Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Οριστικό το ρήγμα λέει το Μαξίμου – Όλα καλά λέει ο Λαφαζάνης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τέλος στην ιδιότυπη ανακωχή βάζει Μαξίμου. Μετά και την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας όπου ακόμη ένα πακέτο με προαπαιτούμενα πέρασε το μήνυμα είναι σαφές. Υπάρχει ρήγμα και η κατάσταση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει. Την ίδια ώρα οι αντάρτες όπως η Αριστερή Πλατφόρμα δια του επικεφαλής Παναγιώτη Λαφαζάνη επιμένει στο… δικαίωμα στη διαφορετικότητα

Οι δηλώσεις αμέσως μετά την ψηφοφορία είναι κάτι παραπάνω από ενδεικτικές. Ο υπουργός επικρατείας Νίκος Παππάς ήταν ξεκάθαρος.

“Επιβεβαιώθηκε ένα ρήγμα” είπε ξεκάθαρα ρίχνοντας ουσιαστικά τις γέφυρες με τους διαφωνούντες.
Ως προς το τι θα γίνει από δω και πέρα. Οι δηλώσεις, αν και λακωνικές, του Νίκου Παππά ήταν επίσης ξεκάθαρες.
“Η κυβέρνηση θα προχωρήσει τώρα στην ολοκλήρωση της συμφωνίας, ολοκληρώσαμε τον κύκλο των προαπαιτούμενων” ουσιαστικά προαναγγέλλοντας “καθυστέρηση” στις εκλογές, ενώ ως προς το εσωκομματικό δήλωσε πως “θα τα δούμε όλα στα συλλογικά μας όργανα, όπως προβλέπεται”.

Κάπως έτσι και από τα πιο επίσημα χείλη το ρήγμα επισημοποιείται. Τα όργανα θα κάνουν το μεγάλο ξεκαθάρισμα το οποίο θα ολοκληρωθεί με τις εκλογικές λίστες που προφανώς και δεν θα περιλαμβάνουν τα ονόματα των ανταρτών.
Ωστόσο κατά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη όλα είναι καλά, τα όσα συμβαίνουν στο κυβερνιτικό στρατόπεδο είναι μάλλον φυσιολογικά…

“ Όλα μια χαρά . Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένος με τις διαφορετικότητες” του δήλωσε μετά την ψηφοφορία ο Παναγιώτης Λαφαζάνης για να μην αναλάβει την ευθύνη της ρήξης, δίνοντας την… πρωτοβουλία για τη δισπάσπαση στο Μαξίμου.
Ουσιαστικά πρόκειται για το γνωστό παιχνίδι των ευθυνών και του πρώτου βήματος για τη ρήξη…
“Οι διαφορές είναι δύναμη δεν είναι η αχίλλειος πτέρνα μας”, ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης παρά τα σαφή συμπεράσματα που έβγαλε το Μαξίμου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε