Παρασκευή, 3 Μαΐ
20oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ψηφοφορία τώρα για το διαψήφισμα Κασσελάκη ζητούν Αχτσιόγλου, Τεμπονέρας και Τσακαλώτος – Αρνείται το προεδρείο

ΣΥΡΙΖΑ: Ψηφοφορία τώρα για το διαψήφισμα Κασσελάκη ζητούν Αχτσιόγλου, Τεμπονέρας και Τσακαλώτος – Αρνείται το προεδρείο

Με… κλειστές τις πόρτες στο President συνεχίζεται το σίριαλ του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Επιτροπή, μετά την επεισοδιακή ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη. Ανεβαίνοντας στο βήμα, Έφη Αχτσιόγλου και Διονύσης Τεμπονέρας ζήτησαν τη διεξαγωγή ψηφοφορίας για το δημοψήφισμα που εισηγήθηκε ο πρόεδρος του κόμματος.

Την ίδια στιγμή, την πρόταση της Έφης Αχτσιόγλου και του Διονύση Τεμπονέρα για ψηφοφορία επί του δημοψηφίσματος Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ συμμερίστηκε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Όταν μιλάς για 5η φάλαγγα, δεν είναι αριστερό», είπε.

«Να γίνει συζήτηση», ζήτησε από την πλευρά του ο Πάνος Ρήγας.

«Με όλες τις διαφορές να βρούμε έναν τρόπο κοινό να μιλάμε. Αυτή είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί. Διαφωνώ με το δημοψήφισμα. Την πρόταση Αχτσιόγλου να τη συζητήσουμε αύριο το μεσημέρι», δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη. 

«Πρέπει να γίνει ψηφοφορία τώρα για δημοψήφισμα, γιατί αλλιώς θα συζητάμε την απειλή του λιντσαρίσματος ενός συντρόφου», είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα «απάντηση» με σφοδρά «πυρά» στο διάγγελμα Κασσελάκη για το εσωτερικό δημοψήφισμα επί των διαγραφών έδωσε η πλευρά της Έφης Αχτσιόγλου μόλις μία ώρα πριν την έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με ένα κείμενο «φωτιά» με το οποίο συντάσσεται και η «Ομπρέλα».

Η πλευρά της Έφη Αχτσιόγλου ζήτησε «ψηφοφορία εδώ και τώρα» για το δημοψήφισμα Κασσελάκη, καρφώνοντας» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το διάγγελμά του, τονίζοντας ότι «ξεπέρασε κάθε όριο δημοκρατικής λειτουργίας». «Οφείλουμε συλλογικά να θέσουμε ένα τέλος στον κατήφορο», είναι το μήνυμα που διαμηνύει.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις