Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: «Σήμα» για πρόωρες εκλογές – Περιοδείες Τσίπρα και μήνυμα για συμμαχίες

ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογικός συναγερμός στον ΣΥΡΙΖΑ. Το σύνθημα έδωσε το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος στο οποίο τέθηκαν οι δύο άξονες δράσης του προσεχούς διαστήματος, διαβλέποντας άμεσες πολιτικές εξελίξεις. 

Η έντονη κινητικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνεται στον οδικό χάρτη που έγινε δεκτός από το σύνολο των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου που συνεδρίασε χθες, Παρασκευή (08.01.2021). Ο οδικός χάρτης βασίζεται, πρώτον, στην προγραμματική και οργανωτική προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ και δεύτερον, στην  προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης.

Μάλιστα, στον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν τη διοργάνωση ψηφιακής Προγραμματικής Συνδιάσκεψης τον ερχόμενο Απρίλιο, με τη συμμετοχή μέχρι 2.000 μελών. Θα έχουν προηγηθεί συνεδριάσεις των Οργανώσεων Μελών για συζήτηση του προγράμματος τον Μάρτιο.

Παράλληλα, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου αποφασίστηκε η ολοκλήρωση των νομαρχιακών συνδιασκέψεων.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα ξεκινήσει από τον Ιανουάριο επισκέψεις σε πρωτεύουσες νομών για συναντήσεις με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων. 

Στην ουσία, η αξιωματική αντιπολίτευση μπαίνει σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας καθώς στην Κουμουνδούρου συμφωνούν πως ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά και τον τελευταίο κυβερνητικό ανασχηματισμό, θα προσφύγει στις κάλπες στην πρώτη ευκαιρία.

ΣΥΡΙΖΑ: Συσπείρωση ενόψει εκλογών 

Στο χθεσινό (08.01.2021) Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οδικός χάρτης, ο οποίος παρουσιάστηκε από τον Γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Τζανακόπουλο, κατά την μαραθώνια συζήτηση που ακολούθησε, έγινε δεκτός από το σύνολο των μελών του οργάνου.

Αναφορικά με την προοπτική προοδευτικής διακυβέρνησης, στην απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου απευθύνεται κάλεσμα κοινής αντικυβερνητικής δράσης σε όλα τα κόμματα της «προοδευτικής» αντιπολίτευσης:

«Όσο εξελίσσεται η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όσο η πολιτική αυτή εκτός από σκληρά νεοφιλελεύθερη θα γίνεται και απροκάλυπτα αυταρχική και ακραία δεξιά, τόσο η ανάγκη για πολιτική αλλαγή και προοδευτική διακυβέρνηση θα γίνεται μεγαλύτερη. Αυτό οφείλουν να το κατανοήσουν όλα τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης. Το ΚΚΕ, το ΜέΡΑ25, και το ΚΙΝΑΛ», σημειώνεται.

Το προσκλητήριο προς τα τρία παραπάνω κόμματα γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρο, παίρνοντας προγραμματικό χαρακτήρα, καθώς στην απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου υπογραμμίζεται ότι:

«Σε αυτή την προσπάθεια για την πολιτική αλλαγή και την προοδευτική διακυβέρνηση κομβικό ρόλο έχει το πρόγραμμα που θα ενώσει την κριτική μας αλλά και τις επιμέρους προτάσεις και στόχους μας σε ένα ενιαίο στρατηγικό σχέδιο ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων και τομών, ένα πρόγραμμα για την ανάταξη της ελληνικής κοινωνίας, την ανάκαμψη της οικονομίας, την επαναφορά της κοινωνικής συνοχής. Πρόγραμμα που θα αποτελεί τη βάση για ένα μεγάλο κοινωνικό άνοιγμα διαβούλευσης και συμπόρευσης με τις κοινωνικές τάξεις που υφίστανται εκμετάλλευση, τους προοδευτικούς δημοκρατικούς πολίτες, την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις