Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Πίκρα για τη συμμετοχή στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ – Οι Kasselistas χάρηκαν για Ανδρουλάκη και οι «87» για Δούκα

Το εκλογικό αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ και η νέα εκλογική διαδικασία την ερχόμενη Κυριακή ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα δίχασε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη δεν κρύβει την ικανοποίηση της για την επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στον α’ γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ, δεδομένου ότι θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο θα ακυρωθούν τα σενάρια για την μεγάλη κεντροαριστρερή παράταξη.

Όπως είναι γνωστό, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιθυμεί τον αυτόνομο ρόλο του ΠΑΣΟΚ και εμφανίζεται επιφυλακτικός στα σενάρια συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτός των άλλων, θεωρούν ότι το αποτέλεσμα θα λειτουργήσει ως μήνυμα και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος αμφισβητήθηκε στο κόμμα του επιστρέφει τροπαιούχος στην θέση του.

Υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι ο Χάρης Δούκας πολύ δύσκολα θα κερδίσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών από την στιγμή που βγήκε λαβωμένος από αυτή την διαδικασία, καθώς μπήκε στον δεύτερο γύρο μετά από ένα θρίλερ με τον Παύλο Γερουλάνο και ενώ στην Αθήνα βγήκε τέταρτος.

Η πλευρά των “87” προφανώς βλέπει με ικανοποίηση το γεγονός ότι ο Χάρης Δούκας πέρασε στην δεύτερη θέση αν και πίστευαν ότι και ο Παύλος Γερουλάνος θα μπορούσε να στηρίξει τη υπόθεση της κεντροαριστεράς.

Ωστόσο, θεωρούν ότι και ο Νίκος Ανδρουλάκης θα αναγκαστεί από τις συνθήκες να αναθεωρήσει τις απόψεις του για την κεντροαριστερά, καθώς το 17% που εμφανίζει να έχει σήμερα το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις δεν δίνει την αίσθηση στους ψηφοφόρους ότι μπορεί να αποτελέσει κυβερνητική εναλλακτική λύση.

Στελέχη της ομάδας των “87” δεν έκρυβαν πάντως την πικρία τους για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο προσκήνιο εξαιτίας της αρνητικής δημοσιότητας, ενώ την ίδια στιγμή τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται να κινούνται με πολιτικό πολιτισμό.

«Καταφέραμε και αναστήσαμε το ΠΑΣΟΚ» έλεγαν χαρακτηριστικά σχολιάζοντας την όλη εκλογική διαδικασία και το γεγονός ότι πάνω από 300.000 πολίτες στήθηκαν στις ουρές για να ψηφίσουν.

Οι ίδιοι άνθρωποι επεσήμαναν δε ότι τίποτα δεν δείχνει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θα σταματήσει η εσωστρέφεια και η δημοσκοπική κατρακύλα. Κάθε άλλο μάλιστα…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στο Breitbart: «Ο Τραμπ θα περάσει καλά στην Ελλάδα, είμαστε περήφανοι για τη φιλοξενία μας και ελπίζουμε να συμφωνήσει με το Ιράν»
Όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός για Τραμπ, Ιράν, Γάζα και τις έρευνες των Exxon Mobil και Chevron στην χώρα - Η συνέντευξή του στο Breitbart News, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Κυριάκος Μητσοτάκης 6
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για το «ντιλάρισμα» με τους «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Όσο και αν πιέζεται από τις δημοσκοπήσεις, δεν πρέπει να ξεχνά τον θεσμικό του ρόλο»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για διαστρέβλωση και πολιτική πίεση
Παύλος Μαρινάκης
Νέα σύγκρουση ΠΑΣΟΚ – Μαξίμου για τους «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Μαζεύει το χάσμα» απαντά στη ΝΔ η Χαριλάου Τρικούπη
Η αξιωματική αντιπολίτευση ανεβάζει εκ νέου τους τόνους, βλέποντας προσπάθεια εσωτερικής πυρόσβεσης στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά τις βολές κατά Σκέρτσου
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη