Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικό το θέμα Λιγνάδη για τρεις λόγους

Νάσος Ηλιόπουλος Πελώνη

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική διάσταση που έχει το θέμα του Δημήτρη Λιγνάδη, ζητώντας ταυτόχρονα την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος μίλησε χθες για «ξεκάθαρη προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη από πλευράς της κ. Μενδώνη και του κ. Μητσοτάκη» η οποία κατέρρευσε κάτω το βάρος των εξελίξεων.

«Δεν γίνεται όταν στις 6/2 βγαίνει στη δημοσιότητα η επώνυμη καταγγελία του Νίκου Σ., ο οποίος καταγγέλλει πολύ συγκεκριμένα πράγματα, και υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ο κ. Λιγνάδης να παραιτείται και η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου να είναι ότι παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Click4more Δυσαρέσκεια για Μενδώνη για την υπόθεση Λιγνάδη – Γιατί αποκλείεται η παραίτησή της

Στην Κουμουνδούρου λένε ότι το θέμα Λιγνάδη είναι πολιτικό για τρείς κυρίως λόγους.

Κατ’ αρχήν διορίστηκε από την πολιτική ηγεσία της ΝΔ. «Ο κ. Λιγνάδης, βέβαια, ήταν προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ ακύρωσε την ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για την κάλυψη της θέσης του διευθυντή του Εθνικού, ακριβώς για να διορίσουν αυτόν τον άνθρωπο στη συγκεκριμένη θέση».

Ακόμα θεωρούν ότι η Λίνα Μενδώνη έδωσε την έκτακτη συνέντευξη τύπου μόνο για να διαδώσει πολιτικά την κυβέρνηση  καθώς η ίδια είχε χαρακτηρίσει τις καταγγελίες ως φήμες. Προκειμένου λοιπόν να αποφευχθεί  το σκάνδαλο να συλλαμβάνεται ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού και η κυβέρνηση να κάνει ότι δεν ξέρει τίποτα έσπευσε να τον χαρακτηρίσει «επικίνδυνο άνθρωπο».

«Στη συνέντευξή της μάλιστα την Παρασκευή, η κ. Μενδώνη δήλωσε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης ρωτήθηκε σχετικά και τους εξαπάτησε», ανέφερε, ο Νάσος Ηλιόπουλος διερωτώμενος: «Ποιους εξαπάτησε; Ήταν και ο κ. Μητσοτάκης σε αυτή τη συζήτηση;». «Η κ. Μενδώνη είναι υπουργός, δεν είναι ούτε ντετέκτιβ, ούτε ανακριτής ώστε να κάνει η ίδια τη δουλειά της Δικαιοσύνης», επισήμανε ακόμα προσθέτοντας  ότι «από τη στιγμή που εμφανίστηκαν οι καταγγελίες, η κυβέρνηση όφειλε να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να παρέμβει η Δικαιοσύνη».

Οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν ακόμα ότι πλέον θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο στην κ. Μενδώνη να διοικήσει το υπουργείο από την στιγμή που αμφισβητείται από μια μεγάλη μερίδα του καλλιτεχνικού κόσμου.

«Χρωστάμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στους ανθρώπους που βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν, που  μοιράστηκαν μαζί μας το βάρος και τον εφιάλτη τους για να μη το κουβαλάνε μόνοι τους», τόνισε, λέγοντας ότι «δουλειά όλων μας είναι να φτιάξουμε εκείνο το θεσμικό πλαίσιο, ώστε τα θύματα να βρίσκουν το κουράγιο να μιλούν». «Δουλειά της υπουργού και του πρωθυπουργού ήταν να έβγαιναν μπροστά από την αρχή, να έλεγαν ότι όλα πρέπει να βγουν στο φως και να μην καλύψουν κανέναν», σημείωσε ο Ν. Ηλιόπουλος, «δυστυχώς όμως έκαναν το αντίθετο». Επισήμανε, ακόμα, ότι «τις τελευταίες μέρες ολοένα περισσότερες καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας, πρέπει όλα να εξεταστούν, τόσο οι καταγγελίες για κύκλωμα παιδεραστίας όσο και οι καταγγελίες σχετικά με σχολεία στα οποία δίδασκε ο κ. Λιγνάδης, να μη μείνει τίποτα στο σκοτάδι».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις