Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Στο τραπέζι της ΚΟ η συνάντηση των Σπετσών – Διευκρινίζονται οι λεπτομέρειες

ΣΥΡΙΖΑ: Στο τραπέζι της ΚΟ η συνάντηση των Σπετσών – Διευκρινίζονται οι λεπτομέρειες

Στην σημερινή (10.01.2024) συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα διευκρινιστούν όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με την συνάντηση των Σπετσών,  η οποία έχει φέρει πολλά προβλήματα στην Κουμουνδούρου.

Οι πληροφορίες πάντως λένε ότι μετά τις  πρώτες αντιδράσεις, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην πλειονότητά τους δηλώνουν ότι θα παραστούν στο κάλεσμα  του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες. Οι εξηγήσεις που δόθηκαν από τον ίδιο τον πρόεδρο προφανώς στάθηκαν ικανές για να μεταπείσουν και τους πιο επιφυλακτικούς, αν και ακόμα κανείς δεν γνωρίζει  τον ακριβή αριθμό των βουλευτών που θα πάρουν το πλοίο για τις Σπέτσες.

Προκειμένου πάντως να καμφθούν και οι τελευταίες αντιδράσεις που έχουν να κάνουν με το γιατί η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει στις Σπέτσες και όχι  σε κάποια από τις περιοχές που έχουν δοκιμαστεί ή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα χθες έγινε γνωστό ότι «ολοκληρώθηκαν οι προετοιμασίες για τον προγραμματισμό των αναπτυξιακών συνεδρίων, για το επόμενο δίμηνο, στις περιφέρειες της χώρας. Πρώτοι σταθμοί, η περιφέρειες  Θεσσαλίας και Δυτικής Μακεδονίας».

Τα ίδια στελέχη ανέφεραν ότι  «κατόπιν της σχετικής απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, συγκροτήθηκε η επιτροπή στελεχών του κόμματος για τον σχεδιασμό και διεξαγωγή των αναπτυξιακών συνεδρίων, η οποία έθεσε το πλαίσιο των προτεραιοτήτων για τον σχεδιασμό της περιφερειακής ανάπτυξης, με τη μέγιστη δυνατή συνεργασία και αξιοποίηση των ανθρώπινων πόρων σε κάθε περιφέρεια, την εμπλοκή κάθε συλλογικού φορέα αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη».

Η πρόταση για αλλαγή ευρωομάδας

Σε ότι αφορά το θέμα που προέκυψε από την πρωτοβουλία των τριών στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης  του Κώστα Ζαχαριάδη, του Γιάννη Ραγκούση και του   Θανάση Θεοχαρόπουλου τα οποία ζητούν ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει ευρωομάδα -να φύγει από την αριστερά και να ενταχθεί στους ευρωσοσιαλιστές- τα στελέχη της Κουμουνδούρου έλεγαν ότι αυτό το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί  στο συνέδριο.

Συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι οποίοι δεν έκρυβαν την ενόχληση τους, πρόσθεταν μάλιστα ότι θα μπορούσε η πρόταση να κατατεθεί στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που θα γίνει την Παρασκευή.

Ο αναπληρωτής γραμματέας, Γιώργος Βασιλειάδης, δήλωσε  μάλιστα πως πρέπει «να συνεχιστούν οι πρωτοβουλίες που ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από το κόμμα της ευρωπαϊκής αριστεράς, έχει πάρει για να μπορέσει να υπάρχει μια συμπόρευση και μια συζήτηση με την οικογένεια των Πρασίνων και με την οικογένεια των Ευρωσοσιαλιστών».

Από την πλευρά του ο  Θανάσης Θεοχαρόπουλος  αφού ξεκαθάρισε πως η πρόταση τους δεν είναι αντιπαραθετική των όσων λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θέλω ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι κόμμα διαμαρτυρίας, αλλά διακυβέρνησης και για να γίνει αυτό πρέπει να γίνουμε σύγχρονη κεντροαριστερά», ανέφερε. Ο Γιάννης Ραγκούσης στο OPEN αναφέρθηκε στον γενικότερο προβληματισμό που υπάρχει πως «κάτι δεν πάει καλά και κάτι πρέπει να αλλάξει στον ΣΥΡΙΖΑ» ενώ ξεκαθάρισε ότι οι τρεις δεν αποτελούν νέα τάση.

Οι αυξημένες υποχρεώσεις οδήγησαν σε παραίτηση τη Λινού

Σε ότι αφορά το θέμα της Αθηνάς Λινού η οποία δήλωσε πως έχει παραιτηθεί από τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και τρεις εβδομάδες , στελέχη της Κουμουνδούρου έλεγαν ότι είναι θέμα χρόνου η αντικατάσταση της. Η  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη της  ξεκαθάρισε, ωστόσο πως η απόφαση της πάρθηκε εξαιτίας των αυξημένων υποχρεώσεων της. Διστακτική πάντως εμφανίστηκε σε σχέση με την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών από παρένθετη μητέρα.

Βρήκε γραφεία η Νέα Αριστερά

Εν τω μεταξύ στο άλλο στρατόπεδο αυτό της Νέας Αριστεράς  οι πληροφορίες λένε ότι σε λίγες μέρες θα έχουν και επίσημα κομματική στέγη αφού βρέθηκαν γραφεία  στην λεωφόρο Πατησιών κοντά στην Ομόνοια.

Εν τω μεταξύ αντιπροσωπεία της Νέας Αριστεράς με επικεφαλής τον Αλέξη Χαρίτση και την Σία Αναγνωστόπουλου βρέθηκαν χθες στην Πάτρα για τα 33 χρόνια από τον θάνατο  του Νίκου Τεμπονέρα .

Ο Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας πάντως στον ΣΚΑΙ αρνήθηκε πως η παρουσία του στην εκδήλωση μνήμης για τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα -όπου βρέθηκε και ο Διονύσης Τεμπονέρας, – κρύβει κάποιο παρασκήνιο. «Φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια μετάλλαξης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε ένα κόμμα το οποίο φεύγει από το έδαφος της Αριστεράς. Επιτρέψτε μου να πω πως φεύγει και από το έδαφος της σοβαρότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις