Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Στήριξη Τσίπρα σε Σκουρλέτη – Προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Στήριξη Τσίπρα σε Σκουρλέτη – Προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ
photo intime

Τέλος στην εσωστρέφεια και στην επιθέσεις που δέχεται ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης μπήκε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, είπε πως οι επιθέσεις στο πρόσωπο του Πανου Σκουρλέτη, είναι επιθέσεις στο ίδιο το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του προσπάθησε να μην προσωποποιήσει το όλο θέμα, εμφανίστηκε ωστόσο αποφασισμένος να τελειώσει με τα προβλήματα τα οποία είχαν προκύψει το τελευταίο διάστημα στο κόμμα, λέγοντας πως θα πρέπει να τρέξει το συντομότερο δυνατό το θέμα της διεύρυνσης.

Από την πλευρά του ο Πάνος Σκουρλέτης ζήτησε από τους συντρόφους του να τοποθετηθούν και να θέσουν θέμα στα όργανα, αν έχουν οποιοδήποτε πρόβλημα με την παρουσία του στη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πληροφορίες λένε πως ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε απ΄ όλους τους παρευρισκόμενους αν έχουν οποιοδήποτε θέμα με την παρουσία του, να ζητήσουν την αντικατάστασή του, με βάση το καταστατικό του κόμματος.

«Όποιος πιστεύει πως δεν πρέπει να είμαι στη θέση του γραμματέα να το θέσει. Βάσει  του καταστατικού το θέμα της αποπομπής μου μπορεί να συζητηθεί και στην επόμενη κεντρική επιτροπή», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πάνος Σκουρλέτης.

Στην τοποθετήσεις τους τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας εμφανίστηκαν να είναι υποστηρικτικά προς τον γραμματέα, ενώ κανείς δεν έθεσε θέμα αντικατάστασής του.

Όσον αφορά τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στην τοποθέτησή του, ζήτησε να προχωρήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται το θέμα της διεύρυνσης.

Τσίπρας: Τα έξι βήματα για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ

Τα έξι άμεσα βήματα για το χρονοδιάγραμμα πρωτοβουλιών ώστε να εκμεταλλευθεί ο ΣΥΡΙΖΑ το μομέντουμ και το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου που τον στήριξε στις εκλογές υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως τόνισε στην εισήγησή του στην Πολιτική Γραμματεία ο κ. Τσίπρας «δεν επιθυμούμε απλά την ευρύτερη συσπείρωση δυνάμεων γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την οικοδόμηση του νέου ΣΥΡΙΖΑ και τη διεύρυνση της απήχησής του στη κοινωνία και σε όλο το εύρος της προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης».

Έξι βήματα για τον μετασχηματισμό

1.Δημιουργία Ενιαίου κέντρου με την Προοδευτική Συμμαχία, που σημαίνει άμεση συγκρότηση ενιαίας Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης ( ΚΟΕΑ), με την προσθήκη των στελεχών της Προοδευτικής Συμμαχίας και άλλων προσωπικοτήτων στην Κεντρική Επιτροπή.

2.Δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οργανωτικής λειτουργίας του Κόμματος ( eSYRIZA)

3.Πολιτική Διακήρυξη για το νέο ξεκίνημα μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη.

4.Έναρξη καμπάνιας εγγραφών με τη δημιουργία και της ψηφιακής πλατφόρμας από 1 Οκτωβρίου. Εγγραφές σε κεντρικά σημεία / περίπτερα ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο διαδίκτυο.

5.Ανοιχτές Συνελεύσεις μελών για την εγγραφή νέων μελών και για την εκλογή νέων Συντονιστικών Νομαρχιακών Επιτροπών σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

6.Ανασυγκρότηση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ,με κεντρικό ρόλο στην έναρξη της καμπάνιας στο Φεστιβάλ της Νεολαίας στις 27 Σεπτεμβρίου.

