Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Οι νησιωτικοί προορισμοί κατατάσσονται στις τελευταίες θέσεις εμβολιασμού

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τους εμβολιασμούς στους νησιωτικούς προορισμούς της χώρας.

«Δυστυχώς, η ανευθυνότητα και η ανεμελιά του κ. Μητσοτάκη έχει στοιχήσει ήδη στη φήμη της χώρας μας, αφού, όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα πανελλαδικά στοιχεία, και ειδικά των νησιών, η Ελλάδα και οι νησιωτικοί προορισμοί κατατάσσονται στις τελευταίες θέσεις εμβολιασμού», υπογραμμίζουν οι αρμόδιοι τομεάρχες Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Τουρισμού, του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Νεκτάριος Σαντορινιός, Κατερίνα Νοτοπούλου και Ανδρέας Μιχαηλίδης σε κοινή ανακοίνωσή τους σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για τους εμβολιασμούς στα νησιά.

«Έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο να τεθούμε στο πορτοκαλί επίπεδο στη βρετανική κατάταξη τουριστικών προορισμών και να εκδοθεί για τη χώρα μας ειδική ταξιδιωτική οδηγία από τις ΗΠΑ, για να αντιληφθεί ο “ανέμελος” πρωθυπουργός ότι πρέπει να ενταθούν οι εμβολιαστικοί ρυθμοί στις τουριστικές περιοχές της Ελλάδας», προσθέτουν.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτηρίζουν ως «κενό γράμμα» τις «δημόσιες ανακοινώσεις», αν «δεν ακολουθούνται από στοχευμένες πολιτικές» και τονίζουν ότι «ακόμη και σήμερα οι κάτοικοι της Καλύμνου, οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς lockdown, καλούνται να μεταβούν στη Ρόδο για να εμβολιαστούν, ενώ τα μεγάλα τουριστικά νησιά όπως η Μύκονος, η Κέρκυρα, η Ρόδος, είναι τα τελευταία σε ποσοστά εμβολιασμού των κατοίκων και η ανεύρεση ραντεβού, μέσω της πλατφόρμας, αποτελεί σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες». Τέλος, συμπληρώνουν, «η εξαίρεση της Κρήτης από τα όσα σήμερα εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης πρόκειται να δημιουργήσει προβλήματα στο άνοιγμα του τουρισμού του νησιού και επομένως είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός όλων, ανεξαιρέτως ηλικίας, όσων απασχολούνται στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό».

«Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη, αυτή τη φορά, να περάσει από τις επικοινωνιακές ανακοινώσεις στην πράξη, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί εγκαίρως ο εμβολιασμός στα νησιά. Η Δημόσια Υγεία και η βιωσιμότητα των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών δεν μπορεί να στηρίζεται στην επικοινωνία», καταλήγουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου απορρίπτει τα σενάρια συνεργασίας με τον Αντώνη Σαμαρά: «Τον εκτιμώ αλλά είμαστε αυτόνομοι»
«Σε κάποια πράγματα από αυτά που που λέει ο Αντώνης Σαμαράς, συμφωνώ», σχολίασε η πρόεδρος της Φωνής Λογικής - Τι είπε για την εξέγερση των μεταναστών στη δομή φιλοξενίας στις Σέρρες
Αφροδίτη Λατινοπούλου
Πολυτεχνείο: Τα μηνύματα Κυριάκου Μητσοτάκη και Νίκου Ανδρουλάκη για την επέτειο – «Κρατάμε ζωντανό εκείνο το σκίρτημα ελευθερίας»
«Τιμούμε την εξέγερση του 1973 αναβαθμίζοντας την Παιδεία, ώστε να συμβαδίζει με την εποχή μας» τονίζει ο πρωθυπουργός, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να υπογραμμίζει πως «στα χρόνια που έρχονται το Πολυτεχνείο θα γίνεται όλο και πιο επίκαιρο»
Εξέγερση του Πολυτεχνείου
Επέτειος Πολυτεχνείου: Ο Κωνσταντίνος Τασούλας κατέθεσε στεφάνι – «Είναι η υπεύθυνη λαϊκή και γενναία διεκδίκηση της δημοκρατίας»
«Σήμερα, τιμώντας το Πολυτεχνείο και όσους αψήφισαν τη ζωή τους για αυτό, αναμετριόμαστε με το χρέος μας απέναντί στο ευαίσθητο πολίτευμα της δημοκρατίας», είπε μεταξύ άλλων
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας Καταθέτει στεφάνι
Χριστούγεννα με τους ψηφοφόρους για τους βουλευτές της ΝΔ: Τα εκλογικά σενάρια και τα «νέα κόμματα»
Η Ν.Δ. βρίσκεται πολύ μακριά από την αυτοδυναμία και ακόμη περισσότερο από το ποσοστό του 40,56% που είχε συγκεντρώσει στις εθνικές εκλογές του 2023, όταν είχε εκλέξει 158 βουλευτές
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό