Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Οι «87» και ο Πολάκης θα ζητήσουν εκλογές από Κασσελάκη – Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση της ΚΕ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η ώρα της αλήθειας φτάνει για τον ΣΥΡΙΖΑ με την σημερινή (07.09.2024) συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής να έχει ιστορικό χαρακτήρα με τον Στέφανο Κασσελάκη και τον εσωκομματική αντιπολίτευση να μετρούν δυνάμεις.

Τόσο ο Στέφανος Κασσελάκης όσο και οι «87» του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγουν τα χαρτιά τους σήμερα  στις 12 το μεσημέρι ίσως στην πιο κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που έχει γίνει ποτέ στο κόμμα.

Το κλίμα όπως φάνηκε και στις προηγούμενες ημέρες είναι τεταμένο με τον Στέφανο Κασσελάκη να έχει να αντιμετωπίσει όχι μόνο την ομάδα των «87» αλλά και τον Παύλο Πολάκη, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε εντολή για την επιστροφή του στο κόμμα.

Οι «87» του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κατέβουν στην Κεντρική Επιτροπή ένα ιδιαίτερα σκληρό πολιτικό κείμενο σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr.

Μέσα από αυτό θα ζητούν από το Στέφανο Κασσελάκη να προχωρήσει άμεσα σε εκλογές. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ωστόσο ότι θα γίνουν δυο διαφορετικές πολιτικές προτάσεις – κείμενα: Ένα από τον βουλευτή Χανίων, Παύλο Πολάκη και ένα από τους διαφωνούντες. Όμως και οι δύο, θα έχουν το ίδιο περιεχόμενο.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι αν δεν περάσει το αίτημα για εσωκομματικές εκλογές, αναμένεται να προχωρήσουν σε κοινό κείμενο, με την προγραμματική τεκμηρίωση της μομφής, καθώς έτσι προβλέπεται από το καταστατικό.

Από τη στιγμή που το καταστατικό προβλέπει μυστική ψηφοφορία, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά…

Όλα αυτά, σε ένα αρκετά τεταμένο κλίμα, καθώς έχουν πάει… στον «κουβά», οι περισσότερες προτάσεις που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης για αλλαγές στο καταστατικό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναβάθμιση από Moody’s και Scope Ratings: «Η Ελλάδα – νησίδα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας»
«Η Ελλάδα αποτελεί πλέον παράδειγμα ανθεκτικότητας, ανάπτυξης, μεταρρυθμίσεων και ταχείας μείωσης του δημόσιου χρέους», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Γιώργος Μαζωνάκης 5
Τα μαζεύει ο Φρέντι Μπελέρης μετά τις αντιδράσεις: Ανακαλώ τα όσα είπα για τον Κασιδιάρη, η αποστροφή μου ήταν άστοχη
«Αυτή είναι και η διαχρονική στάση μου: να στέκομαι απέναντι σε αντιλήψεις και πρακτικές που υπονομεύουν τις δημοκρατικές αξίες και να δίνω μάχες ώστε οι συμπολίτες μας να μην παρασύρονται σε επικίνδυνα μονοπάτια»
O Φρεντι Μπελέρης 159
Στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Επενδύσεις και Κυπριακό στην ατζέντα – Με μηνύματα προς την Τουρκία η ομιλία στον ΟΗΕ
Ο Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει ότι η Ελλάδα αποτελεί ασφαλή και φιλόξενη χώρα εγκατάστασης των περιφερειακών δραστηριοτήτων διεθνών εταιρειών, με ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για τα στελέχη τους
Κυριάκος Μητσοτάκης 5
ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ: Ο Μπελέρης εκθειάζει τον Κασιδιάρη και ο Μπεκίρης από το γραφείο Μητσοτάκη συναντήθηκε με συνομιλητή του
Το ΠΑΣΟΚ ζητά από την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αποδοκιμάσει δημοσίως τον ευρωβουλευτή της Φρέντι Μπελέρη
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Φρέντι Μπελέρης 6
Παύλος Μαρινάκης: «Προφανώς και μας καλύπτουν οι εξηγήσεις Πλεύρη για την υπόθεση Μαζωνάκη» – Δεν ζητάμε άδεια για μείωση ΕΦΚ
Ο Παύλος Μαρινάκης απέρριψε την ερμηνεία ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως απαιτείται ευρωπαϊκή άδεια για τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα
Παύλος Μαρινάκης