“Δεν αισθάνομαι ότι χρειάζομαι καμία εκλογή για να αποκτήσω κύρος ηγεσίας”

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στα σενάρια απευθείας εκλογής του Προέδρου, τόνισε πως «πρόκειται επίσης για μία συζήτηση αποπροσανατολιστική και χωρίς επίδικο. Σε ότι με αφορά δεν αισθάνομαι ότι χρειάζομαι καμία εκλογή για να αποκτήσω κύρος ηγεσίας. Έχουμε κερδίσει υπό την ηγεσία μου τρεις εκλογές, ένα δημοψήφισμα και στις εκλογές που χάσαμε, ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε από τον έναν στους τρεις ψηφοφόρους”.

«Η συζήτηση όμως για το νέο μοντέλο λειτουργίας του κόμματος και την εσωκομματική δημοκρατία εμπεριέχει και το τρόπο που θα εκλέγονται στο μέλλον όχι μόνο ο πρόεδρος αλλά όλη η ηγεσία. Γιατί ένα θέμα είναι να αποφύγουμε την αρχηγοκεντρική λειτουργία του κόμματος αλλά ταυτόχρονα ισότιμο θέμα είναι να αποφύγουμε και μία άγονη αναπαραγωγή και ηγεμονία μηχανισμών», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τι αποφασίσθηκε στην Πολιτική Επιτροπή

“Με ένα τρόπο θαρραλέο, αποφασιστικό που να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα”! Με τη φράση αυτή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας έδωσε το στίγμα των προθέσεών για την επόμενη ημέρα στο κόμμα.

Μετά τον έντονο προβληματισμό στον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιες θα είναι οι κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν αναφορικά με την εγγραφή νέων μελών αλλά και με το άνοιγμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κοινωνία, η επίσημη ενημέρωση έκανε λόγο για καλό κλίμα στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Τα μέλη συμφώνησαν με την αποτίμηση του προέδρου για το εκλογικό αποτέλεσμα και στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε στη διαδικασία ανασυγκρότησης και αποφασίστηκε το χρονοδιάγραμμα για τις επόμενες ενέργειες.

Συγκεκριμένα θα συγκροτηθούν το επόμενο διάστημα τρεις ομάδες εργασίας;

-Για την οργανωτική αναβάθμιση και ανασυγκρότηση με βάση και την ψηφιοποίηση του κόμματος.

-Πολιτική διακήρυξη που θα δίνει το στίγμα και την ταυτότητα στη νέα φάση.

-Και μια ομάδα που θα δουλέψει σε βάθος χρόνου για να ετοιμάσει το συνέδριο που θα γίνει στις αρχές του νέου χρόνου.

Παράλληλα συζητήθηκε πως θα προχωρήσει στη συνέχεια η διαδικασία διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία εντάσσονται και άλλες προοδευτικές δυνάμεις.

“Το αντιμετωπίζουμε ως τομή ανάγκης για οργανωτική αναβάθμιση, απογείωση στην κοινωνία άλλα και συνέχεια γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δημιουργήθηκε τώρα αλλά έχει μια μακρά ιστορία», ανέφεραν κομματικές πηγές αναφορικά με την διαδικασία διεύρυνσης.

Παράλληλα έγινε γνωστό πως στόχο είναι να ενταχθεί στο κόμμα περισσότερος κόσμος, κυρίως από τη νεολαία, που αντιμετωπίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ως μια προοδευτικής δύναμη, μια διαδικασία όπως λένε οι πηγές από το κόμμα δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Επίσης αποφασίσθηκε πως θα διεξαχθεί συνέδριο στις αρχές του νέου χρόνου και συγκεκριμένα στα τέλη Ιανουαρίου, με αρχές Φεβρουαρίου.

Ακόμη θα δημιουργηθεί οργανωτική επιτροπή ανασυγκρότησης μέχρι το τέλος του μήνα, καθώς και μεγάλη καμπάνια για εγγραφή μελών μέχρι το τέλος του χρόνου.

Τέλος δεν τέθηκε από κανέναν μέσα στην ΠΓ, ούτε από τον πρόεδρο το ενδεχόμενο αλλαγής καταστατικού και της εκλογής προέδρου από τη βάση… τόνιζαν οι ίδιες πηγές.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις