Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Πανικός και ένδεια επιχειρημάτων στο Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ: Πανικός και ένδεια επιχειρημάτων στο Μαξίμου

Μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι τώρα αρχίζει το σκληρό ροκ έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε με συμβασιούχους και εργαζόμενους σε επισφαλείς συνθήκες: «τέρμα η άμυνα, να περάσουμε στην αντεπίθεση, στηρίζοντας τους εργαζόμενους, απέναντι στο νομοσχέδιο Μητσοτάκη-Χατζηδάκη».

Όπως τόνισε μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ,  «πρέπει να αρχίσουμε να κινούμαστε επιθετικά, όχι αμυντικά»,  σημειώνοντας ότι την επόμενη ημέρα θα πρέπει να προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση της προστασίας των εργαζομένων, με ριζοσπαστικές τομές.

Την ίδια ώρα οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα κατηγορούν το Μέγαρο Μαξίμου για πανικό και ένδεια επιχειρημάτων, αναφερόμενοι στα  όσα έγιναν την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή. «Η στάση της ΝΔ –σε μια στιγμή μάλιστα που έχει τόσο θετικά προσκείμενη την πλειοψηφία των ΜΜΕ απέναντί της- να στερεί το λόγο από τον Αλέξη Τσίπρα μέσα στη Βουλή, δείχνει μία βαθύτατα φοβισμένη κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νάσος Ηλιόπουλος τονίζοντας ότι πρόκειται για  «ξεκάθαρη προσπάθεια φίμωσης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ  με εντολή Κυριάκου Μητσοτάκη».

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι αυτή η επιχείρηση φίμωσης ήταν κεντρικά σχεδιασμένη από τη ΝΔ, καθώς, όπως επισημαίνουν, υπήρξε «η ντροπιαστική κίνηση του κ. Τασούλα να διαβάζει ένα “σκονάκι” που του έδωσαν, για το ποιες θεσμικές ακροβασίες να επιστρατεύσει προκειμένου να μη δώσει το λόγο στον Αλέξη Τσίπρα».

«Το δεύτερο, όμως, που αποτελεί ένδειξη βαθύτατου αυταρχισμού από την πλευρά του κ. Τασούλα, είναι ότι χαρακτήρισε “πολιτικό ακτιβισμό” το αίτημα το αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής» λένε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε ότι «είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης ενοχλήθηκε από το θέμα της ερώτησης του Αλέξη Τσίπρα, που ήταν τα δάνεια των κομμάτων. Και συγκεκριμένα το γεγονός ότι η ΝΔ είναι με διαφορά το πιο χρεοκοπημένο κόμμα στην Ευρώπη. Χρωστά 340 εκ. ευρώ και από αυτά, τα 118 εκ. έχουν δημιουργηθεί στη διάρκεια της θητείας του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζουν ότι «ήδη στις περισσότερες μετρήσεις αρχίζει πλέον να αποτυπώνεται ξεκάθαρα ότι η προωθητική δύναμη που είχε η ΝΔ από τις εκλογές αρχίζει να εξαντλείται. Η κοινωνική δυσαρέσκεια φαίνεται περισσότερο σε συγκεκριμένα ζητήματα: στον πτωχευτικό κώδικα που ψήφισε η ΝΔ, στο ότι επέλεξε να αποκλείσει φέτος 25.000 μαθητές από την πρόσβαση στο δημόσιο πανεπιστήμιο για να στηρίξει τα ιδιωτικά κολλέγια –αλλάζοντας τους κανόνες πρόσβασης μέσα στη χρονιά και εν μέσω πανδημίας- και φυσικά στο εργασιακό νομοσχέδιο».

Στον ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν πάντως την τοποθέτηση της ΝΔ στην πρόταση νόμου, που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αφορά τα υπερχρεωμένα κόμματα. Η πρόταση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλ. Τσίπρα προβλέπει πως τα υπερχρεωμένα κόμματα οφείλουν να καταβάλλουν το 75% της κρατικής χρηματοδότησης για να αποπληρώνουν τα χρέη τους. Καθώς και οι βουλευτές αυτών των κομμάτων θα έχουν την υποχρέωση να καταβάλλουν το 40% της αποζημίωσης που παίρνουν, δημόσιο χρήμα, προκειμένου να αποπληρώνουν τα χρέη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις