Κυριακή, 3 Μαρ.
16oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας ετοιμάζει «επίθεση» για τη Novartis και πρόταση για τη στέγαση

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας ετοιμάζει «επίθεση» για τη Novartis και πρόταση για τη στέγαση

Μπούμερανγκ θεωρούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι έγινε για την κυβέρνηση η υπόθεση Novartis, καθώς εκεί που το Μέγαρο Μαξίμου θεωρούσε ότι θα έχει ένα προεκλογικό αφήγημα περί σκευωρίας, η απαλλακτική απόφαση για τους Παπαγγελόπουλο και Τουλουπάκη έβαλε νέα δεδομένα στο τραπέζι. 

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι με δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, υπενθύμισε την παλαιότερη “απειλή” του Αντώνη Σαμαρά «θα σας πάω μέχρι το τέλος» για τα περί “σκευωρίας Novartis”, μόνο που… τη γύρισε ανάποδα. «Εμείς θα σας πάμε μέχρι τέλους κ. Μητσοτάκη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας ότι «το σκάνδαλο που επιχειρήσατε να κουκουλώσετε είναι εδώ και ζητάει απαντήσεις. Ποιοι δωροδοκήθηκαν; Ποιοι εμπόδισαν τους δικαστές; Ποιοι και γιατί κρύβουν την αλήθεια;».

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι το βούλευμα για τους Παπαγγελόπουλο –Τουλουπάκη ανέδειξε στην πραγματικότητα δύο πτυχές του θέματος.

Την ουσιαστική, με την οποία το Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι δεν υπάρχει σκευωρία κατά των δέκα πολιτικών προσώπων και την επικοινωνιακή με τις ψεύτικες διαρροές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πάντα έγκυρη δικαστική συντάκτρια Ιωάννα Μάνδρου αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγνώμη γιατί παραπλανήθηκε ενώ όταν ρωτήθηκε αν υπήρχε πολιτική σκοπιμότητα για την ψεύτικη διαρροή το άφησε ανοικτό.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου ζητούν μάλιστα από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, να διατάξει έλεγχο για το ποιος και γιατί έκανε αυτή τη διαρροή, η οποία εξέθεσε το σύνολο των δημοσιογράφων που καλύπτουν το δικαστικό ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να βάλει όλα αυτά τα ερωτήματα την επόμενη Τετάρτη (06.07.2022) στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ενέργεια που ζήτησε ο πρωθυπουργός.

Τι έλεγε ο Τσαβούσογλου για τον Τσίπρα

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επιμένουν ακόμα ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον σε πανικό και γι’ αυτό επιχείρησε να εκμεταλλευθεί την δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν να «μην ψηφίσουν Μητσοτάκη», διαρρέοντας ότι «με αυτό τον τρόπο υποδεικνύει στους Έλληνες ψηφοφόρους να ψηφίσουν Τσίπρα».

Υπενθυμίζουν μάλιστα ότι στις 20-2-2020, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου  είχε δηλώσει ότι «ο Τσίπρας είναι εθνικιστής, συζητάμε με την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Πιο συγκεκριμένα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη που είχε δώσει  στο TRT Haber είχε δηλώσει  πως «υπήρξαν βήματα για να μειώσουμε την ένταση με την Ελλάδα όπως όταν ήρθαμε στην κυβέρνηση συνεχίσαμε τον μηχανισμό που είχε ξεκινήσει με  τον Ισμαήλ Τζέμ. Μέχρι την κυβέρνηση του Τσίπρα τα πράγματα πήγαιναν καλά. Στην Ελλάδα τα αριστερά κόμματα είναι υπερβολικά εθνικιστικά. Με τη νέα κυβέρνηση ξεκινήσαμε επαφές για να συνεχίσουμε τις συνομιλίες».

«Προφανώς και δεν θεωρήσαμε ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτές τις αναφορές» λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι είναι ξεκάθαρο ότι οι Τούρκοι επιχειρούν να διχάσουν τους Έλληνες. «Ας ξανασκεφτούν στο Μαξίμου τη στάση τους», λένε.

Μέτρα για το ρεύμα και τους πλειστηριασμούς

Εν τω μεταξύ μετά και τα δημοσιεύματα που φέρουν τη Γερμανία να εξετάζει διακοπές ρεύματος και παροχή του με “δελτίο” τους επόμενους μήνες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα απαιτήσει να ληφθούν μέτρα για την ενεργειακή επάρκεια. Δεδομένης ακόμα της “έξαρσης” που σημειώνεται στους πλειστηριασμούς κατοικίας και της εκτίναξης των ενοικίων, ο Αλέξης Τσίπρας και τα αρμόδια στελέχη του κόμματος του θα παρουσιάσουν μέσα στην εβδομάδα συνολική πρόταση για το πρόβλημα της στέγασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο κ. Τσίπρας θα ορίζει κατάργηση του πτωχευτικού νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και επαναφορά της προστασίας της κύριας κατοικίας που προβλέπει υπαγωγή σε εξωδικαστική και δικαστική διαδικασία με δεσμευτικότητα για τις τράπεζες.

Επίσης, πρόγραμμα επιδότησης δόσεων για τα ρυθμισμένα δάνεια από το ταμείο αναδιαρθρώσεων εντός αναπτυξιακής τράπεζας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις