Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Παροτρύνουν τον Παππά να ζητήσει παραπομπή απευθείας στη Δικαιοσύνη

ΣΥΡΙΖΑ: Παροτρύνουν τον Παππά να ζητήσει παραπομπή απευθείας στη Δικαιοσύνη

Με το βλέμμα στραμμένο στην σημερινή (30.03.2021) συνεδρίαση για την σύσταση προανακριτικής  επιτροπής για τον Νίκο Παππά μετά τις καταγγελίες του Χρήστου Καλογρίτσα για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών βρίσκονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κουμουνδούρου λένε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την υπόθεση επικοινωνιακά καθώς η όλη διαδικασία θα κρατήσει μέχρι και τα τέλος Ιουλίου. Έτσι –σύμφωνα με πληροφορίες- στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρότρυναν τον Νίκο Παππά στη σημερινή του ομιλία να ζητήσει από το σώμα να παραπεμφθεί η υπόθεση κατευθείαν στην τακτική Δικαιοσύνη, καθώς θεωρούν ότι αυτή θα είναι η κατάληξη της πλειοψηφίας.

Δηλαδή από τη στιγμή που έτσι και αλλιώς ο Νίκος Παππάς θα παραπεμφθεί για τις κατηγορίες που του αποδίδουν από το κυβερνών κόμμα και η υπόθεση θα πάρει κάποια στιγμή τον δρόμο της Δικαιοσύνης, το «καλύτερο θα ήταν να γίνει από τώρα καθώς με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να αποφευχθεί η καθημερινή τριβή του ΣΥΡΙΖΑ  γι’ αυτό το θέμα».

Τσίπρας: Η κυβέρνηση δεν θα πέσει σαν ώριμο φρούτο

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας μάλιστα χθες (29.03.2021) στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην σκανδαλολογία τόνισε ότι «η κυβέρνηση δε χάνει ευκαιρία να αξιοποιεί την πανδημία προκειμένου να προχωρά απευθείας αναθέσεις και εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Από τα σκάνδαλα Σκοιλ Ελικικου του κ. Βρούτση ως τις απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων της κ. Νικολάου, τις υπερτιμολογήσεις Πατούλη και από τις αναθέσεις Μηταράκη ως το σκάνδαλο Κεραμέως με τη CISCO. Από όπου και να το πιάσεις βρωμάει» είπε.

Click4more ΣΥΡΙΖΑ: «Σκοτώθηκαν» Σκουρλέτης και Κουρουμπλής – Το παρασκήνιο της συνεδρίασης

Και πρόσθεσε: «Αυτή η κυβέρνηση όμως, έχει το θράσος να εγκαλεί διαρκώς τον ΣΥΡΙΖΑ για υποθέσεις σκανδάλων.

Και να στήνει τώρα δεύτερο ειδικό δικαστήριο για υπουργό του  ΣΥΡΙΖΑ χωρίς στοιχεία.

Ο Μητσοτάκης όσο φθείρεται τόσο πιο επικίνδυνος γίνεται.  Καταστολή, συκοφαντία, fake news, ποινικοποίηση πολιτικής ζωής».

Αναφερόμενος ακόμα στην εικόνα της κυβέρνησης επεσήμανε ότι «τον τελευταίο 1,5 μήνα βρισκόμαστε σε μια περίοδο έντονης και ταχείας κυβερνητικής φθοράς  επισημαίνοντας ότι το επόμενο διάστημα η δυσαρέσκεια θα εντείνεται.

Δεν θα πέσει όμως η κυβέρνηση σαν ώριμο φρούτο. Οι αντιδράσεις της κοινωνίας και η συντεταγμένη αντιπολίτευση από την πλευρά μας είναι οι κρίσιμοι παράγοντες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από την ένταση που υπήρξε ανάμεσα στον Πάνο Σκουρλέτη και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας κύλησε ομαλά καθώς οι πλειοψηφία των στελεχών επικεντρώθηκε στην σημερινή μέρα και στις προθέσεις της ΝΔ σχετικά με  την παραπομπή Παππά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις