Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Σκέψεις προσφυγής στο ΣτΕ για τον πτωχευτικό κώδικα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αποφασισμένοι να συντηρήσουν το θέμα του πτωχευτικού κώδικα και της άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας στην επικαιρότητα είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία θεωρούν ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες για τους δανειολήπτες.

Στο πλαίσιο αυτό τα στελέχη της Κουμουνδούρου έχουν αποφασίσει να ρίξουν όλα τα όπλα τους στην ενημέρωση των πολιτών. Χθες κυκλοφόρησε βίντεο στο διαδίκτυο με τίτλο  «Πτωχευτικός Νόμος ΝΔ: Μένουμε Χωρίς Σπίτι» και περιγράφει τι θα πάθει ο… Κυριάκος με το νέο νομοσχέδιο.

Σκέψεις για προσφυγή στο ΣτΕ

Παράλληλα υπάρχουν σκέψεις και για άλλες αντιδράσεις όπως για παράδειγμα προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας.

«Υπάρχει η σκέψη προσφυγής στο ΣτΕ, αλλά για να γίνει μια τέτοια προσφυγή σε έναν νόμο πρέπει να υπάρξει μια πράξη εφαρμογής, δεν αρκεί να ψηφιστεί. Προσφεύγεις κατά μία συγκεκριμένης πράξης εφαρμογής του και προφανώς πρέπει να το κάνουν και οι πολίτες οι οποίοι θίγονται, κατά προτεραιότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάνος Σκουρλέτης.

Στην  Κουνδούρου έχουν αποφασίσει να «επενδύσουν « πολιτικά στα θέματα της οικονομίας καθώς όλα δείχνουν ότι το  επόμενο διάστημα η ελληνική κοινωνία θα δοκιμαστεί ιδιαίτερα εξ αιτίας του κορονοιού. Ήδη, άλλωστε έχουν αρχίσει να υπάρχουν οι πρώτες σοβαρές συνέπειες καθώς η ύφεση έχει πάρει την ανιούσα  και τα νούμερα της ανεργίας αυξάνονται δραματικά.

click4more: Κορονοϊός: Τις επόμενες 48 ώρες κρίνονται τα πάντα για τη Βόρεια Ελλάδα – Στο τραπέζι ακόμη και ευρύτερα lockdown

Η τομεάρχης οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε ότι «κατά τη διακυβέρνηση της ΝΔ ο μέσος όρος ύφεσης ήταν περίπου 4,9% και η ευρωζώνη είχε ανάπτυξη 0,5%, ενώ κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε θετικός μέσος όρος ανάπτυξης 1% και η ευρωζώνη είχε 1,9%». Η ΝΔ, υπογράμμισε, «επαίρεται για τις επιδόσεις του 2019, όταν η μόνη “συμβολή” της στην οικονομία ήταν η επιβράδυνση από το γ’ τρίμηνο, η ένταξη σε υφεσιακή τροχιά από το τέλος του έτους και η επίσημη ύφεση πια στις αρχές του 2020, πολύ πριν την πανδημία».

«Ο κ. Μητσοτάκης, πρόσθεσε  «ισχυρίζεται πως το κράτος κάλυψε τη μισθοδοσία των επιχειρήσεων στην πανδημία, όταν επιβάλλει αναστολή εργασίας, επιδοτεί την ανεργία και μειώνει οριζόντια τους μισθούς, τη στιγμή, μάλιστα, που χλεύασε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για πλήρη κάλυψη μισθών». Η ΝΔ, ανέφερε ακόμα από τη στιγμή που εκλέχθηκε «ξηλώνει το εργατικό δίκαιο, τις συλλογικές συμβάσεις και τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων», ενώ «μιλάει για “φιλεργατικό πνεύμα” όταν νομοθετεί την απλήρωτη εργασία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πολάκης σε Γεωργιάδη για Πατούλη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανάγκασε να στείλεις το φιλαράκι σου στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας»
Στην πίεση του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει ο Παύλος Πολάκης την απόφαση του υπουργού Υγείας να διαβιβάσει στοιχεία για τις εταιρείες του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Ο Γιώργος Πατούλης δηλώνει ότι ζήτησε ο ίδιος να ελεγχθεί
Παύλος Πολάκης
ΠΑΣΟΚ κατά Γεωργιάδη για την παραπομπή Πατούλη στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας: «Εμπαιγμός, πριν λίγες ημέρες τον υπερασπιζόταν»
Η Χαριλάου Τρικούπη διευρύνει την επίθεσή της, συνδέοντας την υπόθεση με την εποπτεία των ιδιωτικών δομών υγείας και καταλογίζοντας στην κυβέρνηση πολυετή αδράνεια
Γραφεία του ΠΑΣΟΚ
Τσίπρας από την Ολυμπία: «Να φύγει ο Φλωρίδης» – Μετωπική επίθεση σε Μητσοτάκη για Τέμπη, ακρίβεια και διαφθορά
Η δικαστική εξέλιξη για τους χειρισμούς στον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος βρέθηκε στο επίκεντρο της παρέμβασης του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΕΛΑΣ στο Olympia Forum
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Δόμνα Μιχαηλίδου: Η προσβασιμότητα, η εξαίρεση και το «να μη χρειαστεί να ξανάρθω»
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επέλεξε να δώσει το «παρών» σε εκδήλωση του ιδιωτικού τομέα και εξήγησε γιατί στόχος είναι τέτοιες πρωτοβουλίες να μη θεωρούνται στο μέλλον… είδηση
Δόμνα Μιχαηλίδου
Σιμόπουλος σε Κωνσταντοπούλου για το «σας αρέσει από πάνω;»: «Αν το έλεγα εγώ, θα γινόταν της τρελής – Θα με λέγατε σεξιστή»
Το εκτός μικροφώνου σχόλιο της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας πυροδότησε νέο επεισόδιο στην Ολομέλεια - Νέα ένταση μετά την κόντρα με τον Τάκη Θεοδωρικάκο
Στράτος Σιμόπουλος 9