ήθελε δημοσίως να αναφερθεί  στα θέματα που αφορούν την ελληνική πλευρά, καθώς με όλους τους τρόπους έχει δείξει τη στήριξη του στον Ταγίπ Ερντογάν.

Ιδιαίτερα δε τη στιγμή που υπάρχει σε εξέλιξη και η κρίση με το Ιράν και ο Αμερικανός πρόεδρος χρειάζεται συμμάχους στην περιοχή κανείς δεν περιμένει ότι Ντόναλντ Τραμπ θα κάνει μια κίνηση καλής θέλησης προς την Ελλάδα.

Έτσι όλα δείχνουν ότι παρά τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης ο Κυριάκος  Μητσοτάκης δεν θα καταφέρει τελικά να αποσπάσει μια δήλωση για ουσιαστική στήριξη της Ελλάδας στα ελληνοτουρκικά θέματα τα οποία πλέον έχουν κλιμακωθεί επικίνδυνα  μετά τη συμφωνία της Τουρκίας – Λιβύης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις