Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Παρέμβαση Τεμπονέρα στην ΚΕ – «Παραμένουμε στο κόμμα, αλλά δεν δίνουμε λευκή επιταγή»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Παρέμβαση στη σημερινή (12.1123) συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Διονύσης Τεμπονέρας. 

Ο Διονύσης Τεμπονέρας ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος και η ομάδα του παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν «λευκή επιταγή» στην ηγεσία του κόμματος. 

Ο ίδιος είπε:  

Α. Μετά την εκλογή του Προέδρου, με δημόσια δήλωση, καταστήσαμε σαφές ότι σεβόμαστε το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας και συμπορευόμαστε.

Τονίσαμε όμως ότι η συμπόρευση μας δεν συνεπάγεται ένταξη σε επί μέρους συλλογικότητες.

Είμαστε μέλη, στελέχη, του συγκεκριμένου πολιτικού φορέα και δεσμευόμαστε συνειδητά από το καταστατικό του κόμματος, τις αποφάσεις των συνεδρίων, της ΚΕ, τις αρχές και τις αξίες της ανανεωτικής ριζοσπαστικής αριστεράς, του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Απόλυτη προτεραιότητα είναι για μας, είναι να ανταποκριθούμε στην κατάσταση ανάγκης που έχει περιέλθει η μέση Ελληνική οικογένεια.

Β. Στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕ αναγκαστήκαμε, παρά την επιθυμία μας, να αποχωρήσουμε γιατί:

  • Η εισαγωγική ομιλία του προέδρου του κόμματος σ. Στέφανου Κασσελάκη ήταν αντιφατική και αποπροσανατολιστική από την αναγκαιότητα του κόμματος να εκφράσει τις λαϊκές ανάγκες και οδηγούσε νομοτελειακά σε εσωστρέφεια.
  • Πιστεύαμε και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είναι η ώρα της ενεργοποίησης του λαϊκού παράγοντα, και των πολλών χιλιάδων μελών και στελεχών του κόμματος, με συντεταγμένες συλλογικές λειτουργίες για την έναρξη των εξωστρεφών συνεδριακών διαδικασιών άμεσα.

Δεν είναι τώρα η ώρα για «δημοψηφίσματα» διαγραφών και διευθετήσεων, για ρυθμίσεις υποστηρικτικές σε ανασφάλειες προσώπων.

Γ. Επιμένουμε στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός εναλλακτικού, στις επιδιώξεις των συστημικών κέντρων, πολιτικού σχεδίου με λογισμό και όραμα που θα προβάλλει τη διέξοδο από την κρίση!

Η πρόταση που κατατέθηκε και συζητείται θα οδηγήσει στα αντίθετα.

Σε παραπομπή του συνεδρίου σε απροσδιόριστο χρόνο αλλά και χωρίς ουσιαστική συμμετοχή των μελών των στελεχών και του λαϊκού παράγοντα.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε λευκή επιταγή ούτε σε μονοπρόσωπα όργανα ούτε σε συσπειρώσεις χωρίς ιδεολογικό πολιτικό βάθος.

Ζητήσαμε και ζητάμε ένα εξωστρεφές συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο με κατάληξη το συνέδριο. 

Είμαστε στελέχη του κόμματος, παραμένουμε σ αυτό υποστηρίζοντας αταλάντευτα τις αρχές και τις αξίες που αναφέραμε εισαγωγικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Καλογερόπουλος για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Τον ήπιαμε, ελληνικά το είπα»
Με μια λακωνική αλλά... αιχμηρή φράση σχολίασε την κύρωση της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης - Οι αναφορές σε κυβερνητικούς χειρισμούς και το μήνυμα προς την Άγκυρα
Δημήτρης Καλογερόπουλος, βουλευτής ΝΔ
Μητσοτάκης σε πρίγκιπα διάδοχο του Άμπου Ντάμπι: Να ενισχύσουμε τη στρατηγική μας συνεργασία εν μέσω περιφερειακών αναταραχών
Μήνυμα εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων από τον πρωθυπουργό, με φόντο τις περιφερειακές αναταράξεις και τη συμπλήρωση 50 ετών διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας και ΗΑΕ
Μητσοτάκης με διάδοχο Άμπου Ντάμπι
Μαρινάκης κατά ΠΑΣΟΚ για το τουρκολιβυκό: «Ο Ανδρουλάκης αδικεί την ίδια του τη χώρα – Η Ελλάδα έχει πολλά εργαλεία»
Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, τη μείωση του δημόσιου χρέους, τις επιδοτήσεις ανακαίνισης και τα νέα μέτρα για τους αγρότες
παυλος μαρινακης
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα ότι η Ελλάδα θα γίνει Γαλλία – Ξεκάθαρα εγκληματική περίπτωση η έκρηξη στον Κολωνό
«Από την πρώτη στιγμή είχα την αίσθηση ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια κι όλα δείχνουν πως είναι ξεκάθαρα μια εγκληματική περίπτωση που σχετίζεται με ναρκωτικά»
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν θα μου κάνει μαθήματα εμένα ο Τσίπρας των μολότοφ – Δεν έγινε κάτι συγκλονιστικό από πλευράς Λαζαρίδη
Ο υπουργός Υγείας μίλησε για την κριτική που του ασκήθηκε για τα συνθήματα με τα μέλη της ΟΝΝΕΔ ενώ για το επεισόδιο Λαζαρίδη - Γιαννακοπούλου είπε ότι τιμά τον βουλευτή της ΝΔ ότι ζήτησε συγγνώμη
Ο Άδωνις Γεωργιάδης 